2024. március 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Auguszta nevű olvasóinkat.  Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

KTN – Csúcsra jár a fesztivál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 2.

A Körös-toroki Napok első napja az eddigi fesztiváli csütörtököknél jóval nyugodtabban telt, a rendőrségnek, illetve biztonsági személyzetnek még súlyosabb rendzavarásnál sem kellett beavatkoznia. Egy hazafelé tartó sofőr ugyan Szentes határában későn vette észre, hogy az elkerülő út végéhez ért, ezért az árokba hajtott, de a sérülései szerencsére nem súlyosak – a fesztivállal összefüggésbe hozható más baleset péntek délig nem történt. Az ingyenes családi programok pénteken is alkonyatig tartanak. A homokfövenyen déltájban ezrek strandoltak. Mivel a nagyon alacsony tiszai vízállás miatt hatalmas a terület, továbbra sincs zsúfoltság. Az esti nagyszínpadi koncertekre, valamint a három KTN-helyszínre érvényes napijegyeket folyamatosan meg lehet váltani. A három pénztárnál időnként napközben is kialakul pár perces sorállás. Hosszabb várakozásra az esti csúcsidőben lehet számítani, ezért a pénteki és a szombati napijegyeket célszerű már este 8 óra előtt megvásárolni.

Kétségtelen, hogy csütörtökön nappal is legalább annyian voltak a csongrádi tiszai üdülőterületen, mint éjjel és hajnalban, de ez az idei Körös-toroki Napok szervezői szerint természetesnek mondható, hiszen a kiváló strandidő ideális tiszai vízállással párosult. Az ingyenes családi rendezvények Szigeti Szabolcs szerint péntek délelőtt óta még erőteljesebben vonzzák a családokat, akiket késő délelőtt már szórakoztatott a szentesi Pom-Pom együttes is. Péntek délután 3 és szombat délelőtt 11 órától Gozefini bűvész az interaktív showműsorába a közönség apraját és nagyját egyaránt bevonja, csakúgy, mint ahogyan a sétány mentén standokat állító kézművesek is ezt teszik. A népi iparművészek a következő három napban a délelőtti óráktól napnyugtáig tartják az ingyenes foglalkozásokat.

A nagyszínpadi ingyenes napközbeni programok között péntek délután virágkötészeti bemutató éppúgy szerepel, mint néptáncbemutató és zenés fesztiváli vígjáték. Ez utóbbit a Csongrádi Színtársulat délután 4 órától mutatja be. Az esemény közösségi oldala szerint már előzetesen is jelentős iránta az érdeklődés. Az Alkohol öl című zenés komédiát Fejér István írta és Kéri Ferenc dolgozta át. A szereplők: Aladár, az alkohol rabja – Bodor János; Lenke, a felesége – Varga Zsuzsa; dr. Fülöp István, Aladár barátja – Versegi Bence; Mama, Lenke édesanyja – Király Marika; Klári, fiatalabb hölgy: Ökrös Enikő; Ödön, Klári bátyja: Fodor Péter. A rendező: Ferentzi Katalin.

A csongrádi Alföld Néptáncegyüttes péntek este 6 órától a Happy Day Hotel előtt mutatja be néhány fesztiváldíjas koreográfiáját. A szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes szombat délután 3 órától a nagyszínpadon lép fel, s ugyanott vendégszerepelnek vasárnap délután 4 órától a Csongrád délvidéki testvérvárosából, Óbecséről érkező néptáncosok is.

A vasárnapi programok az esti órákban is mindvégig ingyenesek, így a csongrádi származású Bebe (Abebe Dániel) este 10 órakor kezdődő nagyszínpadi koncertjére szintúgy díjtalan belépéssel várják a közönséget, mint Charlie fesztiválzáró produkciójára.

Mint korábban megírtuk, csak a legnagyobb fesztiváli bulikat kínáló éjszakai és hajnali KTN-programok helyszínén, a beléptető kapuknál kérik az érvényes bérletek, illetve a napijegyek felmutatását. Az üdülőterületen gyalogosan nem csak nappal, hanem egész éjjel szabadon lehet mozogni, s számos kisebb szórakozóhely is kínál ingyenes zenés szórakozási lehetőségeket. A KTN-helyszínek teljes programsora a rendezvény hivatalos honlapjának időtáblázatában tekinthetők meg, ahol még a koncertek közötti beállási szünetekről is pontos információkhoz lehet jutni.

Az alábbi felvételeket Révész Gábor csütörtök délután és este a Körös-toroki üdülőterületen készítette:

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés