2024. március 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Auguszta nevű olvasóinkat.  Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lavórból tűz, szalmából kályha

Hírek - Sziréna

CSONGRÁD - 2013. Október 21.

Lavórban rakott tűzzel gyújtott fel egy lakatlan házat egy fiú Alsóvárosban, pár nappal később egy szétbontott szalmabálából került elő egy lopott vaskályha. A csongrádi rendőrök mindkét bűneset vizsgálata során gyorsan eredményre jutottak. A helybéli egyéb betörésekről azonban továbbra is csak úton és útfélen lehet hallani ilyen-olyan „híreket”, hivatalos információt ez idáig azokról nem adtak ki, pedig a bűnözők már egy helyi pártvezető családi házát is meglátogatták.

A hivatalos rendőrségi közlemény szerint melegedni akart az a tizenhárom éves srác, aki egy alsóvárosi ingatlanban, lavórban rakott tüzet. A továbbterjedt lángok miatt riasztott csongrádi tűzoltók a lakatlan épületben felcsapott lángokat gyorsan megfékezték. Az oltás után a lánglovagok úgy vélték, hogy a tüzet valaki szándékosan okozta, ezért értesítették a rendőrséget. A helyi egyenruhások a bejelentés után a vasútállomáson rátaláltak egy fiúra, aki a meghallgatása során elismerte a tettét. Az ügyben eljárás indult. A gyújtogató – az életkorából adódóan – nem büntethető.

Fotók: CSMRFK

Az alsóvárosi eset után pár nappal egy gyűjtögető fiatalembert is elfogtak a rendőrök. A huszonhat éves R. Ferenc egy kerékpártolvajláson bukott meg, ugyanis az ellopott kétkerekű tulajdonosának bejelentése nyomán jutottak el a nyomozók a lakására. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) közleménye szerint a házkutatáskor a férfi lakóházának melléképületében előkerültek a lopott bicikli kerekei, majd egy vaskályhára is rábukkantak, amely az istállóban, egy szétbontott szalmabálába volt elrejtve. Mint kiderült, a kályha egy csongrádi tanyából származik. A rendőrök a lopott holmit lefoglalták és visszaszolgáltatták a jogos tulajdonosainak. R. Ferenc ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Fotók: CSMRFK

A városban úton-útfélen lehet bizonyos betörésekről hallani, melyek állítólag sok hasonlóságot mutatnak. A rendőrség mindezidáig az ügyekről egyetlen hivatalos közleményt sem adott ki. Az olvasóinktól kapott információk szerint a hívatlan látogatók elsősorban ékszereket, készpénzt és egyéb kisebb, értékes eszközöket, tárgyakat visznek el az akár csak rövid ideig őrizetlenül hagyott lakóingatlanokból. Természetesen azt sem lehet tudni, hogy az esetek között akad-e összefüggés, sőt, hivatalosan ezek az ügyek – legalábbis sajtónyilvánosság előtt – nem is léteznek. Szerkesztőségünk azonban úgy értesült, hogy már a három évvel ezelőtt mindösszesen két hét alatt országos rendet ígérő párt helyi elnöke, Pap Gabriella családi házában is jártak nemrég látogatók, mely információt érdeklődésünkre a családi köréből is megerősítettek. Amint az ügyekről a CSMRFK bármilyen hivatalos információt kiad, azt természetesen lapunkban közöljük majd.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés