2024. március 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Auguszta nevű olvasóinkat.  Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Székelykérdés – A zászlóadományozást mereven visszautasították

Hírek - Önkormányzat

CSONGRÁD - 2013. Február 14.

A ma reggeli rendkívüli képviselő-testületi ülésen a fideszes többségű helyi önkormányzati vezetés nem vette napirendre a székely zászló városházi kitűzésének kérdését. A témát a polgármester elő sem terjesztette, s a testületi ülés után – az ügy megvitatását kezdeményező Jobbik Magyarországért Mozgalom Csongrádi Alapszervezete elnökétől, Laczkó Zsolttól – az adománynak szánt zászlót sem vette át. Kőrösi Tibor szerkesztőségünk érdeklődésére kifejtette, hogy ma kizárólag egy sürgős döntés ügyében hívta össze a rendkívüli ülést, a február 21-i soros tanácskozáson viszont várhatóan már tárgyalnak a zászlóügyről is.

Megdöbbenéssel fogadta a Jobbik Magyarországért Mozgalom Csongrádi Alapszervezete, hogy a mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen a kezdeményezésüket még csak szóba sem hozta a város vezetése. Laczkó Zsolt szerint ez a hozzáállás annál is inkább érthetetlen, mert pártpolitikán felülemelkedő, igen fontos össznemezeti kérdésben kezdeményezték az együttműködést. A székely zászlót elkészíttették, így annak kitűzése a város adófizető közösségének egy fillérjébe sem került volna.

A pártvezető a testületi ülés után szerkesztőségünknek nyilatkozatot juttatott el, melyből kiderül, hogy a tanácskozást követően a városházán megkereste Kőrösi Tibort, s át akarta nyújtani neki a héten elkészült, s rúdra is felhelyezett zászlót, de a polgármester e gesztust mereven visszautasította, s az elnököt kísérő pártaktivistáknak még azt is megtiltotta, hogy a rövid diskurzusról video-, fénykép-, vagy hangfelvételt készítsenek. (Más ügyben épp a városházán tartózkodott lapunk fotóriportere is, aki az eseményt látva szerette volna megörökíteni a történteket, azonban ő sem készíthetett felvételeket, azt ugyanis a polgármester neki is megtiltotta – a szerk.)

A polgármester a történtekkel kapcsolatban szerkesztőségünk érdeklődésére kifejtette: ma a helyi járóbeteg szakellátás jövőjével kapcsolatos döntés ügyében hívott össze rendkívüli ülést. A jövő heti, csütörtöki tanácskozáson viszont – sok más téma mellett – tárgyalnak a székely autonómia témájáról, valamint a zászlóügyről is.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés