2024. május 21., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Konstantin nevű olvasóinkat.  Holnap Júlia és Rita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnözőt fogott a négylábú nyomozó

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2011. Augusztus 25.

A szaga buktatta le azt a 33 éves bűnből élő férfit, aki az utóbbi időben mosógépet, laptopot, s pálinkát is zsákmányolt. Egy tegnap elkövetett betörés után a helyi rendőrkapitányság nyomkövető kutyája rövid időn belül a betörő háza elé vezette a kétlábú munkatársait. A megszeppent bűnöző a lopott holmik egy részét rögtön előadta, s pár Körös-toroki lopást is bevallott.

A Csongrád Városi Rendőrkapitányság nyomkövető kutyája, Nike szagot fogott tegnap egy Bethlen Gábor utcai helyszínen.

Egy idős asszonyhoz törtek be ismét, ő kérte a rendőrség segítségét. A hívatlan vendég szerencsére hagyott hátra olyan szagmintát, amely alapján azonnal útnak indulhatott a Csongrádon szolgáló négylábú nyomozó. A betörő még le se pakolta otthon a lopott holmit, már megérkezett a háza elé Nike (képünkön) és pár kétlábú kollégája – a „babramunka”, így jegyzőkönyv felvétele és az őrizetbe vétel már rájuk maradt.

A betörőnél meglett a Bethlen Gábor utcai házból tegnap elvitt mosógép és centrifuga, valamint egy korábbi alkalommal ugyanonnan ellopott gázpalack. A tavalyi betörés során általa elvitt pálinkának, valamint a mélyhűtött élelmiszereknek már nyoma se volt.

A megszeppent férfi egyébként bevallotta, hogy lopott máshonnan is. Mint kiderült, az ő számlájára írható pár Körös-torokban eltűnt műszaki cikk, így például egy laptop, valamint több digitális adattároló-adathordozó eltűnése – ezek egyelőre nem kerültek elő.

A gyanúsítottat tegnap őrizetbe vették, s kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Fotó: CSMRFK

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés