2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Inkubátorházzá alakították az irodaépületet

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. Május 31.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Bodrogi Bau Kft. teljesen felújította az egykori Tisza Bútoripari Vállalat irodaépületét. A huszonkét éve működő cég által megmentett létesítmény június elsejétől a huszonegyedik század elvárásainak megfelelő komplexumként működik, ahol a következő években a frissen alapított vállalkozások részére segítséget nyújtanak a beinduláshoz, a megerősödéshez. Az avatóünnepséget szombat délelőtt 10 órától tartják. A programon részt vesz Kiss-Rigó László megyés püspök is, aki az átadás után a létesítményt felszenteli. Az irodaházat az érdeklődők egész nap bejárhatják, akár a környéken egyedülállónak számító panorámaliftet is kipróbálhatják. A vendégek egyúttal részt vehetnek az egyéves Bodrogi Építési- és Barkácsáruház délelőtt 9 órakor kezdődő, s este 6 óráig tartó ingyenes születésnapi rendezvényén, ahol szórakoztató-, sport-, szabadidős- és gasztronómiai programok várják a családokat.

A Bodrogi Bau Kft. 104 millió 608 ezer 482 forint uniós támogatást nyert a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség által kiírt „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése – ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” elnevezésű pályázaton. A felújítás révén megmentett épület gazdaságélénkítő funkciót kapott. A tavaly „Az év üzletembere Presztízs-díjjal” kitüntetett Bodrogi Ferenc ügyvezető reményei szerint a létesítmény lendületet adhat a kisváros gazdasági életének.

A szombat délelőtt 10 órakor kezdődő átadási ünnepségen a város polgármesterét, Kőrösi Tibort az egyik alpolgármester képviseli. A beruházásról a helyi önkormányzat első számú vezetője lapunk érdeklődésére előzetesen elmondta: a globális pénzügyi válság idején Magyarország gazdasága erősödik, hiszen az olyan cégek, mint a régóta Csongrádon is tevékenykedő Bodrogi Bau Kft. is, magabiztosak maradtak, s fejlődésre is képesek. Kőrösi Tibor szerint különösen elismerésre méltó, hogy e cég a beruházásai során nem csak a közvetlen profit elérésére törekszik, hanem hosszútávon tervez, éppen ezért egy település gazdasági közösségének megerősítéséért is hajlandó tenni.


Nagyításhoz kattintson a képre!

A bő kétezer négyzetméter hasznos alapterületű háromszintes modern irodakomplexumban – a betelepülő induló vállalkozások igényeihez igazodva – különböző méretű irodákat, valamint tárgyaló- és konferenciatermet alakítottak ki. Az épületet – részben tervezői bravúrokkal – sikerült kívül és belül is teljesen megújítani.

A rekonstrukció során az épületgépészeti- és villamossági rendszer teljes cseréjével, tűz- és vagyonvédelmi beléptető hálózat kiépítésével, valamint homlokzati hőszigetelés és új nyílászárók beépítésével az épület környezetkímélővé és energiatakarékossá vált. A kor követelményeinek megfelelően a válaszfalak és a belső ajtók is fokozattan hangszigeteltek, a szintek közötti közlekedést látványlift segíti. A beköltöző vállalkozások munkatársainak mindennapi tevékenységét barátságos belsőépítészeti megoldások teszik még komfortosabbá.

Az Inkubátorház-fejlesztés Csongrádon című, DAOP-1.1.1/C-09-2010-0025 számú projekt lezárult, a Bodrogi Irodaház mindhárom szintje alkalmassá vált a bérlők fogadására.

(X)


Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés