2014. július 25., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Kristóf és Jakab nevű olvasóinkat.  Holnap Anna és Anikó napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lecsófesztivál – Két nap, három színpad

Hírek - Közélet

SZENTES, CSONGRÁD – Minden eddiginél hatalmasabbnak ígérkezik az idei Szentesi Lecsófesztivál. A főszervező változatlanul a Hunor Coop Zrt., amelynek vezetése tizenhárom évvel ezelőtt valósította meg az első lecsófőző baráti összejövetelt. A régió legnagyobb ősznyitó fesztiváljává nőtt kétnapos esemény fő attrakciója idén is a több száz csapat egyidejű bográcsos lecsófőzése lesz. Az igazi előrelépést ezúttal a programbővítés jelenti majd, szerkesztőségünk információi szerint ugyanis a lecsófesztivál kulturális- és zenei fűszerezésére minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeznek. A szeptember első péntek és szombat estéjét tartalmasan kitöltő eseménysorozaton a hazai zenei élet közismert sztárjai mellett a sportvilág legismertebb magyar csillagai is megfordulnak, ráadásul a különféle szórakoztató programok ezúttal már három színpadon zajlanak. A Csongrádon és a város térségében élők számára – a gyors nevezési ügyintézés érdekében – idén könnyítéseket is bevezettek.

 

Retro kedvezmények a retro fürdőben

Hírek - Közélet

CSONGRÁD – A visszatérő igazi strandidőre, valamint a nyár végéig várhatóan a strandolókat még nem zavaró fürdőfelújításra tekintettel a Dob utcai létesítmény üzemeltetője meghirdette az utolsó nyári retro akcióját: mindazok, akik a retro fürdőben szeretnének kikapcsolódni, felüdülni, nosztalgiázni, a jegyek egy részét retro árakon válthatják meg. Az új nyári kedvezmények mellett a korábbiakat is igénybe lehet venni, így például azon focidrukkerek, akik a legutóbbi csongrádi bajnoki mérkőzések belépőjegyeit megőrizték, a normál árú fürdőbelépőt féláron válthatják meg.

 

Laguna – Tesis Buli a Torokban

Hírek - Közélet

CSONGRÁD – A Körös-toroki üdülőterületen elsőként tart rendezvényt a Tesis Buli csapata. A szegedi szervezők a Laguna Beach Club üzemeltetői meghívására fergeteges hangulatot ígérnek mindazoknak, akik részt vesznek a vasárnap hajnal négy óráig tartó eseményen. A Tesis Buli-kártyát felmutatók szombat éjjel 11 óráig ingyen léphetnek be, a kártyával nem rendelkezők este 9 és 11 között ezer forintért válthatnak jegyet. A később érkezők számára egységesen ezerötszáz forintért kínálják a jegyeket.

 

Happy Day – Bomba-buli a Körös-torokban

Hírek - Közélet

CSONGRÁD – A forrónak ígérkező szombat éjszakáján a Tisza partéle melletti Happy Day Disco szinte ingyenes bulit kínál. Az új, e hétvégére érvényes akció lényege: a belépőt váltók Bomba energiaitalt kapnak ajándékba. Emellett szombat éjjel és vasárnap hajnalban egyéb akciókkal is várja a vendégeket a tulajdonos, Szigeti Szabolcs, aki ez alkalommal a pult mögé is beáll, s DJ Novákkal együtt garantálja a hajnalig tartó jó hangulatot.

 

Érdektelenül – Szégyenteljes fórumot tartott a leköszönő városvezetés fideszes magja

Hírek - Közélet

CSONGRÁD – Önmaga előtt bizonyította be a leköszönő csongrádi városvezetés, hogy képesek alulmúlni az áprilisi országgyűlési választáson Csongrád térségében balfékségből jelesre vizsgázott baloldali és liberális erőket. A magukat jobboldalinak nevező csoportosulás kampányindítónak tűnt keddi fórumán a Pap Gabriella nevével fémjelzett gárda tagjai bevetették a közpénzek garmadával fenntartott kommunikációs gépezetüket, ám ennek ellenére is szinte csak a kötelességből és párthűségből megmozdulók vettek részt a több választókörzetet érintő, lakosságinak titulált választási fórumon. A megélhetési politikusokat, hozzátartozóikat, intézményvezetőket, különféle felügyelő bizottságokban busás pénzekért ücsörgőket, valamint a városi rendőrkapitányság vezetőjét eredménnyel ültették be a semmitmondó beszámolóval indított eseményre, ahol – az összesen hat „véletlenülsemfideszes” résztvevőnek köszönhetően – érdekes témák is felvetődtek. Kiderült például, hogy kamu duma volt a nyárvégi fürdőfejlesztés-kezdésről elhintett szöveg, ugyanis Pap Gabriella elismerte: még az se biztos, hogy augusztus végére lesz kiválasztott beruházó, de ha mégis lenne, egyáltalán nem garantálható, hogy szeptemberben (vagyis még a választások előtt) elvégezheti a négy éve ígérgetett fejlesztés első kapavágását.

 

Kötet és kiállítás Zentai Kálmán emlékére

Hírek - Közélet

CSONGRÁD – Az elmúlt évtizedek során fokozatosan a város egyik emblematikus alakjává vált néhai Zentai Kálmán életét és művészi munkásságát bemutató kötet a tervek szerint idén ősszel megjelenik. A csongrádi szerkesztésű és kiadású könyvben a 2012. decemberében elhunyt bohém akvarellista és grafikus alkotásai közül elsősorban a ritkaságnak számítókat kívánják bemutatni. A kötethez még várják azon grafikák és festmények tulajdonosainak jelentkezését, akik vállalják, hogy az alkotásokról készülő professzionális fotók nyomtatásban is megjelenjenek, továbbá a féltve őrzött munkákat október közepétől november végéig – egy csongrádi emlékkiállítás erejéig – a Csongrád Galéria gondjaira is rábíznák. A Zentai Kálmán emlékét e módon is ápolni kívánók jelentkezését – akár szerkesztőségünk elérhetőségeinek igénybe vételével is – július végéig még várják a szervezők.

 

Körös-torok – Andro nyomul a Lagunában

Hírek - Közélet

CSONGRÁD – Andro és Big Bill is várja a bulizókat szombat éjjel, valamint vasárnap hajnalban a Körös-toroki Laguna Beach Clubban. A péntekihez képest folyamatosan javuló időjárás-előrejelzés szombat estére már kellemes, hajnalig kitartó felmelegedést ígér. A vasárnap hajnal sem hidegnek, sokkal inkább szerelemkeltőnek ígérkezik. A kedvezményes belépést szombat este tíz és tizenegy óra között most is ezer forintért kínálják, a később érkezőknek is csupán egységesen ezerötszáz forintot kell fizetniük. (X)

 

Megyesi Istvánt díszpolgárrá választották

Hírek - Közélet

CSANYTELEK – A község szülöttei közül eleddig a legjelentősebb futballkarriert befutott Megyesi Istvánt választotta idén díszpolgárrá a község önkormányzati képviselő-testülete. A megrendült egészségi állapotú egykori élsportoló nem tudott részt venni a szombati falunap nyitányaként tartott ünnepségen, ezért nevében a Fradi Öregfiúk csapat tagjai vették át a kitüntetést, s a falunapi meccsek után személyesen ők viszik el számára. A pénteken még esővel és hideggel fenyegető időjárás egyébként Csanyon is barátságossá vált, így várhatóan a szombatra tervezett összes falunapi rendezvényt meg tudják tartani.

 

Összement az esőtől az első mulatós fesztivál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD – A szombat estére már jelentősen javuló időjárási körülményekre tekintettel a Körös-torokban péntek estétől vasárnap hajnalig tervezett mulatós fesztivál eseményeit a szervezők összevonták. A szombati első koncertre már kora estére várják az érdeklődőket a Happy Dance Gardenbe, ahol a Bubi Band este 9-kor adja majd át a stafétát a 3+2 Zenekarnak. Az éjszaka közepén és hajnalban zenél majd a Kikindai Kurunczi Zenekar, közben fél 2-től színpadra lép Nótár Mary.

 

Plébánoscsere – Laczkó megy, Topsi visszajön

Hírek - Közélet

CSONGRÁD – Tápéra helyezi Laczkó István plébánost Kiss-Rigó László püspök. A Szeged-Csanádi Egyházmegye első számú vezetője a korábban (2004-től 2005-ig) Csongrádon kápláni szolgálatot ellátó, az utóbbi években plébánosként Szentesen szolgáló Topsi Bálintot (Bejan-Topsi Valentint) nevezi ki a megye névadó városa Nagyboldogasszony-plébániájának élére. Az új csongrádi káplán Arany Gábor újmisés pap lesz. Az augusztus negyedikén életbe lépő változások az egykor Csongrádon népszerűvé vált Janes Zoltánt is érintik, ő Nagyszénásról Zákányszékre kerül.