2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újjászervezik a női focicsapatot

Hírek - Sport

CSONGRÁD - 2011. Október 9.

A hazai női nemzeti labdarúgó bajnokság élvonalában is játszanak Papp Zoltán egykori tanítványai, akik a városuk hírnevét éveken át együtt, sikerrel erősítették. A kilenc évvel ezelőtt alakult, folyamatosan újult csapatra a következő hónapokban - többek között egy országos negyedik hellyel a tarsolyban - teljes újjászervezés vár.

A csongrádi focikedvelő általános iskolás lányok körében szervezett városi csapat Papp Zoltán edző reményi szerint tavasztól teljesen megújulhat. Az elmúlt kilenc esztendőben folyamatosan fejlődött az együttes. Nyolc évvel ezelőtt - a szegedi csapattal vívott döntőt megnyerve - megszerezték a megye névadó városának a megyei bajnoki címet. A csongrádi aranylábú lányok a későbbiekben még öt esztendőben bizonyultak a megye legjobbjainak.

A csongrádi női csapat az országos megmérettetéseken is derekasan helytállt. A fonyódligeti és a szentgotthárdi döntőn tizenkilencedik, a salgótarjánin tizenegyedik, a kisvárdain tizedik, míg a tavalyi, fonyódligetin már negyedik helyezést értek el. Az országos döntők mellett több, országos és regionális versenyen is részt vettek. Két meghívásos országos döntőn, a Margitszigeten és Budán, valamint három területin, Szegeden, Kiskunfélegyházán és Tiszaalpáron képviselték a várost. A kilenc év alatt hét tornát rendeztek, melyeken alkalmanként az ország legjobb női csapatai is előszeretettel vettek részt. A mindig nívós szervezésnek köszönhetően a megyei döntőt öt alkalommal már Csongrádon tartották.

A labdarúgás közösségformáló erejét Papp Zoltán szerint az is jól bizonyítja, hogy az évek során a csapat mindig több iskola tanulóiból állt. Az edző szerint a csongrádi focibarátok a következő labdarúgó hölgyekre méltán büszkék lehetnek: Győző Tilla és Győző Tamara (Bokrosi Általános Iskola, NB II-es válogatott), Boda Virág (Ének-Zenei Általános Iskola, NB I.), Mészáros Rita (Ének-Zenei, NB II.), Sallai Stella (Kossuth, NB II.), Fodor Nóra (Felgyő, NB II.), Bernát Cintia (Piroskavárosi, jelenleg a Kiskunfélegyháza játékosa), Szabó Evelin (Felgyő, négyszeres megyebajnok), Buri Mónika (Felgyő, kétszeres megyebajnok), Papp Judit, Gulyás Noémi, Sebők Petra, Túri Szabina és Szabó Dzsenifer (Ének-Zenei, kétszeres megyebajnokok), Farkas Viktória és Major Ágnes (Kossuth, kétszeres megyebajnokok), Németh Györgyi és Domokos Mariann (Gróf Széchenyi, kétszeres megyebajnokok), Fái Szilvia (Bokros, kétszeres megyebajnok), Mészáros Eszter (Piroskavárosi, kétszeres megyebajnok).

Az edző - aki az Ének-Zenei Általános Iskola testnevelő tanára - tavaszra újjászervezi a csapatot. Az eddigi sikercsapat játékosai ugyan "kirepültek a tréner szárnyai alól", a feltételek és a kapcsolatrendszer azonban továbbra is adott, így a sportág iránt fogékony, tehetséges csongrádi általános iskolás leányokkal akár jövőre szép eredményeket lehetne elérni. A szervezés megkezdődött, Papp Zoltánnál már lehet jelentkezni. Az első, csapatformáló edzéseket jövő tavasszal tartják.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomments}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés