2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évváltás – Futás, ostordurrogtatás, tűzijáték

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2015. Január 2.

A metsző hideg ellenére népszerűek voltak az óév búcsúztatására, s az új esztendő köszöntésére szervezett csongrádi szabadtéri programok. A hagyományossá vált délelőtti jelmezes futóversenyre a szokottnál kevesebben neveztek. A második ostoros évbúcsúztatón legalább annyian vettek részt, mint a korábbi programon – annak ellenére is, hogy a szervezők az eseményt csak harmincadikán hirdették meg. Az éjfél utáni, helyi vállalkozások és cégek adományaiból szervezett városi újévköszöntő tűzijáték is sokakat vonzott a Kossuth térre. A szilveszteri bulik sorában most is előkelő helyet foglalt el a sportbál – az érdeklődést jól jelzi, hogy a pirkadatig tartott mulatságra már november végén elfogytak a belépőjegyek.

A Kiss István által szervezett, számos csongrádi sportember propagandájával támogatott jelmezes szilveszteri futásra tűzoltók is neveztek. Az egyenruhásoknak némiképp kedvezhetett a hideg, hiszen ők „tűzoltónak öltözve” tették meg a sporttelep és a Körös-torok közötti távot. A legfeltűnőbb jelmezt a propagálásban is részt vállaló Illés Péter öltötte, ő „Peti betyárként” el is nyerte a legjobb futójelmezért járó különdíjat. A versenyben indult hölgyek közül egyébként Lekrinszki Éva, az urak közül Molnár Gyula ért elsőként célba, gyermek kategóriában Nyéki Péter lett az első.

A csongrádi Laczkó Zsolt és a sándorfalvi Dudás Zoltán által hagyományteremtő céllal szervezett korábbi óévbúcsúztató ostordurrogtatás folytatását is az Ifjúság térre szervezték, ám csak azt követően merték meghirdetni a programot, amikor kiderült, hogy az elmúlt hétvégére várt cudar téli időjárás nem eredményezett annyi havat, ami gátolná a kétórás esemény megtartását. Annak ellenére, hogy csak december 30-án tették közzé a program hírét, az esemény legalább akkora sikert aratott, mint az első betyáros ostordurrogtatás.

A szilveszteri tűzijáték az adófizetőknek szinte egy fillérjükbe sem került. A Kossuth téri égi fényparádé költségeit ugyanis azon vállalkozók és cégvezetők adták össze, akiket a Mozi Menzát működtető cég ügyvezetője, Vig Zoltán a támogatás ügyében megkeresett. Az önkormányzat támogatásként a kapcsolódó műszaki feltételek díjtalan biztosítását vállalta.

Fotók: Révész Gábor

A sportbál hagyományát a Csongrádi Tiszapart Sportegyesület (CSTSE) vezetősége tizennyolc évvel ezelőtt élesztette újjá. Amióta a civil szervezet elnöki tisztségét betöltő Kiss István az ifjúsági ház működtetésére is lehetőséget kapott, a mulatságot minden évben a felújított Hunyadit téri épületben tartják. A bál népszerűsége az utóbbi években folyamatosan nőtt, a programra már november végén elfogytak a jegyek. Az ifjúsági ház nagytermében – szinte minden lehetőséges férőhelyet kihasználva – közel háromszázötven vendéget fogadtak.

Fotók: CSTSE

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés