2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kormányváltás – Gyurcsány győzelmet vizionált

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Március 10.

A magukat kormányváltó erőnek nevező pártszövetség egyik vezéregyénisége, Gyurcsány Ferenc március 5-én ismét visszatért a megye névadó városába. A szimpatizánsok a helyi mozi előtt, a városrehabilitációs projekt négy évvel ezelőtti megvalósítása idején létesített gödör peremén találkozhattak a Demokratikus Koalíció elnökével, valamint a szövetség területi országgyűlési képviselőjelöltjével. Az előzetesen alig hirdetett, s a lehetséges szimpatizánsok körében minimálisan propagált esemény helyszínén így is mintegy negyvenen-ötvenen megjelentek. Az aznap még Összefogás fantázianéven aposztrofált, ám másnap már Kormányváltás elnevezéssel emlegetett tömörülés jelöltjéről, Komáromi Zoltán háziorvosról Gyurcsány Ferenc dicsérő szavakat mondott, majd – róla, s a szövetség esélyeiről szólva – április 6-i győzelmet vizionált.

A gyenge előzetes figyelemfelkeltés ellenére mintegy húsz percen át folyamatosan jöttek-mentek, s esetenként érdeklődtek is a csongrádiak Komáromi Zoltán alkalmi választási standja előtt. A március 5-én még Összefogásnak nevezett, baloldali és liberális értékrendet egyaránt képviselő pártszövetség Szentes és Csongrád térségi jelöltjéről Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) országos elnöke úgy vélekedett, hogy győzelemre esélyes, a szövetség lehetőségeiről szólva pedig kormányváltást emlegetett.

Az utóbbi két évben Csongrádon gyakran megforduló – az egyik alkalommal a város két szegénynegyedébe is ellátogató, s pár hónappal később a főtéri szökőkutat megsimogató – volt miniszterelnök ezúttal lapunk érdeklődésére Komáromi Zoltánról, s a furcsa helyzetbe sodródott (sodort) helyi DK-szervezetről nyilatkozott:

A DK helyi alapszervezete sorsának alakulásával, s a párt korábbi területi jelöltjének históriájával kapcsolatban szerkesztőségünk rendelkezésére állnak azon információk, melyek a választások után talán sokak számára komoly tanulságul szolgálhatnak. Amennyiben a történtek nyilvánosságra hozásához áprilisban a DK volt választókerületi elnöke is hozzájárul, az összes részletet olvasóink elé tárjuk. A szerkesztőségünk rendelkezésére álló adatokból egy – általunk bizonyítékokkal teljes mértékben alátámasztható csokrot – abban az esetben is nyilvánosságra hozunk, ha – az előzetesen felvállalt – nyilatkozattól Vörös Krisztina elállna.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés