2020. június 05., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Fatime és Fatima nevű olvasóinkat.  Holnap Norbert és Cintia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Víz uralja az idei Plein Airt

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Július 22.

Az idei Plein Airen eluralkodott a víz. Az új városi galériában a felvizesedés miatt tönkre ment parketta miatt a ma nyíló kiállításokat a galéria régi épületében rendezik meg, s az esti koncertet – esőre számítva – a Bohém Kávéházban tartják. A XXI. Plein Air kiegészült az I. Start Plein Airrel, amelynek helyszíne a Körös-toroki üdülőterület egyik vízparti szállója.


Megérkeztek a XXI. Plein Air Nemzetközi Alkotótelepre meghívott művészek, valamint a tanítványaik, az idei Plain Air ugyanis újfent – immár hatodik alkalommal – a „mesterek és tanítványok találkozója”. A Csongrádi Művésztelep mellett egy Körös-toroki szállót is benépesítenek a művészek, ugyanis a két évvel ezelőtti Plein Airen tanítványként résztvevő Árnyas Koppány megszervezte az I. Start Plein Airt. Az idei főkiállítás társtárlatát a „start” művészeinek anyagából rendezik meg, ez a városi galéria régi épületének (Kossuth tér 9-11.) első emeleti termében látható, míg a XXI. Plein Air résztvevőinek hozott anyagából összeállított tárlat a tetőtéri kiállítóteremben kapott helyet. A megnyitót péntek este 7 órakor tartják, köszöntőt mond Csongrád polgármestere, Kőrösi Tibor (Fidesz), valamint Szeged városfejlesztési és külügyi tanácsnoka, Gyimesi László (Fidesz), majd a tárlatokat Szuromi Pál művészeti író ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

A korábbi évek hagyományaihoz híven péntek este fél 9-től szombat hajnalig tartó koncertet tart a Molnár Dixieland Band, ám ezúttal a helyszín nem a művésztelep kertje. Mint a Szög-Art Művészeti Egyesület elnökétől, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rajz-Művészettörténet Tanszéke vezetőjétől, Aranyi Sándor főszervezőtől megtudtuk, a meteorológusok szerint Csongrádon egész nap, sőt még szombat hajnalban is lehet esőre számítani. Mivel nem akarják kockára tenni a koncert sikerét, ezért helyszínül a Plein Air régi partnerének számító Bohém Kávéházat választották. A koncertre díjtalan a belépés.

Mindkét Plein Air augusztus 7-ig tart. A csongrádi kiállítások augusztus 3-ig láthatók. A tárlatokat minden nap 10 és 12, valamint 15 és 20 óra között lehet megtekinteni. A Csongrádon készített alkotásokból augusztus 5-én nyílik kollektív tárlat Szegeden, a Brüsszeli körúti tanszéki galériában.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés