2024. május 02., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Zsigmond nevű olvasóinkat.  Holnap Tímea és Irma napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lemezlovas – Szigeti is polgármesterjelölt lett

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Szeptember 10.

A nyár elején ismét győzködték egyes barátai, üzlettársai a város egykor országosan ismert lemezlovasát, hogy a már tizenkét éve fontolgatott helyi politikai szerepvállalását váltsa végre valóra. Szigeti Szabolcs a nyugdíjkorhatárt elérve még mindig elsőszámú vezetőként irányítja a vállalkozását, miközben a keverőpult mögé is gyakran beáll. Jelenleg a Körös-toroki bulijai népszerűsítésére létrehozott közösségi internetes oldalán tájékoztatja indulásáról az érdeklődőket. A szlogenje: „Helyezzük vissza városunkat a becsület, az értékek, és a gazdaság térképére!” Rosszmájú megjegyzések szerint megválasztása esetén nyomban sok-sok példányban sokszorosítaná a városházát, aztán az engedély nélkül létesített épületmásolatokat gyorsan el is adná. A jó szándékúak viszont azt mondják, ő legalább az életében bebizonyította, hogy egy forintból is képes kettőt varázsolni. Szigeti Szabolcs mellett a jelenlegi polgármester, Kőrösi Tibor tanár, valamint a korábbi két választási ciklusban a várost irányító Bedő Tamás agrármérnök szállt ringbe.

Szigeti Szabolcs nem csak azért nevezhető a Körös-torok fenegyerekének, mert valójában nem is Szigeti (hiszen Tyúkászként látta meg a napvilágot), hanem mert a szórakoztatóipar zenevilágában számos személyiség köszönheti neki a karrierjét. Az egyik legismertebb közülük Galambos Lajos, aki 1984-ben még utcazenészként gyűjtötte a napi betevőjére valót. A ma már nagyvilági életet élő kiváló trombitaművész akkoriban a budai Sugár áruház előtt szórakoztatta az alkalmi közönségét, amikor a hanglemezkiadó céggel rendelkező csongrádi lemezlovas felkereste, s megismerkedett vele. A nem sokkal később Lagzi Lajcsiként ismertté vált előadó életrajzában általában sok minden érdekesség szerepel, ám Szigeti Szabolcs, továbbá a mulatós dalszövegeket tartalmazó franciakockás füzet, valamint az első hangkazettáit megjelenítő csongrádi cég rendre kimarad. Lajos és testvére, István időnként még megfordul Csongrádon, csak már más célból jönnek, mint egykor. Erről a célról viszont Szigeti Szabolcs hallgat nagyokat.

A vállalkozói világból hétfő délután közszereplővé előlépett lemezlovas a kilencvenes években tett egy közel ötéves erdélyi kitérőt, ám bárki bármikor is nyilvánosan ráolvasott vádakat a fejére, némiképp tévedett, ugyanis jogerős ítélet soha nem született ellene. Az erdélyi kalandjai idején is valahogyan – csodák csodájára – készültek még bizonyos műsoros kazetták, amelyek igen olcsón kerültek Erdélyben piacra. Ráadásul az akkori romániai viszonyoknak köszönhetően még a jogdíjak megfizetésének hiányát sem lehetett Magyarországról érdemben sérelmezni. Vagyis aki ügyes volt itthon, az talán ott is megfelelően talpraesett lehetett.

Szigeti Szabolcs életében az egykor messze földön híres Csuka diszkó, majd az ifjúsági ház átmeneti korszakát megjelenítő Flamingó diszkó után következett a Körös-toroki időszak, amely már sok tekintetben más volt, mint a Barkas-kisteherautós, piacozós, kazettasokszorosítós korszak. Az egykori vállalati üdülő a kezei között Happy Day Hotellé alakult, ahol nyaranta virágzó szórakozóhely működik, s egy ideig még a szállodai szolgáltatás is jövedelmezett. Az ezredforduló tájékán szemet vetett a hotelje mellett lévő, akkor még a megyei önkormányzat tulajdonában lévő üdülőre is. Több segítőjének közreműködésével sikerült nyélbe ütnie az üzletet, aminek a törlesztő részleteit jó ideig „nyögte”, de ma már ama ingatlan is az övé. A Happy Day új épületében kialakított Tiszavirág zeneklubhoz talán csak idén augusztusra sikerült – hellyel-közzel – megtalálni az igazihoz közelítő funkciót, viszont a kibővített folyóparti komplexum mindentől függetlenül igen jelentős értéket képvisel.

A már korosodó lemezlovas a közélet felé szintén az ezredforduló tájékán kezdett kacsintgatni, de akkor még több ok miatt (melyek között személyes és gazdasági egyaránt szerepelt) megakadt a próbálkozása. Az idei elhatározása nagyjából olyan, mint az egykori élete, vagyis már a jelöléskor jó érzékkel használta ki az új törvények adta könnyítési lehetőségeket. Információink szerint az egész nyarat áttöprengte, de csak szeptember elején döntötte el, hogy beszáll a helyi választási küzdelembe. Egy hét alatt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. Hétfő délután vált hivatalosan polgármesterjelöltté, valamint képviselőjelöltté.

Szigeti Szabolcs egyéni képviselőjelöltként a Körös-toroki bulik kapcsán őt a nyáresti hétvégeken gyakorta emlegető bökényiek választókörzetében indul. Az elsőre vakmerőnek tűnő ötletnek persze lehet értelme, hiszen megválasztása esetén a bökényieknek épp az a személy lenne a képviselőjük, aki a Körös-toroki zeneszolgáltatás kapcsán ezentúl is döntéshelyzetben lesz, hiszen vagy ő maga áll a keverőpult mögött, vagy ha mégsem, többnyire közvetlenül dönthet az alkalmazott hangerőről. Mivel teljesen szerteágazó a jelenlegi bökényi választási helyzet, véletlenül még befutó is lehet.

A polgármester-jelöltség viszont már más kategória, hiszen amit megnyerhet a réven, el is vesztheti a vámon. A „választási matematika” alapján ugyanis két közéleti ismertségre szert tett, városvezetőként már – így, vagy úgy – bizonyított jelöltekkel kell felvennie a versenyt. Sőt, a megmérettetésnek politikai és közéleti gyakorlat nélkül indult neki. Ha második, vagy harmadik lesz, a győztes rögvest bűnbaknak kiáltja ki, mondván, elvette a szavazatokat tőle, s komolyan veszélyeztette a győzelmét.

Ettől függetlenül a leköszönő városvezetés egyes tagjai örömükben talán már mulatós kazettákat hallgatnak, hiszen Szigeti Szabolcs akár akarva, akár akaratlanul főként a malmukra hajtja a vizet. Az is biztos azonban, hogy a magukat jobboldalinak mondó tömörülés őt nyilvánosan soha nem vállalja majd fel, hiszen egy-egy klánba nem szokás bevenni kívülről érkezőt. Ugyanakkor az is kétes helyzetet teremt, hogy rajta kívül olyan személyek közül választhatnak a csongrádiak, akiket már nyolc, illetve négy év alatt a városvezetői tevékenységük alapján megítéltek. Ebből adódóan – csak a szimpla „választási matematika” szerint – Szigeti Szabolcs a jelenleg pozícióban lévő vezetést erősíti, hiszen az így megnyerhető szavazatokkal csak a jelenleg hatalmon lévők ellentáborát lehet gyengíteni.

Négy évvel ezelőtt Kőrösi Tibor sem nyert volna, ha Bedő Tamással szemben nem egyedüli kihívóként indult volna. S ez tény, még akkor is, ha Vincze László és csapata narancsjelet festett a homlokára, s még a kampánya sem egy utolsó volt. Az is tény, hogy a korábbi két csongrádi választás alkalmával a baloldali polgármesterek azért maradhattak a székükben, mert Sarusi-Kis János, majd ifjabb Hegedűs Péter Csongrádon akarta megváltani a világot, csakhogy a tíz százalékos eredményük épp arra volt elegendő, hogy az ellenjelöltet bebuktassák.

Tény, hogy a lehetséges, esélyes független jelölt az új törvényi szabályozás miatt – családi okok, valamint az új, vállalkozási összeférhetetlenségi szabályok miatt – még a jelölése előtt visszatáncolt. A négy év óta a város élén állók leváltására így Bedő Tamás jelölése maradt az egyetlen reális alternatíva. (Az itt-ott nyilvánosságra hozott három személy ugyanis nem valódi alternatíva, csupán a választási kampánykommunikáció része volt.) Végül viszont megérkezett Szigeti Szabolcs, aki – legyen bármi is az eredmény – személy szerint már csak akkor jöhet ki jól e helyzetből, ha megnyeri a polgármester-választást. Ahhoz a mutatványhoz azonban a Happy Day Beach közösségi oldalán közzétett pármondatos felhívás talán kevés lehet.

A szórakozóhely oldalán az alábbi szöveg jelent meg szeptember 10-én, több alkalommal is:

„FORMÁLJUK EGYÜTT CSONGRÁD JÖVŐJÉT! A város következő 5 évét megalapozó program kialakításához várjuk javaslataikat, ötleteiket, véleményüket! Szigeti Szabolcs független polgármesterjelölt üzenetét továbbítjuk:

Tisztelt Csongrádiak!

Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik aláírásukkal hozzásegítettek, hogy polgármester-jelöltként indulhassak az önkormányzati választáson! Mostanra sokan megértették, hogy változásra van szükség, és a mi kisvárosunkat csak pártoktól független, politika-semleges személy vezetheti sikerrel. Én nem multinacionális cégekkel, hanem a csongrádi emberekkel szeretnék stratégiai megállapodást kötni! Kérem Önöket, tartsanak velem! Legyenek Önök is ötletgazdák, teremtsük meg közösen városunk jövőjét, mert mi együtt vagyunk Csongrád! Helyezzük vissza városunkat a becsület, az értékek, és a gazdaság térképére!

Bízom benne, hogy október 12-én sokan mennek el választani, és szavazatukkal felelősen döntenek Csongrád jövőjéről!

Szigeti Szabolcs független polgármester-jelölt

A város következő 5 évét megalapozó program kialakításához várom javaslataikat, ötleteiket, véleményüket: személyesen a Körös-torok 68. szám alatt, a Happy Day-ben, telefonon a 06/20/572-9791 számon, faxon a 06/63/483-541 számon, levélben a 6640 Csongrád, Rákóczi Ferenc u. 6. címre, e-mail-ben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

Csongrádiak, mi együtt vagyunk Csongrád!”

A két, ismételt üzenetet szerda délelőtt fél 9 és délután fél 5 között összesen négy személy LIKE-olta, s senki nem osztotta meg. A szórakozóhely oldalát jelenleg 1331-en követik.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés