2024. március 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Auguszta nevű olvasóinkat.  Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ágyban volt a tűzfészek

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2014. Június 29.

Több lakrészből álló, régi építésű, Templom utcai családi házban keletkezett tűz szombat este Csongrádon. Az utcafronti kisméretű lakásban egyedül élő idős asszony konyhának használt helyiségében egy ágy – eddig tisztázatlan körülmények között – gyulladt meg. Mivel a tűzoltók tudtak arról, hogy valószínűleg egy személy a házban tartózkodik, ezért a kiérkezés után azonnal próbáltak behatolni az utcafronti kapun, de a folyosóra nyíló ajtó el volt torlaszolva, ezért csak a többi lakást is szolgáló bejáró nagykapuján át, az udvari ajtón keresztül tudtak bejutni. Az idős nő addigra elhagyta az épületet, őt a mentők a szentesi kórházba szállították.

Milliós nagyságrendű lehet a kár, amely a gyors és hatékony beavatkozás ellenére keletkezett szombaton az egyik régi építésű városközponti keretes házban. A Templom utcai ingatlanrészben mintegy hét éve lakó hetvenkét éves idős asszony egyedül élt. Az általa konyhaként használt helyiségben este nyolc óra előtt kaphatott lángra egy ágy, amelyről a tűz továbbterjedt. A füstre a környéken élők lettek figyelmesek, többen is riasztották a tűzoltókat.

A csongrádi lánglovagok perceken belül a helyszínre érkeztek, s mivel valószínűsíthető volt, hogy az épületben legalább egy személy tartózkodik, elsődlegesen a kimentésére tették meg a szükséges intézkedéseket. Az utcafrontra nyíló fa kiskaput betörték, de azon át nem tudtak bejutni, ugyanis a bevezető folyosóra halmozott különféle tárgyak áthatolhatatlan torlaszt alkottak. A mintegy hatvan méter hosszú, több lakásból álló ingatlanhoz ezt követően a közös bejáró lemezkapuját kinyitva jutottak be.

Az elsődleges információk szerint az asszony a füsttel borított épületből az udvarra menekült. A lakás helyiségeit a tűzoltók – a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos tájékoztatása szerint – légzőkészülékben átvizsgálták, s bent további személyt nem találtak. Az oltás rövid ideig tartott, szerencsére a lángok nem terjedtek át más helyiségekre.

Mivel a gyors beavatkozás következtében a tetőszerkezet sem kapott lángra, a tűz csak közvetetten veszélyeztette az ingatlan belső felében lévő lakásokat. A kár így is jelentős, a helyreállítás költsége milliós nagyságrendű lehet. Az enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba szállított asszony fia a helyszínen szerkesztőségünk munkatársának elmondta, hogy az ingatlanra van érvényes biztosításuk, a reményeik szerint így a kár talán megtérül.

A helyszínen a rendőrség is vizsgálatot folytatott, melynek eredményéről egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés