2020. február 25., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Géza nevű olvasóinkat.  Holnap Edina napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán érdekegyeztetés a Körös-torokban

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Június 20.

Előbb megalkották az új "házirendet", s a már kész szabályokról tartanak szerdán érdekegyeztető fórumot a Körös-toroki üdülőterületen. Az biztos, hogy a furcsán, négyzetméteralapon szabályozott hulladékkezelési és területfenntartási támogatásra, valamint a behajtásra és a partfürdő működtetésére is kitérnek majd a résztvevők. A fórum nyílt, a felmerülő témákhoz bárki hozzászólhat. A szerda délután fél 6-kor kezdődő fórum nyílt, az érdeklődőket a Happy Day Hotel teraszára várják.

Más településen a helyi rendeletek alkotását megelőzően, Csongrádon viszont utólag szokás érdekegyeztető fórumokat tartani. Legutóbb június 16-án, a "Csend legyen!"- rendelet tárgyalása során derült ki, hogy a vállalkozók, s a fiatalok számára sem tartottak véleménykikérő összejövetelt. Hat nappal korábban pedig úgy fogadták el a Körös-toroki üdülőterület rendjéről szóló rendelet módosított változatát, hogy a vállalkozókat elfelejtették megkérdezni.

A múlt héten megírtuk, az új szabályozás meglehetősen "csikorgósra" sikeredett, egyes pénzbeszedési módozatok a vállalkozóknál igencsak "kiverték a biztosítékot".

Az üdülőterület egyéni körzeti képviselője, Máté Attila, valamint a legnagyobb Körös-toroki vállalkozás, a húszéves Happy Day tulajdonosa, Szigeti Szabolcs a szerkesztőségünkben a múlt héten tett ígéretüknek megfelelően szerda késő délutánra érdekegyeztető fórumot szerveznek. A területfenntartási, négyzetméteralapon számított díj, a kerékpáros közlekedés új szabályozása, a beléptetési rendszer átgondolása, a partfürdő biztonságos üzemeltetése mellett felvetődik a jelképes, személyalapú belépési díj bevezetése is. Ez utóbbi Szigeti Szabolcs szerint jelentősen segítené megoldani az üzemeltetési anyagi problémákat, hiszen így minden egyes üdülőterületre belépő közvetlenül hozzájárulna a partfürdő és a Körös-toroki közterületek rendben tartásához. A belépődíj kapcsán bizonyára elhangzanak majd érvek és ellenérvek is, csakúgy, mint a kerékpárok elhelyezése is vitát válthat ki, hiszen jelenleg csak a bejárat közelében lévő tározóban lehetne a kétkerekűeket elhelyezni, de egy forgalmas időszakban ez fizikai képtelenség, a tárolókapacitás ugyanis nem megfelelő, ráadásul az őrzés sem megoldott.

Szigeti abban bízik, a fórum kapcsán az önkormányzat vezetése belátja, hogy több ponton módosítani kell az új rendeletet. A Happy Day tulajdonosa azt szeretné elérni, hogy már a következő, június végi rendkívüli önkormányzati képviselő-testületi ülésen napirendre kerüljön az ügy.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés