2022. augusztus 12., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Klára nevű olvasóinkat.  Holnap Ipoly napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ecorgan az ABAS mellett döntött

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – A magyar tulajdonú, 1998-ban alapított Ecorgan Kft. a konyhatechnikai termékek meghatározó cége, a kompozit mosogatók gyártásában világelső BLANCO német, valamint a belsőépítészek által méltán kedvelt SMEG és ELICA olasz márkák kizárólagos magyarországi képviselete. A közel ötszáz viszonteladó partnerrel rendelkező cég éveken keresztül egy magyar fejlesztésű integrált ügyviteli szoftvercsomagot használt nagykereskedelmi tevékenységéhez. Az adatmennyiség növekedésével jelentős mértékben lelassult a rendszer, illetve alkalmatlan volt a valós idejű online kommunikációra – a cég e problémája megoldását segítette hatékonyan az ABAS Business Suite integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése. (X)

 

Vasárnap is Orhidea

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Az emlékezés ünnepének hétvégéjén vasárnap is reggeltől estig nyitva tart az Orhidea Virágbolt. Akik vasárnap előre készített, vagy egyedi igény szerint összeállított koszorút, illetve friss virágot szeretnének vinni a sírokhoz, reggel 8-tól este 6 óráig még a megszokottnál is sokkal szélesebb választékot találhatnak az Erzsébet utcai üzletben. (X)

 

Ajándék biobor a Parkos Palackosban

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – A hosszú hétvégén szombaton, valamint hétfőn is várja a vásárlókat a széleskörű borkínálatáról Csongrádon és a környéken egyaránt közismert Parkos Palackos. A Szentháromság téri üzletben hétfőn egy olvasónk ajándékba kap egy palacknyit a „Város bora 2013.” címmel elismert, Bodor László bioborász által készített Cabernet Sauvognonból. A játékba nevezéshez csupán meg kell osztani e cikk ajánlatát lapunk Facebook-oldaláról, majd – szerencsés esetben – át kell venni a Parkosban a palackot. A Parkost természetesen már a jövő hétvégi ballagásra gondolva is érdemes célba venni, hiszen egyedi gravírozást, valamint üvegcímkét most különösen rövid határidővel, igen kedvező árakon lehet rendelni.

 

Tripla ünnepi kínálat a Parkos Palackosban

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Ünnepi grillázsokat, mézeskalácsokat, valamint exkluzív édességeket és italokat már anyák napjára és a ballagásokra is kínálnak a csongrádi Parkos Palackosban, ahol szombat este hat óráig természetesen még a húsvéti kínálatot is meg lehet találni. A minőségi csongrádi vörös és rosé borok húsvéti árakcióját – a jelentős készlet erejéig – meghosszabbították, így a Csongrádbor Kft. legkedveltebb termékeit most akár nagyobb tételben is érdemes beszerezni. (X)

 

A szomszéd fürdője mindig jobb lesz?

Hírek - Gazdaság

SZENTES, CSONGRÁD – Kis szerencsével a két szomszédvár párhuzamosan tud jelentős fürdőfejlesztésbe kezdeni, ami akár még kivitelezők közötti kooperációkhoz is vezethet. A Kurca-parti város önkormányzata egyelőre magabiztosan beelőzte a Tisza-parti szomszédját, ugyanis a nemzetközi versenyekre is alkalmas új fedett sportmedencét heteken belül átadják, miközben Csongrádon egy annál kisebbet még csak a távlati tervekben dédelgetnek. Némi szerencsével a csongrádi fürdő gyógyászati- és wellness-részének építése viszont pár hét múlva megkezdődhet, szintúgy, mint a szentesi létesítmény hasonló részlegének az építése. E beruházásokat mindkét helyen a jövő év június 30-ig tejesen be kell fejezni. Ha nem sikerül tartani a tempót, az elnyert több százmillió forintos uniós és állami támogatást Szentesnek és Csongrádnak is vissza kell fizetnie.

 

Koviadvent – Élő fenyőtől a pálinkás butykosig

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Az ünnepi előkészületek idején is érdemes felkeresni a Kovi Növénypatikát. A Kubikos-szobor szomszédságában található üzletben az ünnep után kiültethető, vagy akár egy nagyobb cserépben egy erkélyen is tovább nevelhető gyökeres fenyőket éppúgy kínálnak, mint fenyőtalpakat, s a vágott fenyők talpba faragáshoz szükséges eszközöket. Koviék az egyedi, személyes ajándékozást választókra is gondoltak, a Hunyadi téri üzletben ugyanis még december elején kibővítették a különféle díszes és egyszerűbb pálinkásüvegek és -butykosok, valamint borosüvegek kínálatát.

 

Parkos Palackos – Varázslatos ünnepi kínálat

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – A karácsonyfa alá és az ünnepi asztalra már hetek óta kibővített választékban kínálnak édességeket és italokat a csongrádi Parkos Palackosban. A Szentháromság téri üzletbe megérkezett a magyar minőségi pezsgők garmadája is. A borbarátok az év végi ünnepek alkalmával több száz palack közül választhatnak. Az ünnepi köntösbe öltözött, családias hangulatú boltban akár még az utolsó pillanatokban is lehet vásárolni, hiszen 24-én reggeltől kora délutánig, míg 31-én reggeltől egészen estig várják a vevőket. (X)

 

Óváros – Őszi kedvezmények a vendégházakban

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Egy hosszabb pereskedési procedúra után – de annak még korántsem a végére jutva – mintegy fél éve ismét az önkormányzat közüzemi szolgáltatásokat ellátó cége, a Csongrádi Közmű Kft. kezeli a nádtetős vendégházakat. A cég berkeiben a fürdő mellett korábban is jól megfért e tevékenység, melynek idei eredménye csak a később elkészülő éves összesítéskor derül ki. Az viszont már bizonyos, hogy a nyári szezont sikeresen zárták, s az ősztől is joggal remélnek hasonló eredményt, hiszen pénztárcabarát árakon lehet bérelni az egykori kubikos- és halászházakat. A csodálatos óvárosi környezetben most akár kétezer forintos személyenkénti áron is kiváló szálláslehetőséghez lehet jutni.

 

Őszi start a növénypatikában

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Az év elején megújult Hunyadi téri Kovi Növénypatikában megkezdődött az őszi szakvásár. Ez annyit jelent, hogy már szinte mindenhez hozzá lehet jutni, amihez november végéig a hobbikertekben, vagy akár a nagyüzemi művelésű termőföldeken szükség lehet. Megkezdték a gyümölcsfák, valamint a gabona vetőmagvak és a műtrágyák előrendelés-felvételét is. A tél előtti utolsó napsütéses hétvégékre persze nem csak a munkavégzéshez, hanem a kikapcsolódáshoz is ajánlanak termékeket, az üzletben például a különféle méretű bográcsokat, állványokat változatlanul szezonális áron lehet megvásárolni.

 

Fenyegetés hatására fizettek a gátépítőknek

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – A tiszai gáterősítési és medervédelmi munkálatok csongrádi alvállalkozóinak a megrendelő a fizetés helyett csak ígérgetett, ezért a mellvéd építője a héten jelezte, hogy emiatt péntek délelőtt megkezdi a téglafal bontását. Annak ellenére, hogy még nem volt műszaki átadás, vagyis a felépítményért a vállalkozó felel, a bontásról tudomást szerző helyi rendőrkapitányság illetékes munkatársa a kőművesmesterrel közölte, hogy amint megkezdi a bontást, előállítják. Laczkó Zsolt nem ijedős típus, ezért péntek délelőtt fel is vonult a helyszínre, ám bontania már nem kellett, ugyanis kiderült: lóhalálában megkezdték a tartozás rendezését. A megbízók egyúttal viszont arra is megpróbálták rávenni a vállalkozót, hogy vonja vissza a nemfizetési ügyről adott médianyilatkozatait. Péntek estére Laczkó Zsolt a neki járó mintegy hárommillió forint jelentős részét megkapta – a bő másfél milliárd forintból készülő teljes munkálatsorból ugyanis neki csupán ennyi jár, de ez nem meglepő, hiszen az összes csongrádi vállalkozó teljes feladatelvégzése is csak a beruházási főösszeg mintegy tíz százalékát teszi ki.

 

Végleg bezárt az Óvárosi Fagyizó

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Az utóbbi huszonhárom idegenforgalmi szezonban minden nap fogadta a vendégeket a csongrádi belsővárosban egy fagyizó, melyet idén megölt az általános pénztelenség. A történelmi városrészben mára szinte minden szolgáltatás megszűnt. A vendégházzá alakított néhány nádfedeles épületet még ki lehet bérelni, ám azok közül is párat hamarosan – uniós pénzből – lakatlanná alakíttat az önkormányzat. Maradt még egy alig nyitva tartó pékség, valamint egy, a történelmi városrész határához közel lévő kocsma.

 

Bortár – Megújult a Parkos Palackos

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Az idei Csongrádi Napok rendezvénysorozatára megújult a helyi Parkos Palackos. Az egykoron kizárólag hazai borokat árusító Szentháromság téri bolt egy évtizede már kibővített árukészlettel működik. A tulajdonos, Pusztai Csaba a hivatását megszállottan művelő borász, ezért alapvetően fontosnak tartja, hogy a Szőlő- és a Bor Nemzetközi Városa címmel elismert szülővárosában létezzen olyan üzlet, ahol a palackozott borok teljes skálája megvásárolható, s hozzá lehessen jutni a minőségi csongrádi folyóborokhoz is. A Parkos Palackos immár új – kifejezetten a borok bemutatására tervezett – polcrendszerrel, valamint légkondicionált eladótérrel várja a vásárlókat. (X)

 

Gáttal és járdával is bizonyít a betonelemgyár

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – A rövidesen befejeződő gátrekonstrukciós munkáknál, valamint a helyi járdaépítési programnál is fontos feladatok hárulnak a volt Szeviép-telepre. A betonelem-előregyártó üzem önkormányzati megvételét szorgalmazó, s abban hosszú távon is fantáziát látó Gyovai Zsolt szerint a korábbi üzleti kapcsolatok hatékony fenntartása, s az újabbak sikeres kiépítése folyamatosan igazolja, hogy a telepet érdemes volt megvásárolni. Jelenleg az üzem közvetlenül mintegy tizenöt személy számára biztosít megélhetést, ám – a tevékenységére épülő városi járdaépítési program révén – további közel húsz közmunkás foglalkoztatását is lehetővé teszi.

 

Víziközmű – Megmaradnak a munkahelyek

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Sikerült megmenteni a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft-nél legalább félszáz munkahelyet. Sőt, az eddigi tárgyalások kedvező eredményének köszönhetően a regionális ivóvíz-ellátási rendszerben a város egy markáns térségi műszaki központtá válik. A konkrét változásokról a víziközmű-szolgáltatást augusztus elsejétől Csongrád területén is végző Alföldvíz Zrt. vezetése – többek között Kőrösi Tibor polgármesterrel karöltve – csütörtökön Szegeden országos médianyilvánosság előtt számol be. A helyi ivóvíz- és szennyvízszolgáltatást jelenleg végző Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Sipos László lapunk érdeklődésére elmondta: az új üzemeletető eredetileg csak két-három csongrádi műszaki munkatársat kívánt átvenni. A csongrádi szolgáltató cégnél az elmúlt közel két évben elért szakmai és gazdálkodási eredmények azonban jól kiegészítették a polgármester törekvéseit, így már bizonyos, hogy Csongrád az átszervezéssel nem veszíthet – véli Sipos László.

 

Megerősödött a növénypatika

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Az odaadással, kitartóan végzett munka egy alföldi kisvárosban még manapság is meghozhatja a gyümölcsét. Az elmúlt hónapokban kiváló példát szolgáltatott erre a Hunyadi téri növénypatika, melynek működtetését februárban vette át Kováts Zoltán, aki hétről hétre bővítette az üzlet árukínálatát. A vevők igényeinek maximális kiszolgálása nyomán a Kovi Növénypatikában immár árubőség, mindig a lehető legkedvezőbb árak, valamint kertészeti szolgáltatások széles köre várja a vásárlókat, megrendelőket.

 

Gazdaságélénkítés – Átadták az inkubátorházat

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – A város gazdasági életének középpontjába került a Bodrogi Bau Kft. által 104.608.482 forint uniós támogatással felújított Fő utca 61. szám alatti irodaház, melyet az elmúlt hétvégén nagyszabású rendezvénysorozat keretében avattak fel. Az inkubátorházzá fejlesztett épület várható helyi és térségi gazdaságélénkítő hatásáról a város önkormányzati vezetése nevében az avatóünnepségen köszöntőt mondó Gyovai Gáspár alpolgármester is elismerően szólt.

 

Inkubátorházzá alakították az irodaépületet

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Bodrogi Bau Kft. teljesen felújította az egykori Tisza Bútoripari Vállalat irodaépületét. A huszonkét éve működő cég által megmentett létesítmény június elsejétől a huszonegyedik század elvárásainak megfelelő komplexumként működik, ahol a következő években a frissen alapított vállalkozások részére segítséget nyújtanak a beinduláshoz, a megerősödéshez. Az avatóünnepséget szombat délelőtt 10 órától tartják. A programon részt vesz Kiss-Rigó László megyés püspök is, aki az átadás után a létesítményt felszenteli. Az irodaházat az érdeklődők egész nap bejárhatják, akár a környéken egyedülállónak számító panorámaliftet is kipróbálhatják. A vendégek egyúttal részt vehetnek az egyéves Bodrogi Építési- és Barkácsáruház délelőtt 9 órakor kezdődő, s este 6 óráig tartó ingyenes születésnapi rendezvényén, ahol szórakoztató-, sport-, szabadidős- és gasztronómiai programok várják a családokat.

 

Ismét a Tiszán a Victor Hugo luxushajó

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Az előzetes tervek szerint idén négy alkalommal köt ki Csongrádnál a Victor Hugo luxushajó. Az internetes hirdetésekben és a prospektusokban a különleges hajóutat továbbra is a csongrádi Mahart-kikötőnél készült vezető képpel mutatják be, ám a Csongrádon még soha nem járt szemlélőknek a fotó alapján nem derül ki, hogy hol is található a hajót övező csodás természeti környezet. A többnyire franciák, britek és svájciak által kedvelt, de már egyre több japánt is vonzó májusi és júniusi utazásokból irányonként jó esetben bő fél nap jut Csongrádra. Az utazásszervezők főként logisztikai szempontból használják a csongrádi kikötési lehetőséget. Az utasok a megyeszékhely és a megye névadó városa között busszal közlekednek, ugyanis minden csoport útba ejti az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkot. A kikötőtől néhány lépésre lévő nádfedeles halászházakat, s a csodálatos óvárosi miliőt többnyire – az utcákból – csak a parti sétára vágyók tekintik meg. Legközelebb május 17-én este Tokaj felől érkezik a Victor Hugo, ugyanis a hajó a folyón felfelé vezető idei első útján a hétvégén már a csongrádi kikötőben éjszakázott. A hajó újabb csongrádi tartózkodása igen rövid lesz, várhatóan 18-án már délelőtt fél 9 körül továbbhalad Szeged felé.

 

Pecsenyesütő – Ízkavalkád a gyorsbüfében

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Amikor a közelmúlt értékeinek újraélése, a retrohangulat átélése nagy divat, a csongrádiak különösen szerencséseknek mondhatják magukat, hiszen a városban megmaradt számos érték mellett – egy gyors és kiadós reggeli erejéig – minden hétköznap helyben megtapasztalhatják a lacikonyhák hangulatát is. Az út melletti, talponálló jellegű, friss sülteket kínáló klasszikus pecsenyesütő ma már hazánkban ritkaságnak számít, ezért nem véletlen, hogy – az elkerülő út elterelő hatása ellenére – újfent egyre több vidékit becsábít a Vasút utcába. A napi kínálat a jó idő beköszöntével tovább bővül, a slágernek számító csülök és a sült húsok, továbbá a kolbász és a hurka mellett hamarosan pontyszeletet, valamint egészben sült, illetve filézett hekket is naponta kínálnak. (X)

 

Túlélés – Ingatlancsapdában a drogéria

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD – Az illatszerbolt – mely a hivatalos elnevezése szerint drogéria – működtetője a vállalkozásával önhibáján kívül került ingatlancsapdába. Az egykori Csongrád és Vidéke ÁFÉSZ teljes vagyonával együtt a városközponti boltsor eme elemét is megvásárló Coop Szeged Zrt. ugyanis – mint megannyi más, Csongrádon újonnan szerzett üzlethelyiségét – még tavaly meghirdette eladásra. A József Attila utca sarkán lévő ingatlan nemrég gazdát cserélt. Az új tulajdonos teljesen logikusan cselekedett: az általa bérelt ingatlan közelében kiszemelt egy helyiséget, majd megvette. Így az azt húsz éve bérlő csongrádi vállalkozó szorult helyzetbe jutott, immár hónapok óta keresi a túléléséhez kellő megoldást. A drogéria a hétvégén elköltözik, s hétfőtől – még mindig a főtéren, igaz, a jelenlegi helyétől pár lépéssel távolabb –egy társbérletben működik tovább, de ez még csak időleges megoldásnak tűnik.

 
További cikkeink...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés