2024. április 20., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Tivadar nevű olvasóinkat.  Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vakáció – Gyermeket gázolt egy autóbusz

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2014. Június 14.

A vakáció első napján, este háromnegyed hét tájban egy nyolc év körüli kislányt ütött el a Szentesi úton egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. A Szentesről a csongrádi autóbusz-állomáshoz tartó jármű akkor gázolta el a gyermeket, amikor a kerékpárral haladó lány hirtelen elkezdett balra kanyarodni. A gyermek vélhetően ismerte a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb alapszabályait, a kanyarodás előtt például karjelzést használt, ám figyelmetlen volt, nem győződött meg arról, hogy mögötte érkezik-e jármű, sőt, egy szemtanú elmondása szerint a jelzéssel azonos időben meg is kezdte a manővert. A mentők a gyermeket a szentesi kórházba szállították, a sérüléseiről a rendőrség szombat estig nem tett közzé hivatalos információt.

A kislány szombat este, jó látási viszonyok között, jóval az édesanyja előtt kerékpározott, amikor balra kinyújtott kezével jelezte a kanyarodási szándékát, de nem nézett hátra, hanem azonnal irányt váltott. A kislány mögött érkező, a Tisza Volán Zrt. által közlekedtetett szentesi állomáshelyű autóbusz vezetője épp előzésbe kezdett. A sofőr időben észlelte a váratlan manővert, azonnal félrerántotta a kormányt, de ennek ellenére elütötte a kislányt.

A mentők a kislányt a szentesi kórházba szállították, a sérüléséről a rendőrség a cikkünk megjelenésének időpontjáig nem adott ki hivatalos információt.

Egy szemtanú szerint a kislány az ütközéstől az úttestre esve megpördült a hátán, majd nagyon sírt. A helyszínre érkezett első (orvossal vonuló) mentőegység kérésére a másik csongrádi állomáshelyű mentőautót is a helyszínre vezényelték, mert a buszvezető karja is megsérült. A sofőrt a mentők a helyszínen ellátták, kórházba szállítására nem volt szükség.

A buszon nyolcan utaztak, nekik nem esett bajuk. A szemből érkezett, vészfékező jármű vezetője sem szenvedett sérüléseket.

Információ és fotók: Donka Ferenc

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés