2024. május 09., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Gergely és Katinka nevű olvasóinkat.  Holnap Ármin és Pálma napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bortár – Megújult a Parkos Palackos

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 13.

Az idei Csongrádi Napok rendezvénysorozatára megújult a helyi Parkos Palackos. Az egykoron kizárólag hazai borokat árusító Szentháromság téri bolt egy évtizede már kibővített árukészlettel működik. A tulajdonos, Pusztai Csaba a hivatását megszállottan művelő borász, ezért alapvetően fontosnak tartja, hogy a Szőlő- és a Bor Nemzetközi Városa címmel elismert szülővárosában létezzen olyan üzlet, ahol a palackozott borok teljes skálája megvásárolható, s hozzá lehessen jutni a minőségi csongrádi folyóborokhoz is. A Parkos Palackos immár új – kifejezetten a borok bemutatására tervezett – polcrendszerrel, valamint légkondicionált eladótérrel várja a vásárlókat. (X)

A teljes Csongrádi Borvidék legjavának kínálata mellett a Parkos Palackos termékpalettáján megtalálhatók a hazai történelmi borvidékek legismertebb pincészeteinek palackozott borai is. A tulajdonos, Pusztai Csaba mintegy másfél évtizeddel ezelőtt Körös-torok Borházként nyitotta meg a Szentháromság téri üzletét. Miután a helyi borász az egykori Csongrádi Borok Háza üzemeltetését is felvállalta, a park szélén lévő bolt termékskáláját kibővítette, így ott a helyi és a magyar történelmi borvidék széleskörű borkínálata mellett helyet kaptak a magyar pálinkák, a pezsgők, továbbá az egyéb szeszes italok, az üdítők, a szörpök és az ásványvizek, továbbá a különféle édességek is.

A Parkos Palackos mára a város egyik különleges és maghatározó üzletévé vált. Ha a városban valaki csongrádi bort kíván ajándékozni, vagy a vendégeit azzal kívánja kínálni, szinte automatikusan Pusztai Csaba üzletét keresi fel. Mivel Csongrádon a turistaforgalom szinte csak a nyári időszakra, s azon belül is már legfeljebb egy szűk hónapra korlátozódik, a helyi vevők minél teljesebb kiszolgálása érdekében egyre több közismert történelmi borvidékről származó palackozott nedűt is tartanak. Az ajándékozásra szánt palackokat egyedi feliratokkal tudják ellátni, ugyanakkor az előre elkészített ajándékpalackok köre szintén széles, a családi jellegű ünnepek mellett felkészültek a baráti társaságok, céges kollektívák igényeinek kiszolgálására is.

Az ez évi Csongrádi Napokra egyedi készítésű, kifejezetten a borospalackok bemutatására tervezett polcrendszerrel szerelték fel az üzletet. Az idén részben tovább bővített termékskála, valamint a vásárlók minél igényesebb kiszolgálása érdekében a Parkos Palackos eladótere immár légkondicionált.

A nyári forróságban természetesen gondolnak azon vevőkre is, akik borok helyett üdítőkkel, vagy sörökkel oltanák a szomjukat, számukra e termékeket hűtve kínálják. Az egyedi, magyar különlegességeket és a legismertebb hazai és nemzetközi márkákat felvonultató sörkínálat mellett frissen főzött presszókávéval is várják a vásárlókat.

(X)

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés