2023. október 01., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Malvin nevű olvasóinkat.  Holnap Petra napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újranyitják a felújított galériát

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2012. Április 12.

A városrehabilitációs projekt részeként újították fel a volt Magyar Király Szálló épületének földszintjét, ahol kialakították a Csongrád Galéria új helyét is. A tavaly március elsején átadott galéria padozata szűk három hónap alatt tönkre ment, a helyreállítást tíz hónap alatt végezték el. A galériát ma este fél 6-kor egy nívósnak ígérkező kollektív tárlattal nyitják újra.

Csongrád polgármestere, Kőrösi Tibor egyszer már megnyitotta az új helyén kialakított Csongrád Galériát, melyet három hónap után be is kellett zárni. Kőrösiék ugyan Bedő Tamás ex-polgármestertől és csapatától „örökölték” a bő egymilliárd forintos városrehabilitációs projektet, az azonban máig kérdéses, hogy ki és miért vette át úgy a munkákat, hogy tavaly május végére a galéria vadonatúj padozata teljesen tönkre ment.

A hosszas huzavona és jogi eljárás közepette felmerült, hogy a létesítmény a parkettánál nagyobb kopásszilárdságú műkő padozatot kap, erre azonban valami oknál fogva mégsem kerülhetett sor, noha ez irányban konkrét lépéseket is tettek, egy nagyobb mennyiségű burkolati elem megrendeléséről hivatali szinten előzetes döntés is született.

A ma este fél 6-kor kezdődő megnyitón a csongrádi és a városhoz kötődő festő- és szobrászművészek legkiválóbbjai együttes kiállításon mutatkoznak be. A polgármester, Kőrösi Tibor megnyitó gondolatai, s Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő „Nem tudhatom, másnak e tájék mit jelent...” című ünnepi beszéde után tekinthető meg Aranyi Sándor, Balla Attila, Nagy Gábor és Tóth Kovács József festőművészek, valamint Dudás Sándor, Lantos Györgyi, Máté Hunor, Máté István, Tóth Béla, Tóth Dávid, Ungor Csaba és Varga St. Luigi szobrászművészek kollektív tárlata.

A kiállítás május 11-ig hétköznapokon 10 órától délig, valamint délutánonként fél 2-től 5 óráig látogatható. A Csongrád Galéria nyitva tartási rendjének hagyománya az új helyszínen is megmaradt, így a létesítmény szombatonként és vasárnaponként zárva tart. A hétvégi nyitva tartás hiánya kapcsán Aranyi Sándor festőművész évekkel ezelőtt, egy önálló kiállításának meghívójára a következőket írta: „A kiállítás megtekinthető: amikor senki sem ér rá.”

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomment}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés