2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legjobb magyar motoros akrobaták szombaton a Turbó Autósiskola rutinpályáján versenyeznek

Hírek - Sport

CSONGRÁD - 2012. Augusztus 4.

A nagyteljesítményű motorokkal a ’60-as évek óta világszerte űzött különleges sportág legkiválóbb hazai képviselői szombat kora délelőttől késő délutánig a volt laktanya területén, a Turbó Autósiskola rutinpályáján mérik össze a képességeiket. A verseny a MAMS Stunt Riding Kupa második fordulója, így a nézők a legújabb egyéni kidolgozású akrobatikus mutatványokat is láthatják. A megmérettetésen több csongrádi motoros is indul.

A Stunt Riding sportág nagyteljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épül. A versenyzők kötelező gyakorlatokat mutatnak be, valamint a maguk által kidolgozott akrobatikus elemeket fűzik egymásra. A bírák a gyakorlatokat a nehézségi fok, illetve a látványosság alapján értékelik.

A MAMS Stunt Riding Kupáért azok a versenyzők indulhatnak, akik az alapgyakorlatokat a zsűri előtt megfelelő módon be tudják mutatni. Ezek között szerepel a gumiégetés, valamint a csak első-, s a csak hátsókeréken gurulás is. A versenybe bekerült motorosoknak az alapgyakorlatok során számos kritériumnak kell megfelelniük. A gumiégetést például lábletétel nélkül, egy adott pont körül, mindkét irányban tíz-tíz másodperc alatt kell végrehajtaniuk. A hátsó keréken gurulásnál viszont annál több pontot kap a versenyző, minél hosszabb ideig tud egy adott szakaszon végighaladni. (Akik a verseny lényegét behatóbban is szeretnék tanulmányozni, ide kattintva letölthetik a sportág általános ismertetőjét. – a szerk.)

A Stunt Riding szabályozottságát jelzi, hogy a versenyzőknek egy etikai kódex előírásait is mindenkor be kell tartaniuk. Ez nem csak a versenyekre, hanem a gyakorlásokra, valamint a bemutatókon elvárt magatartásra is egyértelmű iránymutatásokat tartalmaz.


Nagyításhoz kattintson a képre!

A MAMS Stunt Riding Kupa 2012 hivatalos kiírása alapján rendezik meg Csongrádon a verseny második fordulóját. A motoros akrobaták a volt laktanya területén, a Turbó Autósiskola rutinpályáján mérik össze a képességeiket és a tudásukat. A délelőtt 9 órakor kezdődő programok legalább este 6 óráig folyamatos kikapcsolódást nyújtanak a motorsport, illetve a különleges és látványos mutatványok iránt érdeklődőknek. A napijegyet nyolcszáz forintért kínálják, a tíz éven aluli gyermekek számára a belépés díjtalan.

A laktanya területén a gépjárművek parkolására megfelelő lehetőségeket biztosítanak. A vidékről érkezők számára a verseny helyszínének megközelítése az ipari parki elkerülő út igénybe vételével ajánlott. Ez a 451-es számú főút csongrádi elkerülő szakaszának félegyházi útirányban lévő körforgalmából érhető el.

Fotók: Csenki Mihály

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

A cikkhez kapcsolódó olvasói fórumot ide kattintva érhetik el.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés