2023. október 01., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Malvin nevű olvasóinkat.  Holnap Petra napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tiszába fulladt egy öcsödi fiatalember

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2012. Augusztus 3.

A Körös-toroki Napokra a barátnőjével érkezett, a Csongrádi Városellátó Intézmény nyári táborhelyén sátorozott, s ma kora hajnalban a Tisza vizében próbált felfrissülést keresni egy öcsödi fiatalember, aki elmerült, s annak ellenére életét vesztette, hogy a vízirendőrök még élve emelték ki a folyóból. A Tisza áldozata huszonegy éves volt.

A Tisza alacsony vízállás esetén igazán veszélyes Csongrádnál, a Körös-toroki üdülőterületnél ugyanis minél nagyobb a homokföveny, annál nehezebb a partfürdő biztonságos üzemeltetése. A Körös-toroki Napok idején az üdülőterület forgalma jelentősen nő, a több ezer vendég között szinte minden évben akad néhány, aki – főként módosult tudatállapotban – nem méri fel megfelelően a folyó veszélyeit. A több száz méteres partszakaszra a rendezvények idején éjszaka is felügyelnek, ám a megvilágítás hiányában szürkülettől napfelkeltéig a bajbajutottak hatékony mentésére alig van esély.

Az idei Körös-toroki Napokra Öcsödről érkezett az a fiatalember és a barátnője, akik a Csongrádi Városellátó Intézmény üdülőterületi táborhelyén sátoroztak. Az éjszakai szórakozás után a fiatalember úgy gondolta, felfrissülést keres a Tisza hűs habjaiban, de bajba került. A véletlenen múlott, hogy a területen éjjel is szolgálatot teljesítő vízirendőrök felfigyeltek a már eszméletlenül sodródó teste által keltett egyik csobbanásra. A hang irányába indult egyenruhások perceken belül megtalálták a fiatalembert, s a hajóba emelése után rögtön megkezdték az újraélesztését. A partra érő mentőhajónál az újraélesztést a rendezvény biztosításában részt vevő, hódmezővásárhelyi cég által üzemeltetett mentőegység személyzete, majd az Országos Mentőszolgálat rövid időn belül szintén a helyszínre érkezett esetkocsijának a személyzete folytatta, ám a közel egy órás küzdelem sikertelenül zárult.

A huszonegy éves öcsödi fiatalember a Tisza idei első csongrádi áldozata. Az üdülőterületnél legutóbb tavaly július 12-én, a Hármas-Körös torkolata alatt, az új kikötő pontonjainál egy alkalmi munkákból élő csongrádi férfi fulladt vízbe.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

A cikkhez kapcsolódó olvasói fórumot ide kattintva érhetik el.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés