2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szigeti Szabolcs mentegetőzik, magyarázkodik

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Szeptember 11.

Szigeti Szabolcs állítja, hogy nem a jelenlegi polgármester szekértolója. Ezt a tényt szerinte jól bizonyítja, hogy a polgármesteri hivatalban visszavontak tőle egy engedélyt. A „választási matematikával” kapcsolatban – amely szerint a mindenkori vezetővel szemben a választások során indulók megosztják az ellenerőt, vagyis több jelölt indulása a jelenlegi vezető hatalmon maradását szolgálja – a független polgármesterjelöltnek nincs véleménye, mondván, nem ismeri a politikusi észjárást. Mindezt a diszkós közösségi oldalán üzente szerkesztőségünknek, olvasóinknak, s különösképpen a kommentelőknek.

A Happy Day Beach kampánylappá változtatott közösségi oldalán üzent szerkesztőségünknek, valamint lapunk olvasóinak Szigeti Szabolcs független polgármesterjelölt, miután elemző cikket jelentettünk meg a személyéről, valamint az indulása körülményeiről (a jelölt üzentét változtatás nélkül, betűről betűre közöljük):

„Szeretnék reagálni a Csongrádi Hírek oldalon megjelent cikkre és hozzászólásokra. Bár még eddigi életemben soha nem írtam egyetlen kommentet sem (talán ezért nincs saját facebookos oldalam sem), de most mégis megteszem.

Múlt héten hétfőn mikor bejelentettem a Polgármester Úrnak, hogy a mai naptól én is Polgármester- jelölt vagyok, az első reakciója az volt, hogy Őt gyengíteni fogom és Bedő Urat erősíteni. 10 nappal később már Bedő Tamásék tábora állítja azt, hogy ez fordítva van: a Polgármester Úr esélyeit javítom, sőt Velük talán meg is egyeztem azért, hogy Bedő Tamás ne tudjon nyerni.

Bizonyára Morzsik Úrtól még erre is megkapom a választ: akkor mi az oka annak, hogy a leányom szombati esküvőjére három hete még engedélyezett fények bérlési jogát a Polgármester Úr mára már visszavonta, ha mi Bedő Tamás ellen együtt harcolunk, és én Kőrösi Urat támogatom? Ez az én logikámnak ellent mond, én még nem ismerem a politikusi észjárást. De igazán az újságíróit sem.

Maradok tisztelettel: Szigeti Szabolcs Polgármester-jelölt”

Szigeti Szabolcs felvetéseire újfent közölhetnénk elemzést, miként is használják ki őt már most mindazok, akik viszont – vele ellentétben – némiképpen konyítanak a politikához. De nem tesszük, a szerdai cikkünk ugyanis részletesen tartalmazza a lényeget, aki akarja, abból megérthet mindent.

A cikk olvasói fórumában az első kommentet író Molnár József egykori tanácselnök, volt polgármester a hozzászólásában pontosan arra figyelmeztette a jelöltet, amit – jelképesen, első pofonként – máris megkapott:

„A választás egyeseknek egy nagy sakkjátszma. Akik sakkoznak, tudják, hogy minden bábura milyen nagy szükség van – legyen az paraszt, vagy éppen futó –, ha a királyt védeni kell. De általában a parasztot szokták leütni, vagy éppen feláldozni. Így van ez az életben is!”

Molnár József igencsak régről ismeri Szigeti Szabolcsot, s vélhetően a politika lényege is évtizedek óta a „kisujjában van”.

A volt városvezető sok-sok évvel ezelőtt – még vállalati igazgatóként – a helyi vízműnél személyesen vette fel munkatársnak az akkor igencsak ifjú Szabolcsot. Később se tagadta meg őt, holott a kilencvenes évek második felében elég sokan elfordultak tőle. Amikor Szabolcs az erdélyi „kényszer-kiruccanásból” hazatért, s újra kezdte építeni a vállalkozását, az ezredforduló után – a megyei önkormányzat tulajdonosi és pénzügyi bizottsága vezetőjeként – Molnár Józseftől ismét segítséget kapott: az önkormányzati üdülő megvételekor. Több ügyben is eredménnyel közbenjárt, a vállalkozó így juthatott megfelelő fizetési konstrukcióhoz is.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés