2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koviadvent – Élő fenyőtől a pálinkás butykosig

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. December 18.

Az ünnepi előkészületek idején is érdemes felkeresni a Kovi Növénypatikát. A Kubikos-szobor szomszédságában található üzletben az ünnep után kiültethető, vagy akár egy nagyobb cserépben egy erkélyen is tovább nevelhető gyökeres fenyőket éppúgy kínálnak, mint fenyőtalpakat, s a vágott fenyők talpba faragáshoz szükséges eszközöket. Koviék az egyedi, személyes ajándékozást választókra is gondoltak, a Hunyadi téri üzletben ugyanis még december elején kibővítették a különféle díszes és egyszerűbb pálinkásüvegek és -butykosok, valamint borosüvegek kínálatát.

Nem lehet Csongrádon eleget rendelni a díszes, feliratos, valamint az egyszerűbb, de mégis míves italos üvegekből, ugyanis annyira kelnek mostanság, mint amilyen kapós volt harminc éve – főként ilyentájt – a narancs és a banán. A Kubikos-szobor melletti Kovi Növénypatika működtetője rástartolt a pálinkafőzetés és a -fogyasztás ünnepi csúcsidejére. A készletek erősen fogyatkoznak, akik még időben szeretnének a képeinken is látható üvegekhez az ünnepek előtt hozzájutni, minél hamarabb keressék fel az üzletet – ahol egyébként az adventi időszakban is regisztrálják a metszésekre, kertrendezésekre az igényeket. Az idén tavasszal bevezetett új szolgáltatás iránt ugyanis hatalmas a kereslet, Kováts Zoltán februárra és márciusra már most komoly várólistával rendelkezik.

A növénypatika előtt, valamint a bolt melletti minikertben még lehet válogatni a formás töves fenyők között, melyeket idén beszerzési áron kínálnak. Az ünnepek után a kertbe némi ügyes parktikával – melyről a vásárlókat készségesen fel is világosítják – kiültetett fenyők jövő ilyenkorra, s később se nőnek mindenképpen az égig, így akik most vásárolnak egyet, éveken át rendelkezhetnek ugyanazzal a már-már családtaggá váló tűlevelűvel. A karácsonyfává díszített élő fenyő illatánál nincs is ilyentájt csodásabb, ráadásul ezek a fák nem koszolnak, sőt, a száradó fenyőkhöz képest jóval nehezebben is gyulladnak.

A kerttulajdonosok a fenyőválasztáskor egyúttal már a tavaszi munkálatokra is előregondolhatnak, a Kovi Növénypatikában ugyanis jövőre különlegesen előnyös feltételekkel lehet – többek között – minőségi vetőburgonyát vásárolni, melyre már meg is kezdték a rendelésfelvételt. Szintén lehet rendelni különféle vetőmagokat, hiszen most még akár a sajátos igényeket is teljesítik, mert az ideális vetési időre még bőven be tudják szerezni a készleten egyébként nem tartott fajtákat is. Ugyanez a helyzet a virágmagvakkal, melyekből a nyár óta folyamatosan széleskörű választékot tartanak, de igény szerint – néhány hetes szállítási határidővel – katalógusból is lehet választani.

A Kovi Növénypatika az új esztendő első hetében várhatóan leltár miatt zárva tart, addig viszont még – az ünnepi időszakban is – több napon át fogadják a vevőket: december 23-án 8 órától délig, 27-én 8-tól fél 5-ig, 28-án 8-tól délig, 30-án 8-tól fél 5-ig, 31-én pedig 8 órától délig tartanak nyitva. A héten még a megszokott téli rend szerint – hétköznap 8 órától fél 5-ig, szombaton 8-tól délig – lehet Kovinál vásárolni.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés