2020. június 05., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Fatime és Fatima nevű olvasóinkat.  Holnap Norbert és Cintia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Műkőburkolatra cserélik a galéria parkettáját

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Július 22.

Amíg a városi galéria régi épületében ma délelőtt elkészült két színvonalas tárlat, addig a nemrég felújított új galériában az utolsó szálig felszedték a tönkre ment parkettát. Az idegenforgalmi főszezon zárására feltehetően átadják a galéria padozatának új műkőburkolatát. Még kérdéses, ki felel majd a város közösségének okozott anyagi és erkölcsi károkért.

A XXI. Plein Air Nemzetközi Alkotótelepre, valamint az I. Start Plein Airre érkezett művészek hozott alkotásaiból rendezett, ma este nyíló kiállítások kitűnő helyre, a városi galéria volt épületébe, az egykori MSZMP-székház első emeletére és tetőterébe kerültek. A több tízmillió forint uniós és állami támogatásból kialakított új galériában ma felszedték a felpúposodott padozatot. A parketta helyére olyan műkőburkolat kerül, mint amilyet a Magyar Király Kávézó kialakításakor alkalmaztak. A polgármesteri kabinetiroda munkatársától, a projektet koordináló Kozma Tibortól megtudtuk: a hazai forgalmazóknál még épp időben sikerült lekötni a padlóburkolati elemekből egy, a galéria padozatának fedéséhez szükséges mennyiséget. Ha a munkák pár hét múlva befejeződnek, az új burkolat az egyik térből a másikba átsétálók számára az építészeti egységet tükrözi majd.

A parketta és a műkőburkolat közötti árkülönbségből adódó, valamint az egyéb anyagi és erkölcsi károk miatt az önkormányzat várja a káresemény kivizsgálására felkért műszaki szakértő véleményét. Kozma Tibor szerint egyértelműen ki kell deríteni, ki és miért döntött parketta beépítéséről, hiszen az épület állagának ismeretében egy szakembernek tudnia kellett, hogy ezen a helyen effajta technológiát nem lehet eredményesen alkalmazni.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés