2024. március 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Auguszta nevű olvasóinkat.  Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Körös-toroki Napok – Napközben minden program ingyenes, csak a parkolásért kell fizetni

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Július 24.

Az idei Körös-toroki Napok szervezői ismét megerősítették a lapunkban korábban már közölt információkat, miszerint a rendezvény idején az üdülőterületen napközben és éjjel is szabadon mozoghatnak a gyalogosok. Az üdülőterület belső útjai mentén semmiféle kordonozás nem lesz, s természetesen a partfürdő is ingyenesen használható. Napközben csak a gépjárművek parkolásáért kell fizetni, ami a személygépkocsival érkezők számára járművenként napi ezer forintos többletkiadást jelent. Éjszaka a nagyszínpad előtti területre, valamint a vállalkozói udvarba és a Happy Day két programhelyszínén zajló rendezvények területére belépéskor kell a bérelteket, vagy a napijegyeket felmutatni. A kedvezményes árú bérletek iránt az elmúlt napokban jelentős volt az érdeklődés. A legolcsóbb „helyi bérletekhez” egyelőre még mind a négy árusítási ponton hozzá lehet jutni.

A Körös-toroki Happy Day Hotelben, a csongrádi Tourinform Irodában, valamint a két szentesi „Füsti-féle” cukrászdában a csongrádiak, a szentesiek, a csanytelekiek, a felgyőiek és a tömörkényiek még hozzájuthatnak a legolcsóbb, mindösszesen 4990 forintba kerülő „helyi bérlethez”, melyek váltásakor a lakcímkártya felmutatásával is igazolni kell, hogy a vásároló az említett települések egyikén állandó, vagy legalább ideiglenes lakcímmel rendelkezik.

Mint az egyik szervezőtől, Bozóki Jánostól megtudtuk, a „helyi bérelthez” hasonlóan az 5500 forintba kerülő kedvezményes árú bérletet is legkésőbb július 30-án 17 óráig lehet megvásárolni a Ticketportal online vásárlási felületén, valamint mindazon jegyirodákban, melyek a portállal szerződésben állnak. A jegyárusítási pontok címlistája megtalálható a Ticketportál honlapján, ahol az egyes régiókra, városokra bontott címlista is könnyen és gyorsan lekérdezhető.

A „helyi bérletek” árusítását koordináló Szigeti Szabolcs mindehhez hozzátette: a két csongrádi és a két szentesi árusítási ponton hétfő óta vásárlási dömping tapasztalható. Még mind a négy helyen kapható 4990 forintos bérlet, ám ha kifogy a készlet, a „helyi bérleteket” – a többszörös biztonsági védelmet garantáló speciális nyomdatechnológiai eljárás miatt – már nem tudják újabbak gyártásával pótolni. Szigeti Szabolcs javasolja az említett öt településeken élőknek, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra a vásárlást. Ami bizonyos, hogy a most következő, kánikulai hétvégén a Happy Dayben a szombat éjszakai program idején is még biztosan megvehető a „helyi bérlet”.

Az üdülőterületen a Körös-toroki Napok idején is bárki szabadon mozoghat a területen. A szervezői trió harmadik tagja, Túri-Nagy Róbert kéri a fesztiválra készülőket, hogy amikor csak tehetik, oszlassák el a barátaik, ismerőseik körében az álhírekből adódó félelmeket, hiszen nem igaz, hogy az üdülőterületi bejáratnál is kérik majd a belépőjegyet! Az autóval érkezőktől mindösszesen a három éve változatlan mértékű parkolási díj megfizetését várják el. A vendégektől csak és kizárólag abban az esetben kérik az érvényes bérletek, vagy napijegyek felmutatását, ha például az esti nagyszínpadi koncert idején a színpad előtti területre kívánnak belépni. Szintén csak és kizárólag azoktól kérik a jegyek, bérletek felmutatását, akik a Happy Day területén zajló két rendezvényre, illetve a vállalkozói udvari buliba kívánnak bejutni.

 


A Körös-toroki Napok idején is ingyenesen lehet strandolni

 

Akik csak a nagyszínpadi koncertekre kíváncsiak, a helyszínen ezer forintért napi koncertjegyet válthatnak. Akik a három másik, reggel 6 óráig tartó KTN-buliba is be kívánnak jutni, napijegyet vehetnek, mellyel viszont a koncertek idején a nagyszínpad elé is beléphetnek. Akik bérlettel rendelkeznek, csütörtökön, pénteken és szombaton mind a koncertekre, mind az éjszakai három KTN-buliba is bejuthatnak.

Fontos információ, hogy az egyes KTN-bulikra külön jegyek nem válthatók, azok helyszínére csak bérletekkel, vagy napijeggyel lehet bemenni.

A vasárnapi rendezvények nem csak napközben, hanem este is ingyenesek lesznek. A gépjárművekkel érkezőknek azonban vasárnap is meg kell fizetni a napi parkolási díjat.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés