2020. július 06., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Csaba nevű olvasóinkat.  Holnap Apollónia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Demokratikus vizit – Gyurcsány Ferenc péntek este meglátogatta a csongrádi romákat

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2012. Október 26.

Az egyik multinacionális áruház parkolójában találkozott a járókelőkkel, majd az alsóvárosi Szív utcában, végül a napnyugta után igencsak vadregényesnek számító Zöldfa utcában járt ma este Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az őszi országjárása során kereste fel a megye névadó városát, ahol a romák társaságában kötetlenül beszélgetett, viccelődött, valamint az őt körülrajongókkal – a közös fotók erejéig – ölelkezett is. A csongrádi romatelepi látogatásokat – a lehetőségekhez mérten – videofelvételeken rögzítettük, melyeket e cikk részeként közlünk.

Hirtelen kapott információk alapján juthattunk el Gyurcsány Ferenc ma esti alsóvárosi és tóparti látogatásának helyszíneire. Az őt kalauzoló Vörös Krisztina felgyői DK-aktivista, a megyei 3-as számú országgyűlési választókerület DK-s elnöke csendben szervezte Gyurcsány Ferenc Csongrád megyei látogatását. A Penny Market parkolójában – vásárlóként – megálló ex-miniszterelnököt vagy szeretettel, vagy közönnyel fogadták, de híre se volt már olyan hangulatnak, mint amit egykor, még kormányfőként megélhetett a Szentháromság téren, amikor is síppal, kereplővel fogadták őt az ellenlábasai.

Az ex-miniszterelnök nem volt rest, s – már jóval sötétedés után – ellátogatott a Tópartra is. A csongrádiak zöme által csak hírből ismert, s jobbára igencsak vadregényesnek tartott Zöldfa utcai „szegénysoron” a politikus a közvilágítási lámpák gyenge fényeinél beszélgetett az összegyűlt mintegy harminc arrafelé lakóval, majd elfogadta az egyik fiatalember invitálását, s bement az egyik szociális lakásba:

Gyurcsány Ferenc kérését a háziasszony hamarosan teljesítette, s megjelent a kezében egy pohár vízzel:

A komfort nélküli szociális lakásból távozó miniszterelnök elé toppant két fiú, akik Gyurcsány Ferenccel pillanatok alatt önfeledt vidámsággal bratyizni kezdtek:

A szegényes közvilágítás mellett, a Zöldfa utca árokpartján folytatódott a diskurzus. A felvétel során zavaró lámpát nem használtunk, így szinte csak hangfelvétel készült. Az elhangzott felvetések és válaszok viszont itt is érdekesek voltak:

A Tópartra látogatás előtt Gyurcsány Ferenc az alsóvárosi romákat kereste fel, velük a Szív utcában alkonyatkor találkozott:

Az alsóvárosiak közül többen bátran átkarolták Gyurcsány Ferencet, s addig el se engedték, amíg nem sikerült vele egy közös fotót, vagy videofelvételt készíteni.

Gyurcsány Ferenc csongrádi látogatásáról további meglepő információkat szombaton közlünk.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés