2024. április 18., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Andrea és Ilma nevű olvasóinkat.  Holnap Emma napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Parkos Palackos – Varázslatos ünnepi kínálat

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. December 16.

A karácsonyfa alá és az ünnepi asztalra már hetek óta kibővített választékban kínálnak édességeket és italokat a csongrádi Parkos Palackosban. A Szentháromság téri üzletbe megérkezett a magyar minőségi pezsgők garmadája is. A borbarátok az év végi ünnepek alkalmával több száz palack közül választhatnak. Az ünnepi köntösbe öltözött, családias hangulatú boltban akár még az utolsó pillanatokban is lehet vásárolni, hiszen 24-én reggeltől kora délutánig, míg 31-én reggeltől egészen estig várják a vevőket. (X)

A Parkos Palackost működtető csongrádi borász, Pusztai Csaba továbbra is eltökélt a borkultúra terjesztése iránt, ezért változatlanul jelentős minőségi borválasztékot tart fenn. Az ünnepi asztalra az összes, a kereskedelemben jelenleg fellelhető palackozott csongrádi borból lehet választani, s széles körű a csongrádi folyóborok kínálata is. Mindemellett az egyedi gyártású polcokon megtalálhatók egyes hazai történelmi borvidékek pincészeteinek termékei, valamint az ismertebb hazai párlatok és -eszenciák.

A mozi előtti parkolótól mindössze huszonöt lépésre lévő üzletben az ajándékozásra is kiválóan alkalmas, díszes üvegekbe töltött minőségi magyar pálinkák éppúgy fellelhetők, mint az alkalmi címkékkel ellátott borok, valamint az ez utóbbiakhoz dukáló díszdobozok. Emellett – az ünnepre tekintettel lehetőleg 21-én estig leadott – előzetes megrendelések esetén a kiválasztott palackokra gravírozással, illetve nyomtatással egyedi feliratokat, címkéket is készítenek.

A Parkos Palackos az ünnepek idején minden évben kínál különféle hazai kézműves édességeket. Mint megtudtuk, a grillázsok és a mézeskalácsok az utóbbi napokban igencsak fogytak, de már megrendelték az utánpótlást. Mivel az ajándékkosarak újfent divatba jöttek, az egyedi, kézi készítésű karácsonyi fonott kosarakba előre bekészített finomságok mellett egyedi igény szerint összeállított kosarakat is pár perc alatt elkészítenek, feldíszítenek.

Az édességkedvelők idén kifejezetten keresik az egykori finom magyar ízeket, ezért a Szerencsi Bonbon Kft. retro-termékeiből A Parkos Palackosban kiemelt választékot nyújtanak. A csokiköltemények között a bonbonok éppúgy megtalálhatók, mint a hagyományos márkanéven, az eredeti technológiával készülő táblák és szeletek. Ugyanez a stílus fellehető a szaloncukrok kínálatában is, viszont azok sem maradnak hoppon, akik a kommersz(ebb), olcsóbb édességeket kedvelik. A pénztárcabarát termékek kínálata az ünnepek idejére sem szűkült, sőt, a megszokott márkák mellett már az év végére megjelent újak is fellehetők.

Az óévbúcsúztató-újévköszönő összejövetelekhez, vagy akár csak a meghitt otthoni koccintásokhoz megérkeztek a kiváló pezsgők. A Parkos Palackosban a jól ismert magyar márkák már-már tornyosuló palackjai mellett az egyszerűbb habzó borokra, illetve a tradicionális technológiával készülő orosz pezsgőkre is rá lehet lelni a polcokon. A pezsgők szomszédságában a bólékhoz és a koktélokhoz lehet jóféle alapanyagokat találni, ám azok sem csalatkoznak, akik csak egy könnyed, ám „jól csúszó” likőrre, vagy fűszerezett italra vágynak.

Akik az utolsó pillanatokra hagyják a bevásárlást, a Parkos Palackost még december 24-én 8 és 13, valamint 31-én 8 és 18 óra között is eredményesen kereshetik fel. Az üzlet vasárnaponként zárva tart, s – a hagyományoknak megfelelően – december 25-én és 26-án, valamint január elsején sem nyitnak ki, de 2-án reggel 7 órától már ismét várják a vásárlókat.

Mindazok közül, akik eme cikkünk ajánlatát lapunk Facebook-oldaláról december 23-án 12 óráig megosztják, a Parkos Palackos működtetője egy személyt 23-án délután ünnepi mézeskalácsokat és grillázsokat tartalmazó, kétezer forint bruttó értékű csomaggal ajándékoz meg. A csomag tartalmát a szerencsés személyesen válogathatja össze. (A játékban legegyszerűbben a cikk alatti olvasói fórum linkjére kattintva, majd a megosztás funkciót választva lehet részt venni.)

(X)

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés