2024. május 08., szerda.       Köszöntjük névnapjukon Mihály nevű olvasóinkat.  Holnap Gergely és Katinka napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ramazuri a piacon

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2014. Augusztus 31.

A Piroska János téri piacon határon átnyúló román-magyar kapcsolatokat bontott bárddal, csőfogóval és vascsővel S. Gyula és M. József. A szombati ramazurinak tucatnyi csongrádi és szentesi rendőr vetett véget.

A csongrádi piacon egy korábbi gépjármű adás-vétel kapcsán szombat reggel hét óra körül keveredett szóváltásba S. Gyula egy csongrádi férfival. S. Gyula az autót visszakövetelte – eredménytelenül. Később S. Gyula egy vascsővel fenyegette meg a férfit. A támadást egy ott lévő másik árus, D. N. K. akadályozta meg.

Egy óra elteltével S. Gyula már M. Józseffel együtt ment vissza a piacra. A hatás kedvéért M. József egy bárdot is magával vitt. Az általuk keresett személyek közül csak D. N. K.-t találták a piacon, akire ráborították az árusító asztalt, majd felszólították, hogy hívja vissza társát. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleménye szerint „M. József közben kiejtette a kezéből a bárdot, amitől egy ott lévő vásárló megsérült”.

A ramazuri folytatásaként D. N. K. egy csőfogót magához véve megfutamította a támadókat. Miközben a román férfi M. Józsefet utolérte, a csőfogóval a hátán és a fején megütötte. M. József összeesett. Közben D. N. K. megpróbálta S. Gyulát is megütni, de nem járt sikerrel.

A rendőrjárőrök mindhárom férfit elfogták, s a csongrádi kapitányságra előállították. S. Gyula és M. József ellen felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntett, míg D. N. K. román állampolgár ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Csongrádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vette és előterjesztést tett az ügyészségnek, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a terheltek előzetes letartóztatására.

Mivel kampányidőszakban a zöldségek mellett politikát is „árusítanak” a csongrádi piacon, az eseményeknek számos városvezető is szemtanúja volt. A történteket a polgármester ekképpen (polgárőröket is alázva) örökítette meg az internetes naplójában:

„Szombat délelőtt a piacon verekedésbe torkollott egy szóváltás, mindez a vásárlók tömegének kellős közepén. Arra figyeltünk fel, hogy két ember üti egymást ordítva, biciklik dőlnek el, rohanás, menekülés a Szőlőhegyi utca felé. Nem csak csupasz kézzel estek egymásnak. Volt szúró- és ütőfegyver, valamint elhajított bárd is, amely sajnos egy békés kívülállónak okozott sérülést. A legtöbben a békességet szeretjük és taszít bennünket a kiabálás, verekedés, a fizikai erőszak. Megdöbbenünk, ha ilyet tapasztalunk.

Tőlem néhány méterre állt a polgárok békés élete érdekében tevékenykedő szervezet egyik meghatározó tagja. Kértem, hogy intézkedjen, hiszen mégiscsak a polgárokat kellene védenie. Ő azonnal kimentette magát egy „Nem vagyok szolgálatban!” kijelentéssel. Ez okozta az emberek második döbbenetét. Persze nem azt várnánk, hogy megakadályozza testi épségének kockáztatásával az ilyen verekedést, de az elutasító magatartásnál többet kellene tenni. Én például azonnal telefonáltam a Rendőrségre. Ők szinte rögtön kiérkeztek és tették a dolgukat. Ekkor már akadt segítségük.”

Fotók: CSMRFK

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés