2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság

Hírek - Sport


CSONGRÁD - 2011. Június 21.

Ismét a legszebb Tisza-parti kisváros a Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság elődöntőinek a központja. Közel száz felvidéki, kárpátaljai, vajdasági és burgenlandi fiatal sportoló érkezik a városba.

Az Aranycsapat Alapítvány elnökét, Kű Lajost nyaranta szinte már hazavárják Csongrádra a helybeli fociszeretők. A kitűnő labdarúgó és nemzetimádó évek óta megszállottan szervezi a határainkon túl élő magyar fiatalok „össznemzeti” labdarúgó bajnokságát.

A hat évvel ezelőtt Vincze László országgyűlési képviselő közbenjárásával Csongrádra került nemzetközi torna megnyitó ünnepségét szerda délelőtt 10 órakor a Magyar Király-díszteremben tartják. A város közössége nevében Kőrösi Tibor polgármester köszönti a vendégeket, majd Kű Lajos szól a fiatalokhoz és az edzőikhez. Az ünnepi műsorban közreműködik az Alföld Néptáncegyüttes és a Csongrádi Fitness SE egy-egy csoportja.

A mérkőzéseket szerdán 17 órától, csütörtökön, pénteken és szombaton 8 és 12, valamint 17 és 20 óra között tartják a csongrádi labdarúgó pályán. Várják a szurkolókat is, a belépés díjtalan.

A találkozó helyi szervezője és koordinátora Kiss István, aki a Csongrád-Turbó TSE elnökeként, s a helyi önkormányzati képviselő-testület sportbizottságának külső tagjaként évek óta önzetlenül segíti, idén pedig már irányítja is a szervezőmunkát.

A rendezvény támogatói: Csongrád Megyei Önkormányzat, Csongrád Város Önkormányzata, Népfőiskola Alapítvány, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Tököl Város Önkormányzata, Csongrádi Közműszolgáltató Kft.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés