2020. február 25., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Géza nevű olvasóinkat.  Holnap Edina napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az esős nyár és a romantika világa (fotókkal)

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Július 3.

Második alkalommal szervezett divatbemutatóval egybekötött rendhagyó kiállítást a Csongrád Galéria. A helyszín idén a volt Magyar Király Szálló épületének emelete volt – a drágán kialakított új galéria ugyanis bő egy hónapja használhatatlan.

A kárszakértő várhatóan hétfőn tekinti meg az új galéria helyiségeinek padozatát, a beépített laminált parketta ugyanis teljesen tönkre ment. A vízben úszó borház, s a „hullámparkettás” galéria miatt is „katasztrófa sújtotta övezetté” vált intézményben a divatszakmai kiállításnak kitűnő helyszínt adott a Magyar Király-díszterem előcsarnoka. A tárlathoz kapcsolódó divatbemutatót a díszteremben tökéletesen meg lehetett rendezni, így a zivatarokkal és felhőszakadásokkal tarkított szombat délutánon a közel félszáz érdeklődő a terebélyesedő gondokból szinte semmit sem vett észre.

A természetből, valamint a romantika korából merített inspiráció a divatvilágban kitűnően megfér egymás mellett. Erre csodás példát láthat a július 29-ig megtekinthető tárlat szemlélője, de ugyanerre tanúbizonyságot szolgáltatott a Barna Márió, Berki Eszter, Budai Nóra, Csonti Andrea, Halász Krisztina, Haskó Edit, Németh Ilona, Somogyi Erzsébet, Vargáné Drégely Bernadett és Varjas Lili tervezők ruhakölteményeit felvonultató divatbemutató is.

A csongrádi művelődési ügyekért felelős alpolgármester, Pap Gabriella köszöntőjében köszönetet mondott Mészáros Évának, a Szegedi Divatiskola művészeti vezetőjének, akinek a közreműködésével ismét Csongrádra kerülhetett egy rangos, s különleges divatszakmai kiállítás.

A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett ruhatervező művész gátéri származású, s Csongrádhoz máig igen sok baráti kapcsolat és emlék révén kötődik. Munkássága egy szeletét első alkalommal 2001-ben ismerhették meg a Csongrád Galéria látogatói. A címzetes főiskolai docens tíz évvel ezelőtt a „Ketten” című, Harb Józseffel közös tárlaton mutatkozott be a Tisza-parti kisváros közönsége előtt, azóta több alkalommal közreműködött csongrádi tárlatok megvalósításában.

Fotók: CsongrádiHírek.hu

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés