2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biatovszki Míra immár Európa legjobb junior sportlövésze (fotókkal, videóval)

Hírek - Sport

FELGYŐ, CSONGRÁD - 2012. Március 20.

Európa jelenlegi legjobb junior sportlövője Felgyőn él, s a csongrádi gimnáziumban tanul. Az Újpesti TE színeiben versenyző, idén érettségiző, súlyosan hallássérült Biatovszki Míra a finnországi Heinola-Vierumakiban tartott légfegyveres Európa-bajnokságon a juniorok versenyében aranyérmet szerzett. A kiváló sporttehetséget a szakágban már most az egyik leendő magyar olimpikonként emlegetik, aki vélhetően rengetegszer öregbíti majd hazánk hírnevét.

A magyar válogatott egy arany- és egy ezüstéremmel zárta az idei sportlövő Európa-bajnokságot. Az aranyat a juniorok versenyében, leány puska kategóriában Biatovszki Míra szerezte, ezüstéremmel a női pisztolyos csapat tagjai térhettek haza.

A londoni ötkarikás játékokra már 2010-ben indulási jogot szerzett Sidi Péter (aki az EB-n férfi kategóriában, puska versenyszámban negyedik helyezést ért el) mellett Háner Tamás, valamint Biatovszki Máté (Míra testvére) képviselte a magyar színeket, ám egyikük sem tudott kiemelkedően szerepelni. Tamás 590 körrel a 48., míg Máté 588 körrel a 60. helyen végzett. Az olimpiai kvótához 595 körre lett volna szükség. Sportlövészetben Londonban három versenyző – Sidi Péter, valamint Csonka Zsófia (pisztoly) és Bognár Richárd (dupa trap) – képviseli majd a magyart színeket.

A súlyosan hallássérült Míra a Rio de Janeiro-i olimpiai játékokig még igen sokszor bizonyíthat, így minden bizonnyal nagy eséllyel indulhat a siketek speciális olimpiáján, a Siketlimpián, amelynek jövő évi megrendezésére hazánk is pályázik.

Míra ezt megelőzően is számos sikert ért el. Az Európai Ifjúsági Ligában, 2009-ben bronzérmet, majd 2010-ben aranyérmet szerzett. Tavalyelőtt az Ifjúsági Olimpiára is kvalifikálta magát, a 2011-es légfegyveres EB-ről pedig a junior lány csapat legjobb eredményével tért haza.

A tizenkilenc éves sportoló pályafutását harmadik éve segíti az Új Európa Alapítvány. A civil szervezet támogatásnak köszönhetően Míra jó minőségű lövészruhában, korszerű légpuskával versenyezhet.

 

Készítette: Újpesti Közéleti Televízió

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomment}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés