2022. augusztus 12., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Klára nevű olvasóinkat.  Holnap Ipoly napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Félegyházi biciklitolvajokat fogtak Csongrádon

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD, KISKUNFÉLEGYHÁZA – Egy Fő utcai zárt kerékpártárolónál október 28-án este fél 11-kor tolvajokat fogott, majd tartott vissza egy helybéli férfi. Az általa telefonon értesített főkapitánysági tevékenységirányítási központ által a helyszínre vezényelt rendőrjárőrök a két kiskunfélegyházi férfit – a közelben várakozó harmadik társukkal egyetemben – elfogták és előállították.

 

Elfogták a tizenéves tanyabetörőt

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Tanyabetöréssel gyanúsítanak a rendőrök egy csongrádi fiút. A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú elkövető még október 13-án jutott be – lopási szándékkal – egy csongrádi tanyába. Az ifjú betörő a padláson keresztül mászott be az épületbe, ahonnan számítógép monitort, nyomtatót és láncfűrészt vitt el.

 

Délelőtt kutyamarás, alkonyatkor két baleset

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Még szombaton is válságos állapotban volt egy idős csongrádi asszony, akit péntek délelőtt a Petőfi utcai háza udvarán a saját kutyája támadott meg. A kutyamarás után alig nyolc órával két baleset bénította meg a Széchenyi út forgalmát. Az egyik mellékutcába bekanyarodó gépjármű egy kerékpárúton haladó idős asszonyt ütött el, míg a Nyíl utcai kereszteződésnél lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen vélhetően szabályosan haladó idős nőt sodort el egy személyautó.

 

Csongrádi tragédia Baksnál

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Háromgyermekes csongrádi családapa vesztette életét csütörtök délután Baksnál. A Szeged felől Csongrádra tartó férfi a község határában, az útelágazás előtti balkanyarban sodródott le az útról. A jármű fának csapódott, a gépkocsiban egyedül utazó sofőr az ütközéskor kirepült az autóból. A mentők hosszasan küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

 

Bajtársukat gyászolják a tűzoltók

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Elhunyt Cseh Zsolt, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság főtörzsőrmestere, aki közel tizenhárom éven át folyamatosan Csongrádon teljesített szolgálatot. Pályáját számos siker koronázta. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az ország legjobb tűzoltó gépjárművezetői között tartotta számon. Cseh Zsolt két kisgyermek édesapja volt, decemberben lett volna harmincnégy éves.

 

Zúzottkő – Rommá tört a megcsúszott furgon

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD, FELGYŐ – A bitumenes-zúzottköves útjavítás következtében már relatív gyorshajtás esetén is különösen veszélyes lehet a közlekedés a 4519-es számú főút 6-os kilométerszelvénye közelében. Az útkanyarulatban hétfőn végzett munkák nyomán a zúzottkővel felszórt útszakaszra sebességkorlátozást rendeltek el, melyet a szakasz mindkét végén egy-egy KRESZ-tábla jelez. Szintén mindösszesen egy-egy tábla figyelmezteti a közlekedőket a kőfelverődésre. Információink szerint az útszakaszon hétfő estig két baleset történt, a második esetében a felborult jármű rommá tört, a sofőr pedig könnyebben sérült. Az első baleset során – dél körül – egy árokba sodródott személyautó jobboldala tört össze.

 

Tömegbaleset a Tisza-hídon

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD, SZENTES – Senki sem sérült meg abban a balesetben, amely Szentes és Csongrád között kedd kora este, fél 6 előtt pár perccel történt a tiszai közúti hídon. Két kisteherautó, egy kamion és egy autóbusz ütközött.

 

Kigyulladt egy távolsági autóbusz

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – A város határában péntek délután kigyulladt a Tisza Volán Zrt. egyik menetrend szerint közlekedő autóbusza. A járat Hódmezővásárhelyről Szentesen és Csongrádon át Budapestre tartott. A hivatalos adatok szerint a járművön huszonkét utas tartózkodott, mindannyian sértetlenül hagyták el a fedélzetet. A busz a „nagybenzinkút” melletti kitérő úton állt meg, miután az utasok egyre erősebb füstre panaszkodtak. A tüzet elsőként a gépkocsivezető, majd a benzinkút dolgozói oltották. A lángokat sikerült annyira visszatartani, hogy a riasztás után perceken belül kiérkezett csongrádi tűzoltók a busz utasterét jórészt meg tudták menteni.

 

Ismét elgázoltak egy kerékpározó gyermeket

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Valószínűleg újfent kerékpáros figyelmetlenségéből adódott egy baleset Csongrádon. Ezúttal hétfő kora este, a Nyíl és a Bethlen utca kereszteződésénél, a táblával jelzett megállási kötelezettsége ellenére hajtott át a védett úton egy fiú. A kivilágítatlanul közlekedő kerékpárost a Nyíl utcán haladó, s épp akkor odaérkező járművezető – aki elmondása szerint naponta rettegve hajt végig ezen az útszakaszon – elütötte. Az orrcsonttörést és végtagi zúzódásokat szenvedett gyermeket a kórházból még este hazaengedték. Tizenegy napja a Fő utcán, az egyik nagyáruházi parkolónál volt hasonló, vélhetően szintén a kerékpáros figyelmetlenségéből adódott baleset.

 

Melléképület égett a Kereszt utcában

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Egy felújítás alatt álló, jelenleg lakatlan Kereszt utcai ház belső felében lévő melléképület gyulladt ki péntek este. A tűz fészkét csak a szomszédos telekről lehetett megfelelően megközelíteni. Mivel a terület sűrűn beépített, tartani lehetett a lángok tovaterjedésétől, ezért a két csongrádi tűzoltóegység mellé egy szentesit is a helyszínre vezényeltek.

 

Kerékpáros gyermeket gázolt egy furgon

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Szerkesztőségünk információi szerint könnyebben sérült az a kilencéves fiú, akit csütörtök délután a Fő utcán elgázolt egy furgon. Úgy tudjuk, a gyermek a nővérével együtt hajtott ki kerékpárral a Szent Imre utcából. Mindketten a Fő utcával párhuzamos kerékpárútra szerettek volna rátérni, miközben a szemközti áruházi parkolóból épp akkor kezdett kikanyarodni egy platós furgon. A sofőr fékezett, de már nem tudott időben megállni.

 

Ramazuri a piacon

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – A Piroska János téri piacon határon átnyúló román-magyar kapcsolatokat bontott bárddal, csőfogóval és vascsővel S. Gyula és M. József. A szombati ramazurinak tucatnyi csongrádi és szentesi rendőr vetett véget.

 

Viharkrónika, dupla ostrom után

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Ami nyáron hűs árnyat ad, a vegetációs időszakban frissíti a levegőt, s még télen is megtöri a túl erős szelet, valamint csodálatos környezetet varázsol egy alföldi kisváros mindennapi életébe, alkalmasint igen komoly veszélyhelyzeteket is okozhat. A zöldfelületeiről, óriási fáiról messzi földön ismert Csongrádon kedd kora este nem bírtak a tomboló széllel azok a kisebb-nagyobb famatuzsálemek, amelyeket – helyenként gyökerükről letépve – végzett ki a trópusi időjárási képződményekre emlékeztető vihar. A kidőlt fák egy részénél a gyökérszinten olyan mérvű pusztulás volt megfigyelhető, ami vélhetően nem arra sarkallja majd a helyi városvezetőket, hogy maguk ragadjanak láncfűrészeket, hanem talán arra, hogy végre egy-két illetékes tyúkszemére lépjenek, s sürgős, hathatós intézkedéseket követeljenek. Annál is inkább fontos lenne a fák felülvizsgálata, mert – egyelőre úgy tűnik – az augusztusi időjárás szinte ismétli önmagát. Szerencsére a szerda esti zivatarok nem álltak láncba, így Csongrád területén – a késő esti információink szerint – jelentős károk a szerdai zivatarok idején nem keletkeztek.

 

Égszakadás – Hatalmas vihar verte a várost

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – A Tiszántúl felől érkezett zivatarlánc kedd kora este, negyed 7 körül jutott át a Tiszán, s a Körös-toroki üdülőterületen döbbenetes erejű széllel, esővel és jéggel, mintegy fél órán keresztül szakadatlanul pusztított. A vihar a város felé mozgott tovább, s közben az ereje csak minimálisan csökkent. A hatalmas széllökések miatt Csongrád teljes területén megtépázta a fákat, a lehulló ágak és gallyak autókban, háztetőkben komolyabb károkat is okoztak. Az Ifjúság téren, a játszótér közelében, a járda mellett álló, legalább huszonöt méter magas, korhadozó öreg fát a gyökereiről letépve döntött ki egy széllökés. Szerencsére a járda e szakaszán épp akkor nem haladt senki. S az is kész csoda, hogy a csak este 7 órára mérséklődött, majd rövidesen elvonult vihar Csongrád területén senkinek sem okozott sérüléseket.

 

Csatornás szélhámosok verték át a csanyi papot

Hírek - Sziréna

CSANYTELEK, SIÓFOK – A rendőrség országos elfogatóparancsot bocsátott ki egy huszonegy éves siófoki férfi ellen, aki az elmúlt héten a társaival együtt hetvenezer forintot csalt ki a csanyteleki plébánostól. A szélhámosok kötelező csatornatisztításra hivatkoztak. A messziről jött idegenek a szolgáltatás díjaként kérték a paptól az összeget. Csanyteleken még nincs kiépített csatornahálózat, a katolikus atya mégis fizetett.

 

Vádat emelhetnek a kocsmai duhaj ellen

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Még június derekán fejelte le a haragosát B. Krisztián, aki másnap már nem emlékezett a történtekre. A férfi e súlyos testi sértéssel – mely következtében a sértett orra eltört – egy csongrádi kocsma előtt zárt le „eredményesen” egy szóváltást. A rendőrség a duhajkodó ügyében folytatott nyomozást július végén vádemeléssel zárta le.

 

Leszakadt a főutcán egy hárommázsás faág

Hírek - Sziréna

TÖMÖRKÉNY – A csongrádi tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei együttes munkával távolították el azt a villanyvezetékekre szakadt hatalmas faágat, amely Tömörkény legforgalmasabb utcájában, egy öreg tölgyről szerda délután öt óra előtt szakadt le. Csak a szerencsén – valamint az ágat felfogó masszív villanyvezetékeken – múlott, hogy az óriási fadarab nem okozott tragédiát.

 

Kisgyermek is sérült a Fő utcai balesetben

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Szemtanúk elmondása szerint hétfő kora este vélhetően jelentős sebességgel érkezett a Fő utca – Síp utca – Jegenye utca kereszteződésébe az a városközpont felé tartó nagyteljesítményű gépkocsi, amely összeütközött egy Síp utcába balra bekanyarodó személyautóval. A háromnegyed hat előtt öt perccel történt ütközés erejét jól mutatja, hogy mindkét jármű az út mellé sodródott, villanyoszlopot döntött, s teljesen összetört. A kanyarodó járművet egy fiatal édesanya vezette, vele utazott a kétéves kisfia, mindkettőjüket könnyű sérülésekkel szállították a mentők a szentesi kórházba. A másik járműben a sofőr mellett egy személy utazott, információink szerint a könnyebben sérült sofőr az ütközés után mintegy két órával kért orvosi segítséget, állítása szerint ugyanis rosszul érezte magát. A rendőrség a történtekről nem adott ki hivatalos közleményt.

 

Ágyban volt a tűzfészek

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – Több lakrészből álló, régi építésű, Templom utcai családi házban keletkezett tűz szombat este Csongrádon. Az utcafronti kisméretű lakásban egyedül élő idős asszony konyhának használt helyiségében egy ágy – eddig tisztázatlan körülmények között – gyulladt meg. Mivel a tűzoltók tudtak arról, hogy valószínűleg egy személy a házban tartózkodik, ezért a kiérkezés után azonnal próbáltak behatolni az utcafronti kapun, de a folyosóra nyíló ajtó el volt torlaszolva, ezért csak a többi lakást is szolgáló bejáró nagykapuján át, az udvari ajtón keresztül tudtak bejutni. Az idős nő addigra elhagyta az épületet, őt a mentők a szentesi kórházba szállították.

 

Vakáció – Gyermeket gázolt egy autóbusz

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD – A vakáció első napján, este háromnegyed hét tájban egy nyolc év körüli kislányt ütött el a Szentesi úton egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. A Szentesről a csongrádi autóbusz-állomáshoz tartó jármű akkor gázolta el a gyermeket, amikor a kerékpárral haladó lány hirtelen elkezdett balra kanyarodni. A gyermek vélhetően ismerte a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb alapszabályait, a kanyarodás előtt például karjelzést használt, ám figyelmetlen volt, nem győződött meg arról, hogy mögötte érkezik-e jármű, sőt, egy szemtanú elmondása szerint a jelzéssel azonos időben meg is kezdte a manővert. A mentők a gyermeket a szentesi kórházba szállították, a sérüléseiről a rendőrség szombat estig nem tett közzé hivatalos információt.

 
További cikkeink...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés