2020. február 25., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Géza nevű olvasóinkat.  Holnap Edina napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyurcsány megsimogatta a szökőkutat

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Június 3.

Tavaly októberben az Alsóvárosban és a Tóparton járt Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök, majd a belvárosi nádfedeles vendégházak egyikében töltötte az éjszakát. A Demokratikus Koalíció (DK) elnökeként – immár frakció nélküli országgyűlési képviselőként – járt Szentesen, majd visszaútban megállt Csongrádon, s elnyalt egy fagylaltot Bedő Tamás társaságában. Később a Csuka Csárdában találkozott a DK helyi aktivistáival, a városközpontban megsimogatta a szökőkutat, kezet fogott a napsütésben sütkérező nyugdíjasokkal, majd a Mozi Menza Kávézó teraszán lapunk kérdéseire válaszolt. Gyurcsány Ferenc válaszaiból kiderült: a baloldali „triumvirátusnak” a csongrádi választókerületben önálló országgyűlési képviselőjelöltje lesz, de arról nagy valószínűséggel még fogalmuk sincs, hogy ki testesíti meg Csongrádon, Szentesen, Mindszenten, Kisteleken és Sándorfalván, valamint e városok környékén a fideszes Farkas Sándorral szembeni alternatívát.

A Demokratikus Koalíció országos elnöke, Gyurcsány Ferenc június első vasárnapján ismét Csongrádon járt. Az ex-miniszterelnök tavaly bejárta a két helyi szegénynegyedet, ezúttal viszont csak másfél órára járt a városban. Információink szerint négyszemközt egyeztetett a területi választókerület DK-s elnökével, Vörös Krisztinával. Bedő Tamás volt csongrádi polgármesterrel együtt jött át Szentesről Csongrádra, s Csongrád központjában elnyaltak egy fagyit is. Gyurcsány Ferenc ezt követően a Csuka Csárdában szűk félórára találkozott a DK csongrádi tagjaival, aktivistáival.

A pártelnök a CsongrádiHírek.hu kérdéseire vasárnap este 6 óra után a Mozi Menza Kávézó teraszán válaszolt. A felvetésre, miszerint vidéken többnyire miért hallgat feltűnően a baloldali ellenzék, a volt kormányfő egyértelmű választ adott:

A DK Csongrád megyei 3-as számú (új) választókerületének elnöke, Vörös Krisztina a térségben tevékenykedő pártvezetők körében az egyik legaktívabb szervezőnek számít. A lapunk olvasói fórumában is szinte minden témához célirányosan hozzászóló törzsolvasónk, valamint a lapunkban mindig a katasztrófahírekkel azonos szintű olvasottságot kiváltó Gyurcsány Ferenc a DK csongrádi helyzetét ekképpen értékelte:

Mivel Gyurcsány Ferenc a csongrádi polgármester tevékenységét is minősítette, ezért még e cikk megjelenése előtt az ex-miniszterelnök nyilatkozatáról Kőrösi Tibort is megkérdeztük. A fideszes politikus a DK országos elnökének gondolataira ekképpen reagált:

Rövid a vendég – és az elvbarátai – emlékezete. Az általuk elkövetett nagy tettek árát még ma is fizetjük. Ahol például a fagyit fogyasztotta, az az épület Bedő Tamás működésének szokásosan látványos, de mélységében mégis igen tragikus példája. A beruházás ellenértékét a város önkormányzata csak a 2010-es választások után, a vezetésem alatt tudta kifizetni, s az épület jelenlegi, értelmes működtetési formáját is csak azt követően sikerült megtalálni.

Félnie a polgármestertől senkinek sem kell. A vádaskodás és sárdobálás egyre hangosabb, visszataszító stílusú. Úgy tűnik, ennek a pártnak és a vezetőinek az oly’ jellemző alantas hangulatkeltésen túl nincs más eszköze, ami sajnos megszokott a köreikben, de ezzel sem fogják megtéveszteni az embereket.

A csongrádiakat senki se nézze butának, emlékeznek ők még az elmúlt érák baljós tetteire és vezetőire!

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés