2023. december 02., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Melinda és Vivien nevű olvasóinkat.  Holnap Ferenc napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtörtük a jeget, nyilvánosak az üzleti tervek

Hírek - Önkormányzat

CSONGRÁD - 2011. Július 6.

Az önkormányzati tulajdonú cégek üzleti tervei immár szabadon megtekinthetők, s a honlapunkról is letölthetők. Hétfőn még zavaros magyarázatokkal és törvénytelen titkosítási törekvésekkel akarták elérni a városházán, hogy „közönséges halandó” soha ne láthasson bele a köztulajdonban lévő gazdasági társaságok pénzügyi bugyraiba.

"A CSOTERM Termálrendszer Beruházó, Fejlesztő és Szolgáltató Kft., a Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató Kft., a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft., valamint a Csongrádi Városkép Kulturális Szabadidő és Turisztikai Kft. üzleti tervei titkosak!" Ez, a csongrádi városházán hétfő délutánig szigorúan érvényben tartott álláspont hétfő estére enyhült. A hulladékszállítással és a Körös-toroki üdülőterület fenntartásával foglalkozó víz- és kommunális cég üzleti terve kedd reggel már elérhető volt a csongrádi önkormányzat hivatalos, jelszóval nem védett internetes honlapján. Szerda délelőtt a többi üzleti terv letöltését is lehetővé tették.

Hétfő kora délután a város polgármestere, Kőrösi Tibor még azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy Nagy Rusztem jegyző szerint csak az önkormányzati képviselő-testület, vagy a cég vezetői dönthetnek a titkosan kezelt üzleti tervek közzétételéről. Mivel ilyesfajta, ezekre az üzleti tervekre alkalmazható titkosítási lehetőség egyetlen hatályos magyar törvényben sem szerepel, kértük a polgármestert, hogy „éljen a hazánk demokratikus berendezkedéséből adódó előnyökkel”, s bocsássa szerkesztőségünk rendelkezésére a négy iratot. Jóllehet, Kőrösi Tibor már ekkor közölte, hogy álláspontja szerint az iratok kiadásának semmi akadálya nem lehet, rövidesen kiderült, hogy a jogvégzett polgármester, és a szintén jogvégzett jegyző feltehetően nem egyforma minőségben rendelkeznek a jogi ismeretekkel.

Szerkesztőségünk jogi tanácsadói szerint ez a „titkosítgatás” legalább annyira nonszensz volt, mintha a helyi képviselők a csongrádi városházán elkezdtek volna alkotmányt módosítani. Az üggyel kapcsolatban Kőrösi Tibor hozzáállásában hétfőn felfedeztünk némi racionalizmust és jóindulatot, ezért a cikkünkben közzétettük, hogy „még bízunk az ész diadalában”. A kitartó várakozás eredménye az alábbi négy linkre kattintva olvasható:

CSOTERM Kft.

Víz- és Kommunális Kft.

Városkép Kft.

Közmű Szolgáltató Kft.

A szerkesztőségünk által felkért közgazdászok, továbbá volt és jelenlegi helyi települési önkormányzati vezetők eme négy üzleti tervvel kapcsolatos véleményét hamarosan közöljük. Olvasóink hozzászólásait a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, valamint a szerkesztőségünk Facebook oldalán várjuk.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés