2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kigyulladt egy távolsági autóbusz

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2014. Szeptember 26.

A város határában péntek délután kigyulladt a Tisza Volán Zrt. egyik menetrend szerint közlekedő autóbusza. A járat Hódmezővásárhelyről Szentesen és Csongrádon át Budapestre tartott. A hivatalos adatok szerint a járművön huszonkét utas tartózkodott, mindannyian sértetlenül hagyták el a fedélzetet. A busz a „nagybenzinkút” melletti kitérő úton állt meg, miután az utasok egyre erősebb füstre panaszkodtak. A tüzet elsőként a gépkocsivezető, majd a benzinkút dolgozói oltották. A lángokat sikerült annyira visszatartani, hogy a riasztás után perceken belül kiérkezett csongrádi tűzoltók a busz utasterét jórészt meg tudták menteni.

A hivatalosan meg nem erősített információink szerint a járművön a napokban végeztek átfogó motorikus felújítást. Az autóbusz most állt ismét menetrend szerinti forgalomba. Úgy tudjuk, egy hibásan elvégzett átkötés miatt olvadt ki egy vezeték, ami miatt az üzemanyag a motortérbe folyt, s Csongrád határában lángra kapott.

A Csongrád megyei távolsági autóbusz-közlekedésben bő két évtizede szolgáló járművön a gépkocsivezető fél 2 után pár perccel – az utasok jelzése alapján – észlelte a füstöt, megállás után mindenkit azonnal leszállított, majd a tüzet látó, s poroltókkal segítséget nyújtó benzinkúti dolgozókkal együtt megkezdte az oltást. Az időközben értesített csongrádi tűzoltók pár perc alatt a helyszínre érkeztek, s megfékezték a lángokat.

A kár – az elsődleges adatok szerint – több millió forint. A tűz keletkezésének pontos okát műszaki szakértő bevonásával vizsgálják.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Csongrád és Budapest között menetrend szerint megállás nélkül, az M5-ös autópályán közlekedő autóbusz éppenséggel Csongrád határában, egy tűz oltására fokozottan berendezkedett létesítménynél gyulladt ki. Szintén szerencse, hogy a helyszíntől nem messze lévő csongrádi tűzoltólaktanyában tartózkodott az ügyeletes egység, így azonnal indulhattak, s a hatékony oltást késlekedés nélkül meg tudták kezdeni. A tűz intenzitásából adódóan szinte biztos, hogy más, településtől távoli útszakaszon a jármű a tűzoltók kiérkezése előtt teljesen kiégett volna.

Fotók: Donka Ferenc

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés