2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újjászervezik az asztalitenisz-életet

Hírek - Sport

CSONGRÁD - 2011. Augusztus 27.

A pingponghoz és a focihoz mindenki ért, éppen ezért a labdarúgás mellett az asztaliteniszben rejlik a magyar tömegsport egyik lehetséges jövője – vallja Gulyás Martin, a Csongrádi Ifjúsági Asztalitenisz Sportegyesület elnöke. A 2003-ban alakult civil szervezet megújult, ősztől nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre. A reményeik szerint a nemzeti bajnokságban rövidesen ismét szerepel csongrádi asztaliteniszező csapat.


A jelenlegi alacsony taglétszám miatt a Csongrádi Ifjúsági Asztalitenisz Sportegyesület széleskörű toborzómunkába kezdett. A civil szervezet elnökétől, Gulyás Martintól megtudtuk, vissza szeretnék e sporthoz csábítani a régen versenyszerűen pingpongozó játékosokat, de – nemtől és kortól függetlenül – meg szeretnék nyerni a sportágnak a teljesen kezdőket is. A csongrádiakat különféle módon – így például itt, a CsongrádiHírek.hu oldalain is – folyamatosan buzdítják majd a pingpongozás kipróbálására.

A jelenlegi egyesületi törzsgárdát alkotó nyolc amatőr szintű versenyző egy csapatban, két bajnokságban kíván indulni. Abban bíznak, hogy e mérkőzéseket a Csongrád Televízió, illetve az internetes portálok jóvoltából a széles publikum is nyomon követheti.

A Szeged központú megyei csapatbajnokságban indulás az elnök szerint nagy előrelépést jelenthet, hiszen utat nyithat a majdani NB III-as szereplés felé.

Az ifjú tehetségekkel heti két alkalommal edző foglalkozik majd. Az edzéseket hétfőnként délután fél 5-től este fél 8-ig, péntekenként délután 5-től este fél 8-ig tartják. Az egyesület nehéz anyagi helyzete ellenére a városban működő sportszervezetek közül az egyik legkedvezőbb havi tagdíj (ami jelenleg személyenként kétezer forint) megfizetésével bárki a rendszeres sportolójukká válhat. A részletekről további információ kérhető a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés