2023. június 02., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Kármen és Anita nevű olvasóinkat.  Holnap Klotild és Cecília napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biatovszki Míra immár Európa legjobb junior sportlövésze (fotókkal, videóval)

Hírek - Sport

FELGYŐ, CSONGRÁD - 2012. Március 20.

Európa jelenlegi legjobb junior sportlövője Felgyőn él, s a csongrádi gimnáziumban tanul. Az Újpesti TE színeiben versenyző, idén érettségiző, súlyosan hallássérült Biatovszki Míra a finnországi Heinola-Vierumakiban tartott légfegyveres Európa-bajnokságon a juniorok versenyében aranyérmet szerzett. A kiváló sporttehetséget a szakágban már most az egyik leendő magyar olimpikonként emlegetik, aki vélhetően rengetegszer öregbíti majd hazánk hírnevét.

A magyar válogatott egy arany- és egy ezüstéremmel zárta az idei sportlövő Európa-bajnokságot. Az aranyat a juniorok versenyében, leány puska kategóriában Biatovszki Míra szerezte, ezüstéremmel a női pisztolyos csapat tagjai térhettek haza.

A londoni ötkarikás játékokra már 2010-ben indulási jogot szerzett Sidi Péter (aki az EB-n férfi kategóriában, puska versenyszámban negyedik helyezést ért el) mellett Háner Tamás, valamint Biatovszki Máté (Míra testvére) képviselte a magyar színeket, ám egyikük sem tudott kiemelkedően szerepelni. Tamás 590 körrel a 48., míg Máté 588 körrel a 60. helyen végzett. Az olimpiai kvótához 595 körre lett volna szükség. Sportlövészetben Londonban három versenyző – Sidi Péter, valamint Csonka Zsófia (pisztoly) és Bognár Richárd (dupa trap) – képviseli majd a magyart színeket.

A súlyosan hallássérült Míra a Rio de Janeiro-i olimpiai játékokig még igen sokszor bizonyíthat, így minden bizonnyal nagy eséllyel indulhat a siketek speciális olimpiáján, a Siketlimpián, amelynek jövő évi megrendezésére hazánk is pályázik.

Míra ezt megelőzően is számos sikert ért el. Az Európai Ifjúsági Ligában, 2009-ben bronzérmet, majd 2010-ben aranyérmet szerzett. Tavalyelőtt az Ifjúsági Olimpiára is kvalifikálta magát, a 2011-es légfegyveres EB-ről pedig a junior lány csapat legjobb eredményével tért haza.

A tizenkilenc éves sportoló pályafutását harmadik éve segíti az Új Európa Alapítvány. A civil szervezet támogatásnak köszönhetően Míra jó minőségű lövészruhában, korszerű légpuskával versenyezhet.

 

Készítette: Újpesti Közéleti Televízió

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomment}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés