2023. október 01., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Malvin nevű olvasóinkat.  Holnap Petra napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átmenetileg bezárták a városi galériát

Hírek - Közélet

 

CSONGRÁD - 2011. június 3.

Három hónap alatt teljesen tönkrement a városi galéria vadonatúj padlózata A laminált parketta faltól-falig felpúposodott, s már a konferenciateremnél is hasonló jelenség figyelhető meg. A galériát átmenetileg bezárták.

A kivitelezők vagy teljesen figyelmen kívül hagyták a technológiai utasításokat, vagy a betonozók egyszerűen csak csapnivalóan rossz munkát végeztek, s emiatt vizesedhetett át a laminált parketta. Erről az általunk megkérdezett három építési szakember egyformán vélekedett, s mindannyian úgy vélték: ha a szigetelési problémák miatt vizesedett fel a padozat, a laminált parketta felszedése után a betont is ki kell termelni, s az egész munkát újból el kell végezni. Ha viszont nem alulról szivárgott víz a betonba, akkor is komoly beavatkozásokra lehet szükség, ami szintén hosszú hetekig eltarthat.

Mivel szinte még meg sem száradt a festék a pályázati pénzből felújított Szentháromság téri ingatlan földszintjén, az önkormányzati képviselő-testület gazdasági szakbizottságának elnökétől és tagjaitól érdeklődtünk, ez miért fordulhatott elő, s a meghibásodás milyen következményekkel járhat. A történtekről szerkesztőségünktől értesült Héjja István elnök, valamint a bizottság fideszes tagja, Nagypál Sándor, s fideszes külső tagja, Pölös István is. Az elnök elmondta: a jövő hét elején helyszíni bejárást tart a bizottság, de már a hétfő délutáni frakcióülésen is áttekintik a történteket. Nagypál Sándor már az avatóünnepség előtti utolsó bejáráskor felhívta a kivitelezők figyelmét a padlózatnál látható enyhe felpúposodásokra, de akkor azt a választ kapta, hogy ez természetes jelenség, s egy egyszerű beavatkozással a problémát rövidesen megszüntetik. A városatya szerint azon túl, hogy azonnali garanciális javítást kérnek, itt is fel kell tárni, ki a felelős, hiszen a városrehabilitációs projekt keretében elvégzett munkák során sorozatosan fordultak elő hasonló hibák, legutóbb a Kossuth téren kellett újrarakatni a burkolatot. Pölös István mindehhez hozzátette: a helyszínen derülhet ki, milyen munkákra lesz szükség, s csak azt követően lehet megmondani, hogy a városi galéria az idegenforgalmi szezonban leghamarabb mikortól fogadhatja ismét a látogatókat.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés