2024. április 23., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Béla nevű olvasóinkat.  Holnap György napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pecsenyesütő – Ízkavalkád a gyorsbüfében

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2013. Április 24.

Amikor a közelmúlt értékeinek újraélése, a retrohangulat átélése nagy divat, a csongrádiak különösen szerencséseknek mondhatják magukat, hiszen a városban megmaradt számos érték mellett – egy gyors és kiadós reggeli erejéig – minden hétköznap helyben megtapasztalhatják a lacikonyhák hangulatát is. Az út melletti, talponálló jellegű, friss sülteket kínáló klasszikus pecsenyesütő ma már hazánkban ritkaságnak számít, ezért nem véletlen, hogy – az elkerülő út elterelő hatása ellenére – újfent egyre több vidékit becsábít a Vasút utcába. A napi kínálat a jó idő beköszöntével tovább bővül, a slágernek számító csülök és a sült húsok, továbbá a kolbász és a hurka mellett hamarosan pontyszeletet, valamint egészben sült, illetve filézett hekket is naponta kínálnak.

A friss tiszai hal esetében egyelőre még az igényfelmérésnél tartanak, de a Petró Vendéglátó Bt. tulajdonosának szilárd meggyőződése, hogy Csongrádon egy frissensülteket kínáló sütődének halat is kell kínálnia. A téli felújítási munkák után márciusban újranyitott pecsenyesütő Petró Dezső számára már évek óta szinte csak hobbinak számít. Az elkerülő út átadása előtt megnyitott létesítmény ugyanis a valós igényeket egykor még olyan szinten tudta kielégíteni, hogy a fenntartása nem csak rentábilis volt, hanem még nyereséget is termelt, mára viszont megváltozott a helyzet.

Mióta az átmenő forgalom elkerüli a Vasút utcát, a pecsenyesütő inkább a kuriózumára, valamint a magyarok körében is általánosan felerősödött retro hangulatra épít. Manapság ugyanis már ritkaságnak számít az olyan pecsenyesütő, amely közvetlenül az út mellett kínálja a frissen sütött húsokat, melyeket nem csak elvinni, hanem közvetlenül a büfé előtti asztaloknál, klasszikus módon, jóízű falatozással el is lehet fogyasztani. A mindig slágernek számító, eredeti csongrádi recept alapján pácolt csülök (mely Pékné módra készül) mellett sokan keresik a sültek közül a kolozsvári szalonnát, az oldalast és a tarját is. Természetesen egy jó magyar pecsenyesütő nem működhet házias jellegű hurka és kolbász, valamint debreceni és sült virsli kínálata nélkül. De aki nem szereti a sülteket, náluk szintén nem marad éhes, hiszen a Vasút utcában egy gyors falatozásra főtt debreceniért és -virsliért, vagy akár -füstölt csülökért is megállhat.

A Vasút utcai pecsenyesütő hétköznapokon reggel 6 és délután 2 óra között várja a vendégeket, előzetes egyeztetés, megrendelés alapján azonban elvitelre sültes tálak elkészítését más időpontokra is vállalják. Nagyobb megrendelések alkalmával célszerű a tulajdonossal, Petró Dezsővel előzetesen egyeztetni a +3630/855-58-30-as telefonszámon, a harmadik éve változatlan listaárakhoz képest ugyanis egyedi igények esetén további árkedvezményeket is alkalmaznak.

(X)


Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés