2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhalasztják az idei első kerékpáros túrát

Hírek - Sport

CSONGRÁD - 2013. Március 22.

A várhatóan igen hideg, szeles, s kisebb havazással is tarkított időjárás miatt a vasárnapra tervezett első idei csongrádi kerékpáros túrát két héttel később, április 7-én tartják meg. A hagyományos programsorozatot idén is Sebő László nyugalmazott pedagógus szervezi, aki október közepéig nem csak a helyieket csábítja – összesen nyolc alkalommal – Csongrád környéki kerekezésre. A túrákon a részvétel díjtalan. Aki legalább öt túrán részt vesz, az októberi sorsoláson akár egy minőségi kerékpárt is nyerhet.

A megszállott túravezetőként is közismert nyugalmazott pedagógus, Sebő László idén is megszervezte a 8x2 keréken elnevezésű kerékpáros túrasorozatot. A cél: mozgáslehetőség biztosítása minden korosztály számára, valamint a várost körülölelő természeti és kulturális értékek megismerése. Mivel tavasztól őszig általában sok család – kisgyermekekkel is – részt vesz a programokon, a Csongrádon és környékén vasárnapra várható hideg, szeles, hószállingózással tarkított időjárás miatt Sebő László péntek délután bejelentette: az idei első túrát két héttel későbbre halasztja.

Az új időpontban remélhetően már kellemes, tavaszi időben lehet majd bejárni Csongrád tiszántúli területét, illetve – a hosszabb útvonalat választók – Nagyréten át eljuthatnak Tiszazug több szegletébe, így többek között Tiszasasra is.

A hagyományok szerint általában havonta egy túrát tartanak, ezért az április 21-re tervezett második kerekezés időpontját is későbbre halasztják. Az új időpontot az első túra alkalmával, a résztvevőkkel egyeztetve határozzák meg. Akkor majd a hosszabb útvonalat választók Szelevényen át Kunszentmártonig juthatnak el, míg a rövidtávot kipróbálók a Rázsonyi Holt-Körössel ismerkedhetnek.

Az első hosszú túra útvonala ötven, a másodiké harmincöt kilométer, a rövidtávot választóknak azonban mindkét esetben csak mintegy tizenöt kilométert kell megtenniük.

A későbbiekben Bokros és Tiszaalpár, a nagyréti Tisza-holtág és Cserkeszőlő, a nagyréti túraútvonal és az Ellés monostori ásatás helyszíne, Felgyő és Tömörkény (halastavak) lesz az együtt kerékpározók célpontja.

A tervek szerint augusztus utolsó vasárnapján megtartják a hagyományos nyárzáró családi bringás nyárbúcsúztatót is. Az idei utolsó – várhatóan október 13-i – túrán résztvevők a Pejkó Lovasklubbal, valamint a város Kilences elnevezésű külterületi részével ismerkednek.

A kerékpárosokat minden túranapon fél 9 és 9 óra között várja Sebő László a városi sporttelep Sport utca felőli bejáratánál, ahol minden résztvevőt regisztrálnak. A részvétel díjtalan, a regisztráció elsősorban biztonsági okok miatt kötelező. A kitartó, s szerencsés túrázók számára a regisztráció külön hasznot is hozhat, hiszen az utolsó túra alkalmával mindazok között, akik legalább öt túrán részt vettek, tartanak egy sorsolást, melyen – fődíjként – egy minőségi kerékpár is gazdára talál.

A túrákról további információ Sebő Lászlótól a +3670/454-63-96-os telefonszámon kérhető.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés