2020. szeptember 26., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Jusztina nevű olvasóinkat.  Holnap Adalbert napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Autófosztogatóvá avanzsált a kályhatolvaj

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2013. Október 28.

A fokozatosan helyi bűnöző-celebbé váló tolvaj, a huszonhat esztendős R. Ferenc ismét a csongrádi rendőrök látókörébe került. A fiatalember hétfőn épp azt a gépkocsit fosztogatta, melyet – információink szerint – nemrég fiatalok hagytak hátra a györfösi lejárónál, miután elvesztették a jármű felett az uralmukat. Ama egy személy sérülésével is járó balesetről ez idáig a rendőrség nem adott ki hivatalos információt, s a mai közleményükből az sem derült ki, hogy R. Ferenc ugyanaz a személy, aki nemrég – többek között – egy biciklit és egy vaskályhát lopott, de azokkal is megbukott.

R. Ferenc épp a hátrahagyott autó motorteréből vágta ki a vezetékeket, amikor a helyszínen megjelentek a Csongrád Városi Rendőrkapitányság civil ruhás nyomozói. A tolvaj még akkor sem hagyta abba a jármű kifosztását, amikor a rendőrök megkérdezték tőle, hogy mégis mit művel a járgánnyal. A röviddel később a lebukására mégiscsak ráeszmélő férfi a kihallgatásán már rutinos volt, s beismerő vallomást tett. Azt mondta a nyomozóknak, hogy a hátrahagyott autóra akkor figyelt fel, amikor a gyerekeivel játszott. Azt sem titkolta, hogy a vezetékek eladásából akart némi pénzhez jutni.

Fotók: CSMRFK

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) kedd délelőtt kiadott hivatalos közleménye szerint a tolvaj ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A kommüniké arról nem szól, hogy a hétfőn tetten ért férfi ugyanaz a személy, aki nemrég szerepelt egy másik közleményben is, hiszen október 18-án egy házkutatás során szintén megbukott. Az akkor kiadott hivatalos főkapitánysági közlemény szerint lopás vétség megalapozott gyanújával – szabadlábon hagyása mellett – indítottak ellene büntetőeljárást.

Mint megírtuk, R. Ferenc még október derekán egy kerékpár ellopása miatt került kelepcébe, ugyanis a nyomozók az elcsórt kétkerekű tulajdonosának bejelentése nyomán jutottak el a lakására.

A házkutatáskor a férfi lakóházának melléképületéből előkerültek a lopott bicikli kerekei, majd a nyomozók egy vaskályhára is rábukkantak, amely az istállóban, egy szétbontott szalmabálába volt elrejtve. A lefoglalt értékek azóta visszakerültek a tulajdonosaikhoz.

A hétfői esettel kapcsolatban arról nem adott ki a rendőrség közleményt, hogy a fosztogatás tárgya miként is került a györfösi lejáró mellé – pedig az is egy érdekes történet. Információink szerint a járművet vezető fiatalok még október 20-án végeztek merészen ívelt manővereket a gátoldalban és az ipari parki elkerülő úton. A rodeózást addig folytatták, amíg a sofőr elvesztette a jármű felett az uralmát. Mint az alábbi képeken is jól látható, egyiküket a csongrádi mentőknek kellett ellátniuk, majd – úgy tudjuk – a sérültet átszállították a szentesi kórházba. Amint e rejtélyes esetről is kiad némi információt a rendőrség, természetesen azt lapunkban is közöljük.

Fotók: Donka Ferenc

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés