2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óváros – Őszi kedvezmények a vendégházakban

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. Október 4.

Egy hosszabb pereskedési procedúra után – de annak még korántsem a végére jutva – mintegy fél éve ismét az önkormányzat közüzemi szolgáltatásokat ellátó cége, a Csongrádi Közmű Kft. kezeli a nádtetős vendégházakat. A cég berkeiben a fürdő mellett korábban is jól megfért e tevékenység, melynek idei eredménye csak a később elkészülő éves összesítéskor derül ki. Az viszont már bizonyos, hogy a nyári szezont sikeresen zárták, s az ősztől is joggal remélnek hasonló eredményt, hiszen pénztárcabarát árakon lehet bérelni az egykori kubikos- és halászházakat. A csodálatos óvárosi környezetben most akár kétezer forintos személyenkénti áron is kiváló szálláslehetőséghez lehet jutni.

A csongrádi nádtetős vendégházak kezelője és működtetője október végéig extra kedvezményeket kínál mindazok számára, akik a jövő héten visszatérő kellemes őszi időt – avagy például a hétvégi szüreti fesztiváli hangulatot – úgy szeretnék megélni Csongrádon, hogy este sem sietnek haza. Akik nem csak a hétvégét, hanem hosszabb időt is rászánnak az óvárosi hangulat átélésére, egy fő részére már kétezer forintos éjszakánkénti áron is bérelhetnek házat.

Az óvárosihoz hasonló csodálatos környezetnek az Alföldön nincs párja, s ennyi nádfedeles, küllemében korhűen megőrzött, de belül kényelmesen modernizált vendégház – mint amennyi Csongrádon a turizmust jelenleg még szolgálja – hazánk területén máshol nem található. Bár valamennyi hatalmas értéket képvisel, a lehetőség a turisztikai palettán mégsem ismert annyira, mint amekkora publicitást – és rangot – megérdemelne.

A hányattatásnak sokrétű az oka, a különálló ingatlanok körüli huzavona ugyanis már évtizedek óta arról szól, hogy ki tudja azokat – valamiféle álca mögé bújtatott ügyes manőverekkel – megszerezni. Egyelőre a próbálkozások mind elbuktak, s talán a jelenlegi „kötélhúzás” is eltart a következő választásokig.

Amíg vendégházként üzemelhetnek az épületek, csongrádiként is érdemes kipróbálni azok hangulatát. Az egyedi miliőjű házakban úgy lehet visszarepülni a múltba, hogy közben a civilizáció vívmányait sem kell nélkülözni. Ráadásul az üzemeltető e házakkal foglalkozó munkatársai jól ismerik az épületekben rejlő lehetőségeket, ezért a kft. ügyvezetője, Sipos László szerint nem is meglepő, hogy sikeres nyári szezont tudhatnak maguk mögött. Az alábbi plakáton látható akciók révén viszont azt remélik, hogy a még hamarosan visszatérő kellemes őszi időben is sok vendégük lesz.

A cégvezető abban bízik, hogy az ősszel csodásan szép Óváros és Körös-torok, a városkörnyéki természetvédelmi területek, a Tisza-mente, valamint a különösen kedvező bérleti díjak visszacsábítják a nyári vendégeket, s akár távoli tájakról is hoznak újabb turistákat. A tartalmas kikapcsolódáshoz kerékpárbérleti lehetőségeket is kínálnak, melyek ugyan az országban nem a legolcsóbbak, mégis kedvezők, hiszen mindig jó minőségű, megbízható járművekhez juthatnak a két keréken barangolni vágyók.

A házak bérleti szándékának jelzése – valamint a foglaltság ellenőrzése és az egyedi igények egyeztetése – legegyszerűbben a vendégházak hivatalos Facebook-oldalán is megtalálható recepciós telefonszámon lehetséges. Az ügyeletest bármikor el lehet érni a +3630/986-44-82-es telefonszámon. Aki kényelmes, de nem rögtön személyes kapcsolatfelvétellel járó lehetőséggel szeretne élni, igénybe veheti a legnagyobb hazai szálláskínáló portált, ahol – a kereső használatával, vagy az itt elérhető aloldal adatai alapján – alig két perc alatt intézheti a biztos és hivatalosan visszaigazolásra kerülő foglalást.

Az ügyvezető a csongrádiak figyelmébe ajánlja a személyes ügyintézés lehetőségét, hiszen a fürdő nyitva tartási idejében a pénztárszolgálatnál mintegy tízperces adategyeztetési és fizetési procedúra után akár már a kulcsokhoz is hozzá lehet jutni. Nem véletlen, hogy e szolgáltatást a csongrádiaknak is kifejezetten propagálják, a házak ugyanis a város figyelő tekintetétől távol eső környezetben találhatók, s a legtöbb épület udvarán akár két gépkocsi számára is biztosítanak parkolási lehetőséget. A házakat ezért elég gyakran veszik ki azon helyiek is, akik vendéget fogadnak, esetleg baráti, vagy céges összejövetelt tartanak.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés