2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sárkányos sportpünkösd

Hírek - Sport

 

CSONGRÁD - 2011. Június 10.

A tízéves Csongrádi Tiszapart SE (CSTSE) és a tavaly alakult Kis-Tisza Vízisport SE (KTVSE) összefogásának köszönhetően a legszebb Tisza-parti kisvárosban egész napos rendezvénysorral indul a pünkösdi hétvége. Sárkányhajók, bajnoki eséllyel kecsegtető focimeccs és szabadtéri sportbál is várja a csongrádi sportbarátokat.

Pünkösdi sportvarázslattal készül a hosszú hétvége szombatjára a jubiláló, s labdarúgó bajnoki évadot záró CSTSE, valamint a kajakozókat és kenuzókat tömörítő, fejlődésnek indult KTVSE. Ez utóbbi szervezet vezetői határozták el, hogy a pünkösdi hétvégén hagyományteremtő céllal szerveznek egy egész napos, a sárkányok bűvkörébe illesztett sportprogramot, melyet kora délutántól a CSTSE szezonzáró labdarúgó mérkőzéseihez igazítanak.

A nagyszabású rendezvény szombat délelőtt 9 órakor két helyszínen kezdődik. A városi gyógy-és strandfürdő bejáratától sárkányhajós felvonulás indul. A már szerdán Csongrádra hozott három sárkányhajó egyikét iskolás fiatalok virágokkal díszítik fel, s pónifogatos vontatással végiggördítik a fél városközponton. A Dob utca – Fő utca – Szentháromság tér - Kossuth tér (gimnáziumig) – Szentháromság tér – Szentesi út – Ifjúság tér útvonalon haladó menetet öt csongrádi és egy tömörkényi virágbolt művészi kötésű csokrokkal feldíszített gépkocsija vezeti, a felvonulókat a Csongrádi Fúvószenekar kíséri.

Az Ifjúság téren 9 órakor kezdődik a Fűszerezz sárkányfűvel, tüzelj sárkánytűzzel! elnevezésű főzőverseny. A sportpályára fél 10 körül érkező felvonulókat, s a programok résztvevőit Bartókné Vincze Zsuzsanna, a helyi önkormányzati képviselő-testület sportbizottsági elnöke köszönti, majd a téren sárkányhoz kapcsolódó játékos versenyeket, vetélkedőket tartanak.

A CSTSE a szurkolókat már szombat kora délután várja a pálya mellé. A megszokott időpontnál korábban, délután 1 órakor kezdődik az ifjúsági mérkőzés, melynek most igazán nagy a tétje, hiszen most dől el, hogy a csongrádi ifjúsági csapat játékosai, avagy a mórahalmi vendégek nyakába kerül majd az aranyérem. Az öregfiúk tornája – a csongrádi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi csapat részvételével – délután 3 órakor veszi kezdetét. A szezonzáró bajnoki mérkőzés előtt, negyed 5-től a CSTSE nyilvános ünnepi taggyűlést tart, melyen jelen lesz Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatója és Vincze László, a Csongrád és Kistelek térségi országgyűlési képviselő. Kőrösi Tibor polgármester a hétvégén egy országos konferencián képviseli Csongrádot, ezért – a plakátokon is meghirdetett programtól eltérően – a CSTSE fő szponzora, vagyis a helyi önkormányzat vezetése nevében Gyovai Gáspár alpolgármester, valamint Bartókné Vincze Zsuzsanna sportbizottsági elnök köszönti a jelenlévőket. A Mórahalom csapata elleni felnőtt mérkőzés 17 órakor kezdődik, itt már csak a becsületbeli győzelem a tét, hiszen korábban eldőlt, a CSTSE nem tudta megvédeni a bajnoki címét, az 5. helyen zárja a küzdelmeket.

A szabadtéri focibált közvetlenül a mérkőzés után tartják, a vacsorajegyeket a helyszínen még szombaton 16 óra előtt is meg lehet vásárolni. A jó zenéről hajnalig a Reflex együttes gondoskodik.

A délutáni és az esti programokat színesítik a KTVSE sportolói, akik középiskolás és felnőtt csoportok részére délután 2 órától sárkányhajós versenyt tartanak a holtágon, majd ugyanott este fél 9-től látványos lampionos vízi felvonulást rendeznek.

A programokon a részvétel díjtalan, csak a felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzést megtekintő szurkolóknak kell megváltaniuk a szokásos, személyenként 500 forintba kerülő belépőt.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés