2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb információk a házi hulladékgyűjtésről

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. December 17.

A házi szelektív hulladékgyűjtéshez használható sárgafedelű gyűjtőedények alkalmazásáról szóló cikkünkkel kapcsolatban több olvasói kérdést is kaptunk. Ezek többnyire a várható esetleges szankciókra, illetve a szelektív gyűjtőedényekbe rakható hulladékokra vonatkoztak. A Csongrádi Víz és Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Puskás Jenő a nem megfelelően elkülönített hulladékok kezelésével kapcsolatos, a következő hetekben alkalmazandó „büntetésekről”, s a háztartási üveghulladék kezeléséről is nyilatkozott lapunknak.

– A sárgafedelű hulladékgyűjtő edényeket a Csongrádi Víz és Kommunális Kft. a lakosság és a közületek részére ingyen biztosítja. Cserébe csupán annyit kérünk, hogy azt rendeltetésszerűen használják, azaz abba csak a tájékoztatóban felsorolt hulladékot tegyék. Természetesen nem akarunk senkit mindenáron szankcionálni, és főleg nem kívánunk senkit fenyegetni, de a későbbiek folyamán előfordulhat, hogy amennyiben valaki nagy mennyiségben nem a tájékoztatóban szereplő hulladékot tesz ezekbe az edényekbe, azokat az edényeket – elsődleges figyelmeztető jelzésként – nem ürítjük ki. A szelektív házi hulladékgyűjtést egyrészről törvényi előírás miatt vezettük be, másrészről ezzel az intézkedéssel próbáljuk a lerakóban elhelyezett hulladék mennyiségét minimalizálni, az újrahasznosítható anyagokat pedig megkíséreljük a lehető legnagyobb mértékben visszaforgatni az ipari termelésbe. A lakosságnak és a közületeknek kiosztott új kukákban lévő szelektív hulladékok elszállításáért külön díjat nem számítunk fel, azaz a hulladékszállítás ára változatlan marad.

Az ügyvezető a háztartásokban keletkező üveghulladék gyűjtésével kapcsolatban kifejtette:

– A szelektív hulladékok gyűjtésére szolgáló kukákba annak ellenére sem szerencsés üdítős, vagy italos üvegeket rakni, hogy elvileg az edény ezen üveghulladék gyűjtésére is alkalmas. Ezért kérjük, hogy akik tehetik, az üveghulladékot továbbra is a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre vigyék, s azt az üveggyűjtő konténerekbe dobják be. Mivel azonban az ilyen üvegek is csomagolási hulladéknak számítanak, azoktól sem tagadjuk meg a hulladék elszállítását, akik az üvegeket a sárgafedelű kukákba rakják.

Akiknek a gyűjtéssel kapcsolatban bármilyen további észrevételük, kérdésük adódik, hívják munkaidőben a cég csongrádi ügyfélszolgálatát a 0663/483-956-os telefonszámon, vagy érdeklődjenek elektronikus levélben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

A sárgafedelű gyűjtőedények továbbra is átvehetők ügyfélfogadási időben a kft. Bercsényi utcai székhelyén. Az ingyenes gyűjtőedény díjtalan kiszállítása a 0630/646-56-81-es telefonszámon továbbra is igényelhető.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés