2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megerősödött a növénypatika

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. Június 13.

Az odaadással, kitartóan végzett munka egy alföldi kisvárosban még manapság is meghozhatja a gyümölcsét. Az elmúlt hónapokban kiváló példát szolgáltatott erre a Hunyadi téri növénypatika, melynek működtetését februárban vette át Kováts Zoltán, aki hétről hétre bővítette az üzlet árukínálatát. A vevők igényeinek maximális kiszolgálása nyomán a Kovi Növénypatikában immár árubőség, mindig a lehető legkedvezőbb árak, valamint kertészeti szolgáltatások széles köre várja a vásárlókat, megrendelőket.

A Kubikos-szobor mellett a reggeli órákban is gyakran megtelik a parkoló, a mindig korán kelő gazdálkodók igényeinek megfelelően a Kovi Növénypatika ugyanis már 6 órától nyitva tart. Az Alföldön az utóbbi években korántsem virágzó mezőgazdaságból élők kiszolgálására szakosodott üzlet működtetését még a kemény fagyok idején vette át Kováts Zoltán, aki elhatározta, hogy fokozatosan erősíti meg e vállalkozását. A figyelemmel és odaadással végzett munka – klasszikus kereskedői szemlélettel párosulva – pár hónap alatt meghozta a gyümölcsét.

A Kovi Növénypatikában az elmúlt hetekben szinte mindig volt vevő. A kiskertekben és a nagyobb gazdaságokban a termeléshez szükséges cikkek kínálatát ugyanis Kováts Zoltán nem csak a szezonnak megfelelően, hanem szinte minden egyes vevő igényének megfelelően is bővítette. Ráadásul a korábbi, jól bevált tevékenységét sem hanyagolta, sőt, azt az üzletbe betérők elvárásaihoz is formálta. A növénypatikában így már nem csak közel ezer termék közül lehet vásárolni, hanem különféle szolgáltatásokat – kaszálást, fűnyírást, metszést, favágást, kertépítést – is meg lehet rendelni.

Kováts Zoltán szerint egyre többen ébrednek rá, hogy sokkal finomabb, ízletesebb, egészségesebb zöldséget, gyümölcsöt lehet megtermelni a legkisebb csongrádi kertben is, mint amihez például egyes multinacionális nagyáruházakban – néha nem is túl olcsón – lehet hozzájutni. Ráadásul az így megtermelt, s asztalra tett áru egy idő után nem csak megtakarítást, hanem pénzt is hozhat a konyhára, hiszen a felesleget a helyi piacon is gyorsan el lehet adni. A családi házak portáján sokhelyütt elhanyagolt, vagy füvesített kertek újbóli beműveléséhez a növénypatikában akár gyakorlati közreműködést is lehet kérni. A kezdő kertészkedőket a szükséges tanácsokkal Kováts Zoltán már a vásárlás során ellátja, s a felmerülő esetleges problémák, így például a hatékony növényvédelem megoldásában is segítséget nyújt.

A tapasztalt termelők hatékonyabb kiszolgálása érdekében Kováts Zoltán tervezi az internetes bolt beindítását, azáltal ugyanis a gazdálkodók időt takaríthatnak meg, ráadásul pár nap alatt a lehető leggyorsabban ki tudja majd az egyedi termékigényeiket is elégíteni. Az egyelőre még tervezés alatt lévő Kovi Online Kereskedelem igénybe vevői természetesen a megvásárolt áruk ingyenes házhoz szállítását is kérhetik majd. A kiszállítást a nagytételben vásárlók számára Csongrád belterületén – igény esetén – Kováts Zoltán egyébként már most is díjtalanul biztosítja, külterületi szállítás esetén pedig csak az üzemanyagköltséget számolja fel.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés