2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezrek a pünkösdi sportünnepen (fotókkal)

Hírek - Sport

CSONGRÁD - 2011. Június 11.

Legalább kétezren vettek részt nézőként, szereplőként az első csongrádi sárkányos sportpünkösdön. A záró mulatság jelenleg is tart a sportpálya holtág melletti területén. A tavaly alakult Kis-Tisza Vízisport SE (KTVSE) sárkányhajós tömegrendezvénye kitűnően párba állt a Csongrádi Tiszapart SE (CSTSE) bajnoki szezonzáró programjával.

Az esti órákig összesen legalább kétezren fordultak meg a csongrádi sporttelepen és környékén, valamint nézték végig a felvirágozott járművekkel és egy feldíszített sárkányhajóval, a Csongrádi Fúvószenekar kíséretében tartott délelőtti programnépszerűsítő felvonulást. Kifejezetten e rendezvény sikerét segítette elő a borongós, de mégis kellemes időjárás, ami még a strandra indulókat is egy másik víz mellé, a Kis-Tisza partjára csalogatta.

A sportpálya környékét már a délelőtti óráktól nehezen lehetett gépkocsival megközelíteni, a fellelhető parkolóhelyek megteltek. A Sport utca igazi pünkösdi rendezvényhelyszínné változott.

A kajak-kenu és a labdarúgás helyi lehetőségei mellett az egyéb sportágakat kínáló egyesületek ajánlataival is lehetett ismerkedni. A családokat gyermekrendezvények, valamint főzőverseny is várta. A legifjabb csongrádiak körében, a „sárkány jegyében” hirdettek képzőművészeti alkotóversenyt, a beérkezett munkák java része még ma este, a szabadtéri sportbál idején is megtekinthető a sporttelep holtág felőli bejárata közelében felállított kiállítótérben.

A 11-es rúgó versennyel is színesített rendezvényen délután a bajnoki aranyért küzdött a CSTSE ifjúsági labdarúgó csapata. Dósa Rácz Pál tanítványai ugyan a mórahalmi vendégek ellen 2-1 arányú győzelmet arattak, ám a negyed 5-kor kezdődött ünnepi taggyűlés végén mégsem kerülhetett a fiúk nyakába aranyérem, ugyanis a végső pontszerzési közdelemben eredményesebb volt a szegedi riválisuk. A szegedi (SZVSE) ifjúsági gárda a gyálaréti pályán legyőzte a tápéi ellenfeleit, így – egyetlen ponttal – megszerezte a bajnoki címet. Ettől függetlenül megyei szinten ünnepelték a CSTSE elmúlt egyéves teljesítményét, hiszen a csongrádi civil szervezet csapatai a nehézségek ellenére kitűnően helytálltak.

Az ünnepi taggyűlésen – melyen a bajnoki évadban a csongrádi labdarúgásért legtöbbet tett sportvezetők, segítők, támogatók munkáját oklevéllel, ajándékokkal ismerték el – a főszponzor, vagyis Csongrád Város Önkormányzata vezetését az országos szakmai konferencián résztvevő Kőrösi Tibor polgármester helyett Gyovai Gáspár alpolgármester, valamint Bartókné Vincze Zsuzsanna sportbizottsági elnök képviselte. Az alpolgármester méltatta a CSTSE elnöke, Kiss István – vagy ahogyan a sportkörökben őt ismerik, Plútó – és munkatársai tevékenységét, amellyel az NB I/B-s szereplésbe tíz évvel ezelőtt kis híján végérvényesen belefulladt csongrádi labdarúgást megmentették, majd a mai szintre fejlesztették. Ugyanezt az önzetlenül végzett munkát emelte ki a beszédében a helyi önkormányzati képviselő-testület sportbizottsági elnöke. Bartókné Vincze Zsuzsanna hangsúlyozta: a megyei harmadosztályból a megyei első osztályba jutás, s az ott tavaly elért, a teljes csoportskálát felölelő „aranyeső” után a következő nagy előrelépés a „névszponzor” bevonása volt. (Az új, mérkőzéseken megjelenő név: Csongrád-Turbó TSE, vagyis a csongrádi labdarúgást régóta támogató Kása István vállalkozó tavaly nyár óta már minden eddiginél jelentősebb támogatással segíti az egyesület tevékenységét – a szerk.) A bizottsági elnök hangsúlyozta: idén a felnőtt csapat trénerének, Keller Mihálynak ítélték az Év edzője kitüntetést, mellyel a város vezetése a klubot az egyértelmű erkölcsi támogatásáról kívánta biztosítani. Az ünnepi közgyűlésen a bizottság vezetője külön elismeréssel szólt a CSTSE berkeiben működő női kézilabda szakosztály tevékenységéről is.

A bizottsági elnököt kővetően mikrofonhoz lépő Vincze László térségi országgyűlési képviselő (aki a bizottsági elnök édesapja, s a labdarúgást mindig kiemelten támogató testnevelő tanárként dolgozott, mielőtt 1998-ban elsőként képviselővé választották– a szerk.) hangsúlyozta: amikor tavaly tavasszal az új kormány megalakult, egyértelművé vált, hogy a sport, s azon belül a labdarúgás kiemelt szerephez jut. Mint mondta, a sportfinanszírozás „egycsatornássá vált”, vagyis egy minden tekintetben makulátlan hírű szakemberekből álló civil szervezet, a Magyar Olimpiai Bizottság intézi a finanszírozási ügyeket. Leszögezte: a Bozsik-program a jelent és a jövőt egyaránt kitűnően szolgálja majd, csakúgy, mint az Ovi-foci program, mely rövidesen az óvodások körében népszerűsíti a sportágat. A fideszes honatya felhívta a csongrádiak figyelmét, hogy a Kárpát-medencei „összmagyar” labdarúgó bajnokság döntőinek egyik helyszíne immár hatodik alkalommal is Csongrád város lesz. Vincze László kérte a helyieket és a környékben élőket, segítsék a határainkon túlról június 22-én érkező ifjú focisták és kísérőik vendégül látását, s kísérjék figyelemmel a mérkőzéseiket.

A Kiss István elnöknek a helyi labdarúgás megtartásáért, majd annak újbóli felvirágoztatásáért végzett tevékenységéért köszönetet mondó Vincze László után a Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatója, Nógrádi Tibor méltatta a csongrádi sportéletet, s a CSTSE munkáját. Szerinte a megyei foci mindig akkor volt jó, ha Csongrád városban megfelelő szinten működött a sportág. Az igazgató úgy vélte, Csongrádnak ismét jó a labdarúgása, éppen ezért a CSTSE elnökét kérték fel, hogy júliustól vezesse a területi versenybizottságot.

A várhatóan vasárnap pirkadatig tartó szabadtéri sportbált megelőzően lépett pályára a szezonzáró bajnoki mérkőzésén az egyesület felnőtt csapata, amely ezúttal 1 góllal, 2-1 arányban kikapott a mórahalmi együttestől. A meccsnek nem volt már igazi tétje, a tabellán már nem tudtak volna se előre, se hátra lépni. A Csongrád megyei 2010/2011-es bajnoki labdarúgó évadot a Csongrád-Turbó TSE ötödikként zárta.

Fotók: Pintér Ferenc

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés