2024. március 19., kedd.       Köszöntjük névnapjukon József és Bánk nevű olvasóinkat.  Holnap Klaudia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Betörők és tolvajok után rablót fogott Niké

Hírek - Sziréna

SZENTES, CSONGRÁD - 2013. Szeptember 22.

Szombat hajnalban a Csongrád Városi Rendőrkapitányság nyomkövető kutyája, Niké vezette el a szentesi nyomozókat annak a férfinak a lakásához, aki hajnalban az utcán kirabolt egy fiatalembert. A „négylábú nyomozónak” ez már nem az első sikere, lapukban elsőként bő két évvel ezelőtt olvashattak egy sikeres bevetéséről. Niké eredményességét jelzi, hogy a „parancsnokát”, Túri Adriennt tavaly soron kívül léptették elő rendőr zászlóssá. A szentesi rabló, B. Krisztián felkutatásában is együtt vettek részt.

Szombat hajnalban kért rendőri segítséget egy fiatalember, miután Szentesen kirabolták. A bejelentő az elmondása szerint egy barátjával egy szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor az utcán leszólította őket egy férfi, aki pénzt kért tőlük, majd üvöltözni kezdett. A balhézós ismeretlen ekkor kapott kétezer forintot, de ezzel nem elégedett meg, ezért a megfélemlített srác a pénztárcáját is átadta. Mikor visszakövetelte volna a tárcát és a pénzt, az ismeretlen előkapott egy pillangókést, azzal támadólag lépett fel, majd távozott a helyszínről.

A szentesi nyomozók a helyszínre hívták a Csongrád Városi Rendőrkapitányság nyomkövető kutyáját. Niké a vezetőjével, Túri Adriennel érkezett, s egy házig vezette a „kollégáit”. Kiderült, hogy az ott lakó B. Krisztiánra pontosan ráillik a sértett által adott személyleírás. A támadó ugyan nem volt otthon, de nem sokkal később egy barátjánál megtalálták és elfogták. A harmincegy éves férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, s kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Niké első nagyobb fogásáról még 2011. augusztusában közöltünk információkat. Akkor egy harminchárom éves bűnből élő csongrádi férfit buktatott le. A betörő több helyszínről vitt el – többek között – mosógépet, laptopot, valamint pálinkát. Az egyik betörés után Niké szagot fogott, s rövid időn belül a férfi háza elé vezette a nyomozókat. A megszeppent bűnöző a zsákmánya egy részét rögtön előadta, s pár Körös-toroki lopást is bevallott. Niké és vezetője, Túri Adrienn az alábbi képen az akkor előkerült lopott holmival látható:

Fotó: CSMRFK

Nem sokkal később, 2011. szeptemberében a csongrádi rendőrök újabb betörőket fogtak Niké közreműködésével. A férfi-női betörőpáros által lopott holmi jó része szintén előkerült.

A sorozatos eredményes nyomkövető tevékenység után 2012. májusában Niké „parancsnokát”, Túri Adriennt a Rendőrség Napja alkalmából tartott megyei ünnepségen Lukács János dandártábornok, a megyei főkapitányság vezetője soron kívül zászlóssá léptette elő.

Niké és „parancsnoka” közös munkája máig sikeres. A kisebb, de a károsultak számára igencsak bosszantó bűnesetek elkövetőinek felderítésében is eredménnyel működtek közre. Legutóbb például szeptember elején R. Zoltán helybéli tyúktolvaj nyomára jutottak. A megyei főkapitányság közleménye szerint Niké egy szemetes konténerig vezette a rendőröket, ahol az egyenruhások megtalálták egy csongrádi idős házaspártól elvitt szárnyasok maradványait. Később házkutatást tartottak egy közeli lakásban, ahol a hűtőből kerültek elő a lopott tyúkok feldolgozott részei.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés