2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Petró Húsboltban tisztelik a hagyományokat

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. Március 18.

Másfél évtizede működtet a városban húsboltot a Petró Vendéglátó Bt. A cég idén is időben felkészült a húsvéti ünnepi forgalomra. A Vasút és az Erzsébet utca sarkán lévő üzletben már tart a sonkavásár, mely keretében kizárólag magyar, hagyományos pácolási eljárással készült termékeket árusítanak. Az üzletben forgalmazott, három dél-alföldi húsüzem által előállított minőségi árukra a cég tulajdonosa és vezetője, Petró Dezső szerint még soha nem volt panasz, nem véletlen, hogy a törzsvevőik is minden tavasszal ragaszkodnak a parasztsonkáktól az angolszalonnáig terjedő hagyományos húsvéti kínálatukhoz.

Egy klasszikus húsboltnak nem csak a kinézetében kell tükröznie a hagyománytiszteletet, hanem a kínált termékek minőségében, valamint az értékesítés során megnyilvánuló vérbeli kereskedelmi szemléletben is. Ezt Petró Dezső, a csongrádi Petró Vendéglátó Bt. tulajdonosa és vezetője vallja, aki büszke arra, hogy a Vasút és az Erzsébet utca sarán lévő üzletébe nem csak a kiváló minőségű termékek, hanem a kereskedelmi- és a szakmai stílus miatt is szeretnek betérni a vásárlók.

A Petró Húsboltban az idei húsvéti vásár idején is kerülik a különféle vegyi eljárásokkal előállított árukat, csak sóval érlelt, s keményfával füstölt húst árusítanak. Petró Dezső szerint az intenzív pác és a gépi füst alkalmazása ugyan a termékek elkészítésének az idejét lerövidíti, ugyanakkor e modernnek nevezett technológia nélkülözi mindazt a tudást és tapasztalatot, mellyel az évszázadok során a magyar falvakban és a városokban kiválóan tartósították a húsokat. Szerencsére a szakma iránti elkötelezettség és a hagyomány tisztelete számos magyar húsüzemben még dívik, éppen ezért a Petró Húsboltban megtalálható a csongrádi Héjja Testvérek Kft. árui mellett a ballószögi Halász Gábor Húsüzeme, valamint a Békés megyei Megyerhús Kft. termékskálája is.

A hagyományos húsvéti vásárra már megérkeztek a parasztsonkák és -lapockák, kínálnak klasszikus módon készült kötözött sonkát, valamint a náluk állandóan kapható füstölt csülök- és tarja, angol szalonna és darabolt comb, továbbá a különböző kolbászféleségek is most a szokásosnál jóval nagyobb választékban sorakoznak a polcokon. Természetesen az ünnepi ebédhez is érdemes náluk bevásárolni, hiszen malac-, sertés- és marhahús, valamint pacal egyaránt nagy választékban kapható.

Az üzlet napi, megszokott kínálata ebben az időszakban is megmarad, hiszen a házias sült szalonnára, tepertőre, házi jellegű májasra és disznósajtra, valamint a kizárólag sütés során nyert minőségi sertészsírra mindig van alakalmi vevői, s törzsvásárlói igény is. Petró Dezső különlegességként megemlítette a Halász-féle üzem sülthúsos sertészsírját, mely a bevezetése után gyorsan kedvelt termékké vált, az ugyanis kenyérre kenve kiváló étek, hiszen ízében megegyezik a jó háztartásokban e célra mindig is különválasztott, borssal és fokhagymával fűszerezett zsíréval.

A minőségi, kizárólag magyar áruk kínálata ellenére a Petró Húsboltban az árak továbbra is szolidak, hiszen a Petró Vendéglátó Bt. húsboltjában mindig is a vevőkör megtartásával, hosszú távon terveztek. Ebből adódik, hogy náluk az év teljes egészében széles körű a kínálat, ilyentájt csak a rendelés mennyiségét növelik, annak érdekében, hogy a vásárlók igényeit még az ünnep előtti napokban is maximálisan ki tudják elégíteni.

A Petró Húsbolt a húsvéti vásár idején is keddtől péntekig 7-től 12, 13-tól 17, szombaton 7-től 12 óráig tart nyitva. Előrendelést a 30/342-31-87-es telefonszámon is felvesznek. Egyedi igények alapján akár nagymennyiségű, illetve különleges tőkehús és egyéb húsáru beszerzését is vállalják.

(X)

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés