2024. április 20., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Tivadar nevű olvasóinkat.  Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött az összmagyar bajnokság

Hírek - Sport

CSONGRÁD, BUDAPEST - 2011. Június 26.

Magyarkanizsa együttese bravúrosan szerepelt a Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság csongrádi mérkőzésein. A délvidékiek a fővárosban megrendezett döntőn is hozták a formájukat, ennek ellenére a felvidéki Nádszeg csapatával szemben alulmaradtak.

 

Az Aranycsapat Alapítvány idén is az Albert Flórián Stadionban rendezte meg a Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság döntőjét. Az 1996-ban született ifjú magyar labdarúgókból álló csapatok számára Csongrádon és Fonyódon tartották az elődöntőket. A Tisza-parti csoportban a Magyarkanizsa a meccseit magabiztosan játszotta, ám a döntőben a korosztályos riválisukkal, a Nádszeg együttesével már nem bírtak. A 3-3-as döntetlen miatt a bajnoki cím tizenegyesekkel dőlt el. A büntetőrúgások során a felvidékiek 5-3-as eredményt értek el, így az ez évi Kárpát-medencei Labdarúgó Diákbajnokság 1996-os korcsoportjának aranyérmei a felvidékiek nyakába kerülhettek.

Az összmagyar torna elődöntőinek egyik helyszíne várhatóan jövőre is Csongrád lesz, erről a város vezetése részéről már a szombat esti ünnepélyes díjkiosztón elhangzottak ígéretek. A Csongrád-Turbó TSE elnöki tisztsége mellett a helyi önkormányzati képviselő-testület sportbizottságában külső tagként is tevékenységet vállaló Kiss István szerint az Aranycsapat Alapítvány kezdeményezése 2012-ben, hetedik alkalommal is otthonra lelhet a Tisza-partján. Mivel az ügynek a városban olyan lelkes hívei vannak, mint Vincze László országgyűlési képviselő, Kőrösi Tibor polgármester, Gyovai Gáspár alpolgármester, valamint Törköly Péterné, a Városellátó Intézmény vezetője, továbbá Lovas László játékvezető és kollégái, a közel egyhetes rendezvényhez várhatóan a jövő nyáron is minden feltétel biztosítható lesz.

Várhatóan a csongrádi korosztályos focisták jövőre is mérkőznek majd a határon túliak „válogatottjával”. Az elődöntőben kiesett csapatok legjobb játékosaiból szervezett együttessel szemben idén a Csongrád-Turbó TSE ifjú játékosai 4-2 arányú győzelmet arattak.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés