2020. július 06., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Csaba nevű olvasóinkat.  Holnap Apollónia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befenyítették az egyesületi elnököt

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Szeptember 1.

Az önkormányzati vezetés egyik politikai agitációs komiszára ma levélben hívta fel az egyik helyi civil szervezet vezetőjének a figyelmét: előzze meg, hogy a CsongrádiHírek.hu „negatív fénye” a tevékenységükre is „rávetüljön”. Vagyis megüzenték: ha nem lép egyszerre, nem kap rétest (önkormányzati támogatást) jövőre. Kibontakozóban a helyi diktatúra – avagy csak „elgurult a gyógyszerük”?


Az őszülő halántékú olvasóinkat joggal emlékeztetheti a pártállami diktatúra sötét időszakára mindaz, ami kezd kibontakozni a teljhatalmat magukhoz ragadó csongrádi kiskirályok körében. Nemrég még egy Csongrádot Dunántúlra képzelő céget öleltek a keblükre, később négy törvényt és két helyi rendeletet sértve engedélyezték egy cégnek, hogy törvénytelenül útdíjat szedjen, ma pedig – alantasan – megfenyegették a szerkesztőségünkkel is kapcsolatot tartó egyik helyi sportcélú civil szervezet elnökét.

Idézet a mai levélből:

„Mégy egy kérés: látom, hogy a csongradihirek.hu-hoz is eljuttatta a toborzóról készült anyagot. Az az oldal nem azonos az újságunkkal, és eléggé szubjektív véleményt fogalmaz meg, gyakran a becsületsértés és a rágalmazás határait súrolva. Ezért arra kérném, hogy a jövőben anyagaival elsősorban minket tiszteljen meg, elkerülve azt, hogy az említett honlap negatív fénye az önök tevékenységére is rávetüljön.”

A levelet egy önkormányzati tulajdonú cég, a Városkép Kft. dolgozója a hivatalos e-mail címéről írta. Mivel a rendszerváltás elvileg bő két évtizede lezajlott, ez esetben legfeljebb „pár szem gyógyszer elgurulásából” adódó íráskényszert feltételeztünk, ezért egy ironikus kérdéssel kerestük meg a város polgármesterét (aki nem tartozik a klánhoz – a szerk.). Arra voltunk kíváncsiak, hogy „az adófizetők pénzét intenzíven költő Városkép Kft. rendelt-e már lefüggönyözött fekete autót”?

Egy sokat sejtető tekintet után Kőrösi Tibor csak a konkrét esetre reagált. Közölte: nem tudott a levélről, s mivel egy önkormányzati tulajdonú, de szuverén cég ügyéről van szó, az ilyen helyzetek kezelése a cég felelős vezetésére tartozik. Azt viszont a polgármester ezúttal is leszögezte: bárki bármit mond és ír, a civil szervezetek támogatásánál csak a teljesítmény, valamint a lakosság körében kivívott elismerés a döntő.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés