2022. augusztus 12., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Klára nevű olvasóinkat.  Holnap Ipoly napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Katolikus papok rúgják a bőrt a Sághyban

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A Magyar Katolikus Papi Válogatott a Csongrádi öregfiúk labdarúgó csapatával november 19-én a bökényi középiskola tornacsarnokában barátságos mérkőzést játszik. A meccs szerda délután 3 órakor kezdődik. Várják a szurkolókat is, a belépés díjtalan!

 

Torokban a legjobb hazai labdarúgó hölgyek

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A legjobb hazai női focicsapat tagjai évről-évre egy nyári hétvégén a Körös-toroki üdülőterület strandfoci pályáján adnak randevút a helyi lemezlovas srácoknak. A DJ-k a héten újfent csapatot alakítottak, s szombat délelőtt tíz órától a lányok ellen pályára is lépnek. Információink szerint az üdülőterületi aranylábú vállalkozók is követik a példájukat, az üzleti konkurensek ez alkalomra szintén egy csapatba verbuválódnak. A harmadik mérkőzést a csongrádi női csapat játssza majd az Univerzum NFC ellen. Mivel a friss előrejelzések szerint egész hétvégén napsütéses, csapadékmentes idő várható, mindazoknak, akik esetleg még szombat délután kihívják az aranylábú lányokat egy-egy meccsre, az időjárás bizton nem áll majd a sikerük útjába.

 

Olimpikon – Mira ismét aranyérmes!

Hírek - Sport

FELGYŐ, BUDAPEST, SZÓFIA – Biatovszki Mira sportlövő a hétvégén aranyérmet szerzett a XXII. Nyári Siketolimpia Szófiában zajló küzdelmein. A felgyői származású, jelenleg az UTE színeiben versenyző, súlyosan hallássérült egykori csongrádi gimnazista három testhelyzetes összetett ötvenméteres puska versenyszámban utasította maga mögé a népes mezőnyt.

 

Párjáték – A húsvéti pluszkilók ledolgozásáért

Hírek

CSONGRÁD – A Fő utcai Strong Man’s Gym ismét ajándékkal kívánja meglepni két leendő vendégét. A húsvéti sonka, kolbász, tojás, valamint az ünnepi asztalra kerülő egyéb kalóriadús finomságok elfogyasztása után élvezetes mozgásra, testformálásra kívánják rávenni a párokat. A térség egyik legnagyobb, s legjobban felszerelt edzőterme tulajdonosától ezúttal egy hölgy és egy úr kap ajándékba egy-egy kétszemélyes bérletet. Az egyenként négyezer forintot érő ajándék megszerzésének egyik alapfeltétele: a jelentkezőnek vállalnia kell, hogy a párját is magával viszi az edzésekre. A jelentkezéseket lapunk Facebook-oldalán, e cikk ajánlatának megosztásával lehet regisztrálni. Az ajándékot kedd este 6 és 8 óra között az edzőteremben személyesen lehet átvenni. A szerencsések nevét kedd délután 5 és 6 óra között a Facebook-oldalunkon tesszük közzé. (X)

 

Elhalasztják az idei első kerékpáros túrát

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A várhatóan igen hideg, szeles, s kisebb havazással is tarkított időjárás miatt a vasárnapra tervezett első idei csongrádi kerékpáros túrát két héttel később, április 7-én tartják meg. A hagyományos programsorozatot idén is Sebő László nyugalmazott pedagógus szervezi, aki október közepéig nem csak a helyieket csábítja – összesen nyolc alkalommal – Csongrád környéki kerekezésre. A túrákon a részvétel díjtalan. Aki legalább öt túrán részt vesz, az októberi sorsoláson akár egy minőségi kerékpárt is nyerhet.

 

A Strong Man’s Gym Body & Fittness nőnapi kedvességei és ajándékai

Hírek - Sport

CSONGRÁD – Egy évvel ezelőtt újult meg a térség egyik legnagyobb és legkedveltebb edzőterme. A Fő utcai Strong Man’s Gym új tulajdonosa nyomban bő hatmillió forintot fordított új gépek vásárlására, s kiemelten előtérbe helyezte a vendégközpontúságot, amely az elérhető bérletárak és a kedvezményrendszer mellett az állandó tisztaságban, a biztonságban, s az edzőtermi légkörben is megtestesül. Az idén tavasztól újabb, állandó és alkalmi akciókat kínáló Strong Man’s Gym a nőnap alkalmából pénteken különleges délutáni és esti rendezvényre várja a vendégeket, melyre a belépőjegyet váltók a jegyével szinte azonos értékű ajándékban is részesülnek. Emellett a lapunk Facebook-oldalán e cikket megosztó hölgyek közül valakit március 8-án este 6 órakor a tulajdonos megajándékoz egy négyezer forint értékű kétszemélyes alkalmi bérlettel. (X)

 

Hajómodellek száguldoznak a holtágon

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A Csongrádi Rádiós Modellező és Technikai Sportegyesület tizenhetedik alkalommal rendezte meg a nemzetközi sebességi hajómodell-versenyét. A Serházzugi-holtágon zajló megmérettetésen hét ország ötvenhárom versenyzője nyolcvanöt modellel vesz részt. A Csongrád Kupáért zajló viadal vasárnap reggel fél 9-től a döntő futamokkal folytatódik. Az eredményhirdetést várhatóan vasárnap délben tartják.

 

Látványos egyéni akrobatikai elemekkel folytatódik a motorosok versenye

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A Turbó Autósiskola rutinpályáján a versenyzők kora délután megkezdték a látványos akrobatikus elemeket is tartalmazó egyéni számok bemutatását. A pálya adottságai kiválóak, a gyakorlatok biztonságos kivitelezését a száraz, meleg idő is segíti. A tűző napsütés és a forróság azonban a versenyzőket és a gépeiket igencsak próbára teszi. A kora estig tartó megmérettetésre még várják az érdeklődőket, a helyszín a volt laktanya főkapuján keresztül közelíthető meg.

 

A legjobb magyar motoros akrobaták szombaton a Turbó Autósiskola rutinpályáján versenyeznek

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A nagyteljesítményű motorokkal a ’60-as évek óta világszerte űzött különleges sportág legkiválóbb hazai képviselői szombat kora délelőttől késő délutánig a volt laktanya területén, a Turbó Autósiskola rutinpályáján mérik össze a képességeiket. A verseny a MAMS Stunt Riding Kupa második fordulója, így a nézők a legújabb egyéni kidolgozású akrobatikus mutatványokat is láthatják. A megmérettetésen több csongrádi motoros is indul.

 

Huszonnégy órán át fogták a harcsákat

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A tizenhárom évvel ezelőtt a Tiszán levonult cianidos szennyeződés után a folyó élővilága a vártnál gyorsabban helyreállt, ám a nemzetközi hírek még akkor is csak a katasztrófáról szóltak. A helyi horgászok – bizonyítandó a folyó állapotának gyors javulását – már a szennyeződés után levonult jelentős árhullám után megrendezték az első huszonnégy órás harcsafogó versenyt. A folyó, így a fogáseredmény és a halak állapota is a horgászokat igazolta. A Tisza csongrádi szakasza mentén a hasonló megmérettetések máig sorjáznak, az ideiek közül egyet már az elmúlt hétvégén megtartottak. Az embert próbáló viadalon Keller István lett az első, míg a legnagyobb kifogott harcsáért Sági Imre vehetett át különdíjat.

 

Sportpünkösd: bajnok az Utas és a Batsányi

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A Kis-Tisza Vízisport Közhasznú Egyesület második alkalommal is jelentős közönségsikert aratva rendezte meg szombaton a Sárkányos Sportpünkösdöt. A rendezvény szervezői számos kiegészítő programmal is eredményesen csalogatták az érdeklődőket, így a holtág sportpálya melletti partján a délutáni órákra több száz sportoló és szurkoló gyűlt össze. A cégek és a baráti társaságok versenyében az Utas, a középiskolák viadalában a Batsányi diadalmaskodott.

 

Kétnapos sportmajális püspökkel és örök Fradi-kedvencekkel: Csongrád öregfiúk – FTC öregfiúk

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A korábbi kiváló kapcsolatokra alapozva hívta meg a legszebb Tisza-parti kisvárosba a Ferencváros öregfiúk együttesét a Csongrád-Turbó TSE elnöke, Kiss István, aki – helyi szervezetekkel és egyesületekkel, valamint a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft.-vel összefogva – a majálisi hosszú hétvégére kétnapos sportmajálist szervez. A sportpályán és környékén április 30-án és május 1-jén zajló rendezvénysor sztárvendége elsején az FTC öregfiúk csapata. A „Fradi” kapuját a megyés püspök védi, a pályán az FTC legendás játékosaival szemben a „csongrádi focikirályok” játszanak.

 

Biatovszki Míra immár Európa legjobb junior sportlövésze (fotókkal, videóval)

Hírek - Sport

FELGYŐ, CSONGRÁD – Európa jelenlegi legjobb junior sportlövője Felgyőn él, s a csongrádi gimnáziumban tanul. Az Újpesti TE színeiben versenyző, idén érettségiző, súlyosan hallássérült Biatovszki Míra a finnországi Heinola-Vierumakiban tartott légfegyveres Európa-bajnokságon a juniorok versenyében aranyérmet szerzett. A kiváló sporttehetséget a szakágban már most az egyik leendő magyar olimpikonként emlegetik, aki vélhetően rengetegszer öregbíti majd hazánk hírnevét.

 

Asztalitenisz az Aranysziget Otthonban

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A helyi asztalitenisz sportegyesület legjobbjai szombat délelőtt másfél órás bemutatót tartottak az Aranysziget Otthon aulájában. Az egyesület alelnöke, Sarusi János megkeresésére Kis Tamásné intézményvezető örömmel adott helyet a rendezvénynek. E bemutató volt az első a nyilvános bemutatkozó programok sorában, melyek révén a civil szervezet lelkes vezetői vissza kívánják állítani az asztalitenisz egykori csongrádi nimbuszát.

 

Újjászervezik a női focicsapatot

Hírek - Sport

CSONGRÁD - A hazai női nemzeti labdarúgó bajnokság élvonalában is játszanak Papp Zoltán egykori tanítványai, akik a városuk hírnevét éveken át együtt, sikerrel erősítették. A kilenc évvel ezelőtt alakult, folyamatosan újult csapatra a következő hónapokban - többek között egy országos negyedik hellyel a tarsolyban - teljes újjászervezés vár.

 

Újjászervezik az asztalitenisz-életet

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A pingponghoz és a focihoz mindenki ért, éppen ezért a labdarúgás mellett az asztaliteniszben rejlik a magyar tömegsport egyik lehetséges jövője – vallja Gulyás Martin, a Csongrádi Ifjúsági Asztalitenisz Sportegyesület elnöke. A 2003-ban alakult civil szervezet megújult, ősztől nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre. A reményeik szerint a nemzeti bajnokságban rövidesen ismét szerepel csongrádi asztaliteniszező csapat.

 

Befejeződött az összmagyar bajnokság

Hírek - Sport

CSONGRÁD, BUDAPEST – Magyarkanizsa együttese bravúrosan szerepelt a Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság csongrádi mérkőzésein. A délvidékiek a fővárosban megrendezett döntőn is hozták a formájukat, ennek ellenére a felvidéki Nádszeg csapatával szemben alulmaradtak.

 

Nagy-Magyarország fociban forr össze

Hírek - Sport

CSONGRÁD - A Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság elődöntője idén is a szokott módon, kánikulában és kitűnő hangulatban zajlik a legszebb Tisza-parti kisvárosban. Az eddigi mérkőzéseken Rimaszombat és Magyarkanizsa csapata szerepelt a legeredményesebben.

 

Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság

Hírek - Sport

Csongrád – Ismét a legszebb Tisza-parti kisváros a Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság elődöntőinek a központja. Közel száz felvidéki, kárpátaljai, vajdasági és burgenlandi fiatal sportoló érkezik a városba.

 

Hagyománnyá válik a sárkányos sportpünkösd (fotókkal)

Hírek - Sport

CSONGRÁD – A Kis-Tisza Vízisport SE (KTVSE) szombati sárkányhajós tömegrendezvénye hagyományos lesz, hiszen ezt a csongrádiak megszavazták, mégpedig a lábukkal. Legalább kétezren ugyanis elmentek a délelőtti felvonulástól az éjszakai sportbálig tartó rendezvények helyszíneire, sőt, félezernél többen vízre is szálltak.

 
További cikkeink...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés