2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Disznótort tartottak az iskolában

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. December 18.

A diákoknak nem csak a téli hagyományos disznótoros fogások ízét kell megismerniük, hanem azt is tudniuk kell, miből és miként készülnek az étkek. Nagy vonalakban ezzel indokolta Topsi Bálint plébános, hogy miért tartottak december 15-én hagyományos disznóvágást a csongrádi egyházi tanintézmény udvarán. Mint mondta, a házi nevelésű sertést egy csongrádi hívő igen jutányos áron, részben támogatásként ajánlotta fel a plébániahivatal részére. Sok gyermek számára újdonságot, s felejthetetlen élményt jelentett a pár órás rendhagyó szabadtéri elfoglaltság.

A piroskavárosi plébános szerint azon gyermekek, akik már részt vettek ilyen jellegű családi eseményen, nem sok újdonságot láthattak, számos gyermek azonban Csongrádon is csak legfeljebb bolti hűtőpultokban találkozik a húsételek legfőbb alapanyagaival, leginkább számukra kívántak e délután során élményekkel gazdagon átszőtt ismeretszerzési lehetőséget nyújtani.

A tanárok és szülők, s – részben – a diákok közreműködésével elkészült hurkát, kolbászt, pörköltet és egyéb disznótoros finomságokat a tornateremben megterített asztaloknál pillanatok alatt elfogyasztották a tanulók.

Fotók: Gyovainé Kósa Erika

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés