2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sportpünkösd: bajnok az Utas és a Batsányi

Hírek - Sport

CSONGRÁD - 2012. Május 28.

A Kis-Tisza Vízisport Közhasznú Egyesület második alkalommal is jelentős közönségsikert aratva rendezte meg szombaton a Sárkányos Sportpünkösdöt. A rendezvény szervezői számos kiegészítő programmal is eredményesen csalogatták az érdeklődőket, így a holtág sportpálya melletti partján a délutáni órákra több száz sportoló és szurkoló gyűlt össze. A cégek és a baráti társaságok versenyében az Utas (Csongrád), a középiskolák viadalában a Batsányi (Csongrád) diadalmaskodott.

A tavalyi Sárkányos Sportpünkösd a Kis-Tisza Vízisport Közhasznú Egyesület vezetőinek és aktivistáinak még csak az első próbálkozása volt arra, hogy a megye névadó városában meghonosítsanak egy új, Csongrádon még jórészt ismeretlennek számító tömegsportot. A sárkányhajózás szinte nyomban népszerűvé vált, amit az idei, második rendezvény iránti érdeklődés is jól jelzett. A cégek és vállalkozások kollektíváit, valamint a különböző baráti társaságok fantáziáját egyaránt hathatósan megmozgatta a lehetőség, az érdeklődők közül szinte mindazok neveztek és indultak is, akik a huszonegy fős csapatokat ki tudták állítani.

A „Cégek és baráti társaságok” kategóriában – hatalmas küzdelemben – a következő eredmény alakult ki: 1. Utas (időeredmény: 1:52:15) 2. Sör-Ha-Jó (1:55.96) 3. Kutyaütők (2:01.03) 4. Megye 3 csapata (2:02.39) 5. Bercsényi Óvoda (2:02.83) 6. Nagycsaládosok és barátaik (2:12.50) 7. Süsü csapat (2:16.53) 8. Titanic (2:20.40) 9. CSOK (2:27.92) 10. Házisárkányok (2:31.17) 11. Aktakukacok (2:33.47). A „Középiskolák” kategóriában: 1. Batsányi (0:55.47) 2. Sághy I. (0:56.72) 3. Szentesi Sulisárkányok (1:02.96) 4. Sághy II. (1:05.42). A „Sárkányhajó roadshow” aranyérmese a Kecskeméti Sárkánykölykök (1:49.35) csapata lett, míg ezüstérmet a Kis-Tisza Vízisport Közhasznú Egyesület (1:50.12), bronzérmet a Gyomaendrődi Víziszörnyek (1:58.84) versenyzői nyertek.

A sárkányhajók viadalához kapcsolódóan a szervezők számos családi és gyermekprogramot is kínáltak. A rajzversenyben, az óvodások között 1. Jarács Lili, 2. Sütő Ivett 3. Lakatos Rebeka, különdíjas: Szeri Bernadett; csoportos szoborkészítésben 1. a felgyői óvoda Katica csoportja 2. a csongrádi Napraforgó óvoda Süni csoportja 3. a csongrádi Platánfa óvoda Katica csoportja; egyéni szoborkészítésben 1. Kiss Hanna 2. Jójárt Rebeka 3. Süveges Márk. Az általános iskolások rajzversenyében, „alsó tagozatos” kategóriában 1. Marsa Szonja (Tiszaalpár) 2. Soós Luca (Tiszaalpár) 3. Bereczki Anikó (Csongrád), különdíjas: Jakab Csenge; szobor kategóriában 1. Csernus Berta (Tiszaalpár) 2. Bársony Katalin (Tiszaalpár) 3. Ürmös Sándor (Csanytelek). A „felsőtagozatosok” között, rajz kategóriában 1. Bugyi Kitti (Tömörkény) 2. Horváth Adél (Tömörkény) 3. Gyurász Vilmos (Csongrád), különdíjas: Fehér László Dávid (Tömörkény); szobor kategóriában 1. Gémes Kármen (Csanytelek) 2. Gémes Tamás (Csanytelek) 3. Joó Lídia (Csanytelek). A Múzsa Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói számára rendezett versenyben egy közösen készített rajzért jutalmat vehetett át Horváth Vivien, Rafael Melissza, Hencz Anna és Farkas Anna; elismerést kapott a csoportmunkában készített domborműért Czombos Kevin, Urbán István és Balogh Krisztián, valamint a csoportmunkában készített sárkányszoborért Urbán István, Mrlják Máté, Joó Lídia és Czombos Kevin. A felnőttek versenyében, rajz kategóriában Bereczki Anna (Tiszaalpár) lett az első, különdíjban „Dragon Girl” (K. Gy.) részesült.

A Kis-Tisza Vízisport Közhasznú Egyesület június 13-án a Csongrád kistérségi általános iskolások sárkányhajós viadalát rendezi meg a Serházzugi-holtágon. Ezt követően változások várhatóak az egyesület életében, melyről a civil szervezet vezetésétől hivatalosan még nem kaptunk információt. Értesüléseink szerint a várható megújulás a vezetés összetételét és a működési irányelveket is érinti majd.

Fotók: Révész Gábor

A győztes csapat:

Fotók: UtasEllátó Csongrád LabodegaDrink

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomment}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés